Mojito med brun rom

Lages på: 10 minutter
Mojito

Akkurat hvor Mojito først oppstod kan diskuteres, men det var på en bar i Havanna på Cuba at den først ble kjent. Mojito er en drink som vanligvis består av ingrediensene rom, lime, sukker, mynte og soda, og det er kanskje særlig kombinasjonen av det søte, syrlige og friskheten fra mynten som har gjort dette til en populær sommerdrink.

Denne sommeren har jeg plantet litt mynte i hagen. Eller jeg trodde jeg bare hadde plantet litt mynte, men utover sommeren innser jeg at mynteplanten har tatt helt overhånd. Men jeg klager ikke, for mynte er jo så anvendelig og tilfører deilig friskhet til både salater, salsaer og drinker. Du finner blant annet oppskrifter på jordbærsalsa med mynte og mangosalsa med mynte på bloggen.

I mange oppskrifter på mojito benyttes det hvit rom og sukker. Jeg synes derimot at brun rom og brun farin gjør drikken bare enda bedre. Men her må du bare bruke det du har.

Hvordan lage mojito uten alkohol?

Dersom du ønsker å lage en mocktail-variant av den populære drinken kan du ganske enkelt utelate rom i drinken, og erstatte club soda med sprite istedenfor.


Håper mojitoen faller i smak, med eller uten alkohol!

Mojito med brun rom

Mojito

4.5 fra 14 vurderinger
Type rett: CoctailKjøkken: CubaNivå: Enkel
Porsjoner

1

drink
Tilberedning

10

minutter
Kokemodus

Unngå at skjermen skrur seg av mens du lager mat

Ingredienser

 • 4 cl mørk rom

 • 2 ts brunt sukker

 • 1/2 stk lime

 • 10 blader mynte

 • Club soda

 • Isbiter

Fremgangsmåte

 • Del den halve limen i tre båter.
 • Ha brun rom og sukker i en coctailshaker, eller bland direkte i et glass. Skvis over saften av to av limebåtene, og ha i limeblader. Rist hardt i 10 sekunder om du bruker en shaker, eller mos mynten med en skje eller lignende.
 • Ha isbiter, noen mynteblader og siste limebåt i et serveringsglass (jeg brukte et whiskeyglass). Sil mojitoen over i glasset og topp med club soda (cirka 1-1,5 dl). Server og nyt!

Har du testet oppskriften?

Del innlegget ditt på Instagram med #detgladekjøkken

Liker du oppskriften?

Følg @detgladekjokken på Pinterest

Har du testet oppskriften?

Følg Det glade kjøkken på Facebook

Stikkord

2 Kommentarer

 1. Til oppskriften, Mojito med brun rom.
  Det finnes mange typer mynte og den typen vi har i norge er ikke den som brukes i tradisjonell mojito. Hierba buena heter den typen som brukes på Cuba og i hovedsak også i sørlige land i europa. Mynte er mye svakere på smak og gir en annen mojito enn den tradisjonelle, men det er nå en gang det som finnes i norge, så bedre blir det sjelden, med mindre en greier å få det importert eller på annet vis.

Gi en tilbakemelding

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*