Mongolsk biff (mongolian beef)

Lages på: 25 minutter Nivå: Enkel
Mongolsk biff

Du skulle kanskje tro at en rett med navn Mongolsk Biff stammet fra Mongolia, men jeg har forstått det slik at den faktisk stammer fra Taiwan. Retten består av tynne skiver kjøtt, vårløk, og en klissete saus av blant annet soyasaus, ingefær, hvitløk og brunt sukker. Den er ikke sterk, og serveres gjerne med ris som tilbehør.

At denne retten inneholder enkle ingredienser er en av grunnene til at den stadig dukker opp på middagsmenyen hos oss. I motsetning til mange andre asiatiske retter, så inneholder mongolsk biff helt ordinære ingredienser. Med andre ord ingen jakt etter østerssaus, hoisinsaus, sriracha, you name it. Det er ikke så mange grønnsaker i retten, så du må gjerne tilføre brokkoli, gulrøtter eller babymais om du ønsker. Blir kanskje ikke en like autentisk oppskrift, men litt mer næringsrik.

Dersom du synes denne retten ser fristende ut, er det en stor sjans for at du også vil like noen av disse: Biff chop suey, glasert kylling med honning og hvitløk, hunan beef.

At det tar kort tid å lage middagsretten, er også en annen årsak til at mongolsk biff dukker opp med jevne mellomrom hos oss. Som regel er det nemlig kokingen av ris som tar lengst tid.

Mongolsk biff

4 fra 8 vurderinger
Type rett: MiddagKjøkken: AsiatiskNivå: Enkel
Porsjoner

4

porsjoner
Tilberedning

5

minutter
Steketid

20

minutter
Totalt

25

minutter
Kokemodus

Unngå at skjermen skrur seg av mens du lager mat

Ingredienser

  • 500 gram 500 mørbrad

  • 4 ss 4 maizena

  • 1/2 ts 1/2 salt

  • 1/4 ts 1/4 pepper

  • 1 fedd 1 hvitløk

  • 1/2 ss 1/2 finhakket ingefær

  • 3/4 dl 3/4 soyasaus

  • 3/4 dl 3/4 vann

  • 4 ss 4 brunt sukker

  • 4 stk 4 vårløk

  • Olje, til steking

  • Tilbehør
  • Ris

Fremgangsmåte

  • Start med å koke risen, det er den som tar lengst tid.
  • Kutt opp kjøttet i tynne skiver, cirka 1/2 cm tykke. Bland sammen maizena, salt og pepper i en bolle og bland kjøttet godt med maizenablandingen.
  • Stek kjøttet kjapt i litt olje i en varm stekepanne. Legg det stekte kjøttet over på et fat når det er ferdigstekt. Stek gjerne kjøttet i flere omganger, slik at du greier å holde høy nok varme på pannen.
  • Skrell og finhakk hvitløksfeddet og ingefæren. Surr de så i litt olje, i samme panne som du har stekt kjøttet i. 20-30 sekunder er tilstrekkelig. Tilsett soyasausen, vannet og det brune sukkeret, og kok opp.
  • Ha kjøttet tilbake i pannen. Kok kjøttet i sausen mens du kutter opp vårløken i biter på 3-4 cm. Ha også vårløken i pannen sammen med resten. Sausen vil tykne etter hvert. Blir den veldig tykk kan du tilsette litt mer vann.
  • Server mongolsk biff med kokt ris som tilbehør. Nyt umiddelbart!

Notater

  • Glutenfri ved å bruke glutenfri soyasaus

Har du testet oppskriften?

Del innlegget ditt på Instagram med #detgladekjøkken

Liker du oppskriften?

Følg @detgladekjokken på Pinterest

Har du testet oppskriften?

Følg Det glade kjøkken på Facebook

Gi en tilbakemelding

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

*