Jeg har faktisk aldri forsøkt å lage min egen BBQ-saus. Egentlig utrolig rart med tanke på hvor mye dårlig BBQ-saus jeg har kjøpt opp gjennom årene. Bare i år tror jeg at jeg allerede har kastet et par glass som smakte forferdelig. Derfor er det på høy tid at jeg lager min egen variant.
Etter å ha lest mange ulike oppskrifter på BBQ-saus på nettet så har jeg kommet frem til min egen variant. Og tro meg, man kan ha nesten hva som helst i sausen! Min første BBQ-saus er på ingen måte noen banebrytende saus, men følte den passet fint som en slags første-gangs-saus. Jeg valgte blant annet å bruke en sukkerfri ketchup i sausen, ganske enkelt fordi den hadde nok allerede stått alt for lenge i kjøleskapet uten å bli brukt (her snakker vi år). Endelig ble jeg kvitt den flasken som jeg i flere år ikke har hatt samvittighet til å kaste! Ellers har jeg brukt røkt paprikakrydder som på ingen måte må sammenlignes med vanlig paprikakrydder. Den røkte varianten gir en god røyksmak som jeg synes passer fint i en BBQ-saus. Det er så klart en rekke andre ingredienser i sausen, som sammen gir en spennende og smakfull saus.
Oppskriften gir saus nok til cirka 3 middager. En sterk anbefaling fra meg er å pensle laksefileter med BBQ-sausen for så å grille/steke/ovnsbake laksefiletene. Gjorde det i går og det var rett og slett skikkelig smashing!
Denne BBQ-sausen passer fint til grilling av kjøtt eller fisk, som saus ved siden av eller som pizzasaus for en BBQ-variant. Snakker av egen erfaring.
Håper den faller i smak!