
Akkurat hvor Mojito først oppstod kan diskuteres, men det var på en bar i Havanna på Cuba at den først ble kjent. Mojito er en drink som vanligvis består av ingrediensene rom, lime, sukker, mynte og soda, og det er kanskje særlig kombinasjonen av det søte, syrlige og friskheten fra mynten som har gjort dette til en populær sommerdrink.
Denne sommeren har jeg plantet litt mynte i hagen. Eller jeg trodde jeg bare hadde plantet litt mynte, men utover sommeren innser jeg at mynteplanten har tatt helt overhånd. Men jeg klager ikke, for mynte er jo så anvendelig og tilfører deilig friskhet til både salater, salsaer og drinker. Du finner blant annet oppskrifter på jordbærsalsa med mynte og mangosalsa med mynte på bloggen.
I mange oppskrifter på mojito benyttes det hvit rom og sukker. Jeg synes derimot at brun rom og brun farin gjør drikken bare enda bedre. Men her må du bare bruke det du har.
Dersom du ønsker å lage en mocktail-variant av den populære drinken kan du ganske enkelt utelate rom i drinken, og erstatte club soda med sprite istedenfor.
Håper mojitoen faller i smak, med eller uten alkohol!

Til oppskriften, Mojito med brun rom.
Det finnes mange typer mynte og den typen vi har i norge er ikke den som brukes i tradisjonell mojito. Hierba buena heter den typen som brukes på Cuba og i hovedsak også i sørlige land i europa. Mynte er mye svakere på smak og gir en annen mojito enn den tradisjonelle, men det er nå en gang det som finnes i norge, så bedre blir det sjelden, med mindre en greier å få det importert eller på annet vis.
Takk for interessant informasjon 🙂