Middagspai med purre og feta

Kjøttfri middagspai med purre og feta

Selv om jeg har kalt dette for en middagspai, så passer den like godt til lunsj som til middag, kald som varm. Akkurat denne middagspaien ble laget helt uten kjøtt, men det er ikke noe i veien for å ha i noen biter av chorizo eller bacon om du skulle ønske det.

Har du noen grønnsaker du skulle blitt kvitt? En brokkoli, blomkål eller kanskje en paprika – skjær de opp i små biter og bland de i paifyllet. Middagspai er enkel middagsmat hvor du samtidig kan få ryddet unna litt forskjellig fra kjøleskapet. På bloggen kan du også finne en annen paivariant, med spinat, fetaost og soltørkede tomater.

Middagspai med purre og feta
Middagspai med purre og feta

Håper du lar deg inspirere av denne kjøttfrie middagspaien!

Middagspai med purre og feta

Middagspai med purre og feta

Ingredienser

  • Paibunn
  • 1,5 dl hvetemel
  • 2 dl havremel
  • 40 gram smør
  • 1 egg
  • 1/2 ts salt
  • Vann
  • Fyll
  • 2 purreløk
  • Olivenolje
  • 4 egg
  • 2 dl melk
  • 1 dl kremfløte
  • Salt og pepper
  • 8-10 cherrytomater
  • 60 gram fetaost

Fremgangsmåte

Steg 1
Start med å lage paibunnen. Når bunnen er klar er resten plankekjøring.
Steg 2
Ha mel, smør oppskåret i mindre terninger, egg, salt og 1-2 små spiseskjeer kaldt vann i en matmølle eller foodprosessor. Har du ikke havremel kan du lage det ved å kjøre havregryn i matmøllen/foodprosessoren til det er helt finmasket.
Steg 3
Kjør ingrediensene sammen til du ser at deigen begynner å samle seg, og du har en formbar masse. Tilsett eventuelt bittelitt mer vann ved behov.
Steg 4
Ha paideigen over på et bakstbord. Jobb den kapt sammen før du kjevler eller trykker deigen utover i en paiform. Bruk en paiform med en diameter på rundt 24 cm, slik at kan lage en høy kant. Paiformen min var dessverre alt for stor, og jeg greide ikke å lage middagspaien så høy som jeg ønsket.
Steg 5
Prikk bunnen med en gaffel og stek den midt i ovnen i 15-20 minutter på 200 grader, midt i ovnen. Mens paien steker har du nok av tid til å gjøre klar fyllet.
Steg 6
Kutt purreløkene i tynne ringer (bare det hvite + deler av det grønne). Surr den kjapt i en panne i litt olivenolje til den er myk, og sett stekepannen til side.
Steg 7
Visp sammen egg, melk og fløte i en liten bolle eller skål. Ha i salt og pepper
Steg 8
Ta den ferdigstekte paibunnen ut av ovnen. Fordel purreløken over bunnen og hell forsiktig eggeblandingen over. Toppes med terninger av fetaost og cherrytomater skåret i to.
Steg 9
Stek middagspaien i 20-25 minutter på 200 grader.