Meksikansk panne

Lages på: 30 minutter Nivå: Enkel
Meksikansk panne

I dag deler jeg en skikkelig snadder-panne som er perfekt på fredager eller lørdager når man skal kose seg litt ekstra. Jeg har kalt denne retten for meksikansk panne, ikke fordi jeg tror at det er dette de serverer i Mexico, men fordi det føyer seg i rekken av tex-mex retter på bloggen.

  • Se også oppskrift på nachos

Meksikansk panne er utrolig enkelt å lage og tar ikke noe lengre tid å lage enn du bruker på den tradisjonelle tacoen. I tillegg slipper du å vaske de utallige bollene du gjerne får når du har disket opp til tacokveld hjemme.

Håper meksikansk panne blir en like stor suksess hos deg som det ble her hjemme.

Mat du blir glad av - banner

Meksikansk panne

4.1 fra 9 vurderinger
Type rett: MiddagNivå: Enkel
Porsjoner

4

porsjoner
Tilberedning

15

minutter
Koketid

15

minutter
Totalt

30

minutter
Kokemodus

Unngå at skjermen skrur seg av mens du lager mat

Ingredienser

  • 400 gram karbonadedeig

  • 1 stk gul løk

  • 2 fedd hvitløk

  • 1 stk rød paprika

  • 1 stk gul paprika

  • 1 ts oregano

  • 1 ts spisskummen

  • 1/4 ts kajennepepper

  • 1/2 ts chilipepper

  • 1/2 ts salt

  • 1 boks hermetiske cherrytomater

  • 1 dl kyllingbuljong/-kraft

  • 1 boks sorte linser

  • 3 stk vårløk

  • 1 stk avokado

  • 1 neve revet hvitost

  • 1 neve nachos

Fremgangsmåte

  • Brun karbonadedeigen kjapt i en panne.
  • Mens karbonadedeigen stekes gjør du klar grønnsakene. Løk og paprika vaskes/renses og deles opp i strimler og hvitløk finhakkes. Ha grønnsakene sammen med karbonadedeigen idet den begynner å nærme seg ferdigstekt.
  • Surr videre noen minutter til løken begynner å bli blank og myk. Tilsett krydderet (oregano, spisskummen, kajennepepper, chilipulver og salt) og bland godt.
  • Ha i hermetiske tomater, kyllingbuljong og sorte linser. Kyllingbuljongen kan du lage ved å røre ut en halv buljongterning med 1 dl vann. La den meksikanske pannen stå å putre i 5-10 minutter. I mellomtiden kan du dele opp vårløk og avokado i skiver, slik at du har det klart til etterpå. Tips til hvordan du deler avokado i skiver kan du finne i denne videoen.
  • Strø over en neve ost over pannen, følg så på med oppskåret avokado og vårløk. Sett på lokk og vent et par minutter til osten har smelter.
  • Fordel nachos utover pannen og server umiddelbart. Vel bekomme!

Har du testet oppskriften?

Del innlegget ditt på Instagram med #detgladekjøkken

Liker du oppskriften?

Følg @detgladekjokken på Pinterest

Har du testet oppskriften?

Følg Det glade kjøkken på Facebook

Gi en tilbakemelding

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*