Minestronesuppe

Lages på: 30 minutter Nivå: Enkel

Italiensk minestronesuppe

Vi går inn i den mørke årstiden og varmende supper er for tiden høyaktuelt. I dag deler jeg en oppskrift på minestronesuppe, en italiensk suppe basert på kraft/buljong, med et utvalg  grønnsaker, pasta og spekeskinke. Her er en gyllen anledning til å få ryddet litt i grønnsaksskuffen.

I denne minestronesuppen har jeg brukt pølsesorten salsiccia, en italiensk og krydret pølse av svin. Om du ikke får tak i akkurat denne pølsen kan du også bruke andre varianter, enten det er chorizo eller pepperoni. Chorizo er jo en spansk pølse, men kan se for meg at den passer godt i suppen.

Litt mer suppe-inspirasjon:

Håper du ble inspirert til å lage minestronesuppe eller noen av de andre suppene fra bloggen.

Banner - Mat du blir glad av

Minestronesuppe

5 fra 1 vurdering
Type rett: MiddagKjøkken: ItalienskNivå: Enkel
Porsjoner

4

porsjoner
Tilberedning

15

minutter
Koketid

15

minutter
Totalt

30

minutter
Kokemodus

Unngå at skjermen skrur seg av mens du lager mat

Ingredienser

  • Minestronesuppe
  • 150 gram 150 salshiccia

  • 1 stk 1 gul løk

  • 2 stk 2 stangselleri

  • 2 stk 2 gulrøtter

  • 2 fedd 2 hvitløk

  • 1/2 stk 1/2 rød chili

  • 1 boks 1 hermetiske tomater

  • 7 dl 7 utblandet grønnsakskraft/-buljong

  • 1 ts 1 oregano, tørket

  • 150 gram 150 kikerter

  • 150 gram 150 sorte bønner

  • 150 gram 150 pasta

  • Salt og pepper

  • Kruspersille

  • Til servering
  • Brød

  • Revet parmesan

Fremgangsmåte

  • Skjær opp pølsen i biter, rens/skyll grønnsaker og kutt de opp i smått. Chili og hvitløk finhakkes.
  • Stek pølsebitene i en klunk olje i en gryte. Etter et par minutter tilsetter du løk, paprika, stangselleri, gulrot og chili i gryten. Surr videre noen minutter på medium varme, til løken begynner å bli blank og myk.
  • Ha i grønnsakskraft, hermetisk tomat og oregano. La suppen koke i 10 minutter.
  • Kok pasta etter anvisning på pakken mens suppen koker, men la den gjerne ha litt tyggemotstand.
  • Ha kikerter og hermetiske bønner over i et dørslag og skyll de under kaldt vann. Has så over i suppen. Varm opp suppen til kokepunktet.
  • Hell kokevannet av pastaen og ha den i suppen. Smak til suppen med salt og pepper.
  • Server suppen i skåler, med et dryss av finrevet parmesan og finhakket persille. Minestronesuppen smaker godt med noen skiver brød med smør ved siden av. Vel bekomme!

Har du testet oppskriften?

Del innlegget ditt på Instagram med #detgladekjøkken

Liker du oppskriften?

Følg @detgladekjokken på Pinterest

Har du testet oppskriften?

Følg Det glade kjøkken på Facebook

Gi en tilbakemelding

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*