Melkesuppe (grøtsuppe)

Lages på: 45 minutter Nivå: Enkel
Melkesuppe - risegrynmelkesuppe

Melkesuppe (grøtsuppe) er nok en av disse tradisjonsrettene jeg har vokst opp med. Som navnet tilsier er dette en melkesuppe med risengryn. Denne suppen pleide vi å få servert ved siden av hjemmelaget blodpudding, med et lite dryss sukker på.

Grøtsuppe var (ved siden av saftsuppe) en av de beste suppene jeg visste om som barn.

Melkesuppe (grøtsuppe)

5 fra 1 vurdering
Type rett: SuppeKjøkken: Nordisk
Porsjoner

4

porsjoner
Tilberedning

5

minutter
Koketid

45

minutter
Totalt

50

minutter
Kokemodus

Unngå at skjermen skrur seg av mens du lager mat

Ingredienser

  • 1 liter 1 helmelk

  • 1 stk 1 kanelstang

  • 1/2 dl 1/2 risengryn

  • 1/4 ts 1/4 salt

  • 1 ss 1 sukker

  • Rosiner (valgfritt)

  • Til servering
  • Sukker

Fremgangsmåte

  • Kok opp melken i en kasserolle sammen med en kanelstang. Ha i risengrynen og la suppen koke på lav varme i 40-50 minutter, til grynene er ferdigkokte. Koketiden kan variere, avhengig av type grøtris.
  • Ha i salt, sukker og rosiner mot slutten av koketiden.
  • Server melkesuppen med sukker på.

Har du testet oppskriften?

Del innlegget ditt på Instagram med #detgladekjøkken

Liker du oppskriften?

Følg @detgladekjokken på Pinterest

Har du testet oppskriften?

Følg Det glade kjøkken på Facebook

Én kommentar

  1. Jorunn Hammer

    Hei! Her på Vestlandet brukar me mjelkesuppe til lutefisk og potetkaker til julaftemat. Den mjelkesuppa skal raudkokast( kokast 2-3-4 t) helst utan rosiner. På julebordet finst fleire brødsortar og mykje godt pålegg, så om ein ikkje likar så godt lutefisk så går ein ikkje svoltne frå bordet. Ungane likar veldig godt mjelkesuppa! Fin side du lagar!🎅🏻

Gi en tilbakemelding

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*