• OM MEG
  • KONTAKT
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Mail
Det glade kjøkken - logo
  • FORSIDE
  • OPPSKRIFTER
    • Jul (Sesong)
    • FROKOST
    • LUNSJ
    • MIDDAGSTIPS
    • — KJØTT —
    • — FISK —
    • — FUGL —
    • — KJØTTFRITT —
    • — HELGEKOS —
    • — PÅ UNDER HALVTIMEN —
    • DESSERT
    • BAKST
    • SUPPE
    • SNACKS
    • TILBEHØR
  • BLOGG
  • MENYER
  • TA KONTAKT
  • SØK
1. juni 2018

Min første BBQ-saus

Del dette:

  • Klikk for å dele på Twitter(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på Facebook(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på Pinterest(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på LinkedIn(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å skrive ut(åpnes i en ny fane)
Gå til oppskriften

BBQ-marinert biff

Jeg har faktisk aldri forsøkt å lage min egen BBQ-saus. Egentlig utrolig rart med tanke på hvor mye dårlig BBQ-saus jeg har kjøpt opp gjennom årene. Bare i år tror jeg at jeg allerede har kastet et par glass som smakte forferdelig. Derfor er det på høy tid at jeg lager min egen variant.

Etter å ha lest mange ulike oppskrifter på BBQ-saus på nettet så har jeg kommet frem til min egen variant. Og tro meg, man kan ha nesten hva som helst i sausen! Min første BBQ-saus er på ingen måte noen banebrytende saus, men følte den passet fint som en slags første-gangs-saus. Jeg valgte blant annet å bruke en sukkerfri ketchup i sausen, ganske enkelt fordi den hadde nok allerede stått alt for lenge i kjøleskapet uten å bli brukt (her snakker vi år). Endelig ble jeg kvitt den flasken som jeg i flere år ikke har hatt samvittighet til å kaste! Ellers har jeg brukt røkt paprikakrydder som på ingen måte må sammenlignes med vanlig paprikakrydder. Den røkte varianten gir en god røyksmak som jeg synes passer fint i en BBQ-saus. Det er så klart en rekke andre ingredienser i sausen, som sammen gir en spennende og smakfull saus.

Min første BBQ-saus

Oppskriften gir saus nok til cirka 3 middager. En sterk anbefaling fra meg er å pensle laksefileter med BBQ-sausen for så å grille/steke/ovnsbake laksefiletene. Gjorde det i går og det var rett og slett skikkelig smashing!

Denne BBQ-sausen passer fint til grilling av kjøtt eller fisk, som saus ved siden av eller som pizzasaus for en BBQ-variant. Snakker av egen erfaring.

Håper den faller i smak!

Hjemmelaget BBQ-saus

Av: Rolf-Anders Vollan
  • 1. juni 2018
  • 3-4 porsjoner
  • 50 min
  • Skriv ut
BBQ-saus
Ingredienser
  • 1/2 gul løk
  • 2 fedd hvitløk
  • 1 rød chili
  • 1 ss olje
  • 2 dl ketchup
  • 3 ss eplecidereddik
  • 2 ss worchestershiresaus
  • 3 ss brunt sukker
  • 1 ss røkt paprikakrydder
  • 1/2 ts kajennepepper
  • 1 ts salt
  • 1 ts pepper
Slik gjør du det
Steg 1
Rens og finhakk løk, hvitløk og chili (fjern frøene i midten).
Steg 2
Surr løk og chili i en liten kasserolle i en god klunk med olje i 5-10 minutter, til løken er blank og myk.
Steg 3
Ha i resten av ingrediensene, kok opp og la småkoke i 30-40 minutter.
Steg 4
Bruk en stavmikser eller foodprosessor til å lage en helt jevn BBQ-saus.
Steg 5
Ha sausen over på rene og tørre glass. Ved å ha sausen over på «nykokte» og varme glass kan du øke holdbarheten av sausen betraktelig, såfrem glassene er helt tett og får stå kaldt.

Likte du oppskriften?

Jeg vil gjerne høre hva du synes om oppskriften. Skriv en kommentar i kommentarfeltet nederst på siden, legg igjen en melding på Kjøkkenpraten eller Facebooksiden eller tag maten du lager med #detgladekjokken på Instagram. Det er utrolig gøy å høre om lesere, venner og bekjente som blir inspirert av det jeg legger ut.

 

Stikkord

  • BBQ
  • marinade
  • saus
  • Tilbehør til grillmat

Del dette:

  • Klikk for å dele på Twitter(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på Facebook(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på Pinterest(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på LinkedIn(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å skrive ut(åpnes i en ny fane)

Innleggsnavigasjon

Sukkerfri rabarbralimonade
Fra sommervarme til sommervarme, kaker i fleng og månedens mest leste

Relaterte innlegg

Fløtegratinerte poteter
16. januar 2021
0 kommentarer

Fløtegratinerte poteter

Honningstekte epler og svisker
20. desember 2020
0 kommentarer

Honningstekte epler og svisker

Pannebrød med hvitløk (ingen hevetid)
26. november 2020
2 kommentarer

Pannebrød med hvitløk (ingen hevetid)

Del dine tanker Avbryt svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Om meg

Rolf-Anders

Hei! Jeg heter Rolf-Anders og driver matbloggen Det glade kjøkken.

Her håper jeg å kunne inspirere deg både til å lage sunn og god hverdagsmat, og oppskrifter som bare skal nytes.

Les mer om bloggen her

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Mail

Stikkord

  • BBQ
  • Biff
  • boller
  • Brød
  • burger
  • curry
  • eltefrie rundstykker
  • eltefritt
  • glutenfritt
  • grateng
  • grillsalat
  • grovbrød
  • gryter
  • gryterett
  • Grøt
  • Hamburger
  • indisk
  • iskrem
  • Kanelsnurrer
  • kjøleskapsgrøt
  • Lasagne
  • mat i form
  • Omelett
  • one pot
  • Pannekaker
  • Pasta
  • Pizza
  • potet
  • Rundstykker
  • salat
  • Salsa
  • Scones
  • Smoothie
  • surdeig
  • sushi
  • Syltetøy
  • tapas
  • Tex-mex
  • Tilbehør til grillmat
  • tomatsuppe
  • Tradisjonelle brød
  • tradisjonsmat
  • vafler
  • Wok
  • Wraps

MOTTA SKREDDERSYDDE E-POSTER

Fyll inn navn og e-post for å registrere deg på e-post listen min. Jeg sender ut skreddersydde e-poster et par ganger i måneden, med små oppdateringer siden sist, matbloggtipset, tips og triks, nyheter mm.

Follow my blog with Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Mail

Finn noe som frister

  • Forside
  • Oppskrifter
  • Personvern
  • Bruk av bilder, tekst eller video fra nettsiden må avtales