Min første BBQ-saus

BBQ-marinert biff

Jeg har faktisk aldri forsøkt å lage min egen BBQ-saus. Egentlig utrolig rart med tanke på hvor mye dårlig BBQ-saus jeg har kjøpt opp gjennom årene. Bare i år tror jeg at jeg allerede har kastet et par glass som smakte forferdelig. Derfor er det på høy tid at jeg lager min egen variant.

Etter å ha lest mange ulike oppskrifter på BBQ-saus på nettet så har jeg kommet frem til min egen variant. Og tro meg, man kan ha nesten hva som helst i sausen! Min første BBQ-saus er på ingen måte noen banebrytende saus, men følte den passet fint som en slags første-gangs-saus. Jeg valgte blant annet å bruke en sukkerfri ketchup i sausen, ganske enkelt fordi den hadde nok allerede stått alt for lenge i kjøleskapet uten å bli brukt (her snakker vi år). Endelig ble jeg kvitt den flasken som jeg i flere år ikke har hatt samvittighet til å kaste! Ellers har jeg brukt røkt paprikakrydder som på ingen måte må sammenlignes med vanlig paprikakrydder. Den røkte varianten gir en god røyksmak som jeg synes passer fint i en BBQ-saus. Det er så klart en rekke andre ingredienser i sausen, som sammen gir en spennende og smakfull saus.

Min første BBQ-saus

Oppskriften gir saus nok til cirka 3 middager. En sterk anbefaling fra meg er å pensle laksefileter med BBQ-sausen for så å grille/steke/ovnsbake laksefiletene. Gjorde det i går og det var rett og slett skikkelig smashing!

Denne BBQ-sausen passer fint til grilling av kjøtt eller fisk, som saus ved siden av eller som pizzasaus for en BBQ-variant. Snakker av egen erfaring.

Håper den faller i smak!

Hjemmelaget BBQ-saus

BBQ-saus

Ingredienser

  • 1/2 gul løk
  • 2 fedd hvitløk
  • 1 rød chili
  • 1 ss olje
  • 2 dl ketchup
  • 3 ss eplecidereddik
  • 2 ss worchestershiresaus
  • 3 ss brunt sukker
  • 1 ss røkt paprikakrydder
  • 1/2 ts kajennepepper
  • 1 ts salt
  • 1 ts pepper

Fremgangsmåte

Steg 1
Rens og finhakk løk, hvitløk og chili (fjern frøene i midten).
Steg 2
Surr løk og chili i en liten kasserolle i en god klunk med olje i 5-10 minutter, til løken er blank og myk.
Steg 3
Ha i resten av ingrediensene, kok opp og la småkoke i 30-40 minutter.
Steg 4
Bruk en stavmikser eller foodprosessor til å lage en helt jevn BBQ-saus.
Steg 5
Ha sausen over på rene og tørre glass. Ved å ha sausen over på “nykokte” og varme glass kan du øke holdbarheten av sausen betraktelig, såfrem glassene er helt tett og får stå kaldt.