Middagspai med purre og feta

Lages på: 1 time Nivå: Enkel
Kjøttfri middagspai med purre og feta

Selv om jeg har kalt dette for en middagspai, så passer den like godt til lunsj som til middag, kald som varm. Akkurat denne middagspaien ble laget helt uten kjøtt, men det er ikke noe i veien for å ha i noen biter av chorizo eller bacon om du skulle ønske det.

Har du noen grønnsaker du skulle blitt kvitt? En brokkoli, blomkål eller kanskje en paprika – skjær de opp i små biter og bland de i paifyllet. Middagspai er enkel middagsmat hvor du samtidig kan få ryddet unna litt forskjellig fra kjøleskapet. På bloggen kan du også finne en annen paivariant, med spinat, fetaost og soltørkede tomater.

Håper du lar deg inspirere av denne kjøttfrie middagspaien!

Mat du blir glad av - banner

Middagspai med purre og feta

4.0 fra 1 vurdering
Type rett: MiddagNivå: Enkel
Porsjoner

4

porsjoner
Tilberedning

15

minutter
Steketid

45

minutter
Totalt

1

time 
Kokemodus

Unngå at skjermen skrur seg av mens du lager mat

Ingredienser

  • Paibunn
  • 1,5 dl hvetemel

  • 2 dl havremel

  • 40 gram smør

  • 1 stk egg

  • 1/2 ts salt

  • Vann

  • Fyll
  • 2 stk purreløk

  • 2 fedd hvitløk

  • Olivenolje

  • 4 stk egg

  • 2 dl melk

  • 1 dl kremfløte

  • Salt og pepper

  • Friske urter (basilikum, persille mm)

  • 10 stk cherrytomater

  • 100 gram fetaost

Fremgangsmåte

  • Start med å lage paibunnen. Når bunnen er klar er resten plankekjøring.
  • Ha mel, smør oppskåret i mindre terninger, egg, salt og 1-2 små spiseskjeer kaldt vann i en matmølle eller foodprosessor. Har du ikke havremel kan du lage det ved å kjøre havregryn i matmøllen/foodprosessoren til det er helt finmasket.
  • Kjør ingrediensene sammen til du ser at deigen begynner å samle seg, og du har en formbar masse. Tilsett eventuelt bittelitt mer vann ved behov.
  • Ha paideigen over på et bakstbord. Jobb den kapt sammen før du kjevler eller trykker deigen utover i en paiform. Bruk en paiform med en diameter på rundt 24 cm, slik at kan lage en høy kant. Paiformen min var dessverre alt for stor, og jeg greide ikke å lage middagspaien så høy som jeg ønsket.
  • Prikk bunnen med en gaffel og stek den midt i ovnen i 15-20 minutter på 200 grader, midt i ovnen. Mens paien steker har du nok av tid til å gjøre klar fyllet.
  • Kutt purreløkene i tynne ringer (bare det hvite + deler av det grønne), og finhakk feddene med hvitløk. Surr de kjapt i en panne i litt olivenolje til purreløken er myk, og sett stekepannen til side.
  • Visp sammen egg, melk og fløte i en liten bolle eller skål. Ha i salt og pepper, og noen finhakkede urter
  • Ta den ferdigstekte paibunnen ut av ovnen. Fordel purreløken over bunnen og hell forsiktig eggeblandingen over. Toppes med terninger av fetaost og cherrytomater skåret i to.
  • Stek middagspaien i 20-25 minutter på 200 grader.

Har du testet oppskriften?

Del innlegget ditt på Instagram med #detgladekjøkken

Liker du oppskriften?

Følg @detgladekjokken på Pinterest

Har du testet oppskriften?

Følg Det glade kjøkken på Facebook

Stikkord

Gi en tilbakemelding

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*