Min første BBQ-saus

Lages på: 50 minutter Nivå: Enkel

BBQ-marinert biff

Jeg har faktisk aldri forsøkt å lage min egen BBQ-saus. Egentlig utrolig rart med tanke på hvor mye dårlig BBQ-saus jeg har kjøpt opp gjennom årene. Bare i år tror jeg at jeg allerede har kastet et par glass som smakte forferdelig. Derfor er det på høy tid at jeg lager min egen variant.

Etter å ha lest mange ulike oppskrifter på BBQ-saus på nettet så har jeg kommet frem til min egen variant. Og tro meg, man kan ha nesten hva som helst i sausen! Min første BBQ-saus er på ingen måte noen banebrytende saus, men følte den passet fint som en slags første-gangs-saus. Jeg valgte blant annet å bruke en sukkerfri ketchup i sausen, ganske enkelt fordi den hadde nok allerede stått alt for lenge i kjøleskapet uten å bli brukt (her snakker vi år). Endelig ble jeg kvitt den flasken som jeg i flere år ikke har hatt samvittighet til å kaste! Ellers har jeg brukt røkt paprikakrydder som på ingen måte må sammenlignes med vanlig paprikakrydder. Den røkte varianten gir en god røyksmak som jeg synes passer fint i en BBQ-saus. Det er så klart en rekke andre ingredienser i sausen, som sammen gir en spennende og smakfull saus.

Oppskriften gir saus nok til cirka 3 middager. En sterk anbefaling fra meg er å pensle laksefileter med BBQ-sausen for så å grille/steke/ovnsbake laksefiletene. Gjorde det i går og det var rett og slett skikkelig smashing!

Denne BBQ-sausen passer fint til grilling av kjøtt eller fisk, som saus ved siden av eller som pizzasaus for en BBQ-variant. Snakker av egen erfaring.

Håper den faller i smak!

Min første BBQ-saus

0 fra 0 vurderinger
Type rett Saus
Porsjoner

3

porsjoner
Totalt

50

minutter

Ingredienser

  • 1/2 stk gul løk

  • 2 fedd hvitløk

  • 1 stk rød chili

  • 1 ss olje

  • 2 dl ketchup

  • 3 ss eplecidereddik

  • 2 ss worchestershiresaus

  • 3 ss brunt sukker

  • 1 ss røkt paprikakrydder

  • 1/2 ts kajennepepper

  • 1 ts salt

  • 1 ts pepper

Fremgangsmåte

  • Rens og finhakk løk, hvitløk og chili (fjern frøene i midten).
  • Surr løk og chili i en liten kasserolle i en god klunk med olje i 5-10 minutter, til løken er blank og myk.
  • Ha i resten av ingrediensene, kok opp og la småkoke i 30-40 minutter.
  • Bruk en stavmikser eller foodprosessor til å lage en helt jevn BBQ-saus.
  • Ha sausen over på rene og tørre glass. Ved å ha sausen over på “nykokte” og varme glass kan du øke holdbarheten av sausen betraktelig, såfremt glassene er helt tett og får stå kaldt.

Har du testet oppskriften?

Del innlegget ditt på Instagram med #detgladekjøkken

Liker du oppskriften?

Følg @detgladekjokken på Pinterest

Har du testet oppskriften?

Følg siden på Facebook

Gi en tilbakemelding

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*