Minipavlova

Lages på: Mer enn 2 timer Nivå: Enkel
Minipavlova

Minipavlova er små pavlovaer i porsjonsstørrelser, perfekt for vårens og sommerens sammenkomster (så fremt smittevernstiltakene tillater det). Sett frem skåler med krem, bær, frukt og annet, og la gjestene eller familiemedlemmene selv få velge og fylle pavlovaene sine med det de måtte ønske.

Minipavlovaene kan stekes flere dager i forveien, så slipper du stresset når dagen kommer. Og skulle du få noen ekstra bunner til overs, så kan du jo knuse de og lage en eton mess av restene. Eggeplommene kan du ta vare på og enten bruke i en hjemmelaget daimiskake eller lage nydelige solskinnsboller.

Har du planer om å lage pikekyss til 17. mai? Se oppskrift på pikekyss i rødt, hvitt og blått.

Minipavlova

4 fra 11 vurderinger
Type rett: DessertKjøkken: New ZealandNivå: Enkel
Antall

8

små pavlovaer
Tilberedning

15

minutter
Steketid

1

time 

30

minutter
Kokemodus

Unngå at skjermen skrur seg av mens du lager mat

Ingredienser

  • 4 stk 4 eggehviter

  • 180 gram 180 sukker (helst finkornet)

  • 1 ts 1 maizena

  • 1 ts 1 hvitvinseddik

Fremgangsmåte

  • Skru ovnen på 125 grader, vanlig over- og undervarme.
  • Skill eggehvitene fra eggeplommene. Pass på at du ikke får et spor av eggeplommene i eggehvitene.
  • Visp eggehvitene på medium hastighet til det begynner å danne seg myke topper. Skru opp hastigheten, og ha i sukkeret, bare litt av gangen. Fortsett å vispe mens du gradvis har i mer av sukkeret. Når du har tilsatt alt sukkeret fortsetter du å vispe til at marengsen er stiv og helt uten sukkerkorn. Skru litt ned på hastigheten og ha i maizena og hvitvinseddik. Visp i 10-20 sekunder.
  • Sprøyt pavlovaene i små reder på et bakepapirkledd stekebrett, cirka 6-8 cm i diameter. Start i midten og lag en spiral utover. Yterste ring lager du to i høyden.
  • Sett inn pavlovaene midt i ovnen, og skru ned varmen til 100 grader. Stekes i cirka 1,5 time. Skru av ovnen og la minipavlovaene stå i ovnen til den er helt kald.
  • Pavlovaene kan lages flere dager i forveien. Rett før servering fyller du de med pisket krem, vaniljekrem, friske bær eller det du måtte ønske.

Notater

  • Tips! Ha litt hvitvinseddik på et rent kjøkkenpapir eller klut, og gni innsiden av bollen du skal vispe eggehvitene i. Syren i eddiken vil kunne hjelpe med å nøytralisere fettet som sitter i bollen.

Har du testet oppskriften?

Del innlegget ditt på Instagram med #detgladekjøkken

Liker du oppskriften?

Følg @detgladekjokken på Pinterest

Har du testet oppskriften?

Følg Det glade kjøkken på Facebook

Stikkord

2 Kommentarer

  1. IreneM

    Kan je bruke eplecidereddik eller 7% kalr vanlig eddik istedefor hvitvineddik?☺️

Gi en tilbakemelding

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*