
Du skulle kanskje tro at en rett med navn Mongolsk Biff stammet fra Mongolia, men jeg har forstått det slik at den faktisk stammer fra Taiwan. Retten består av tynne skiver kjøtt, vårløk, og en klissete saus av blant annet soyasaus, ingefær, hvitløk og brunt sukker. Den er ikke sterk, og serveres gjerne med ris som tilbehør.
At denne retten inneholder enkle ingredienser er en av grunnene til at den stadig dukker opp på middagsmenyen hos oss. I motsetning til mange andre asiatiske retter, så inneholder mongolsk biff helt ordinære ingredienser. Med andre ord ingen jakt etter østerssaus, hoisinsaus, sriracha, you name it. Det er ikke så mange grønnsaker i retten, så du må gjerne tilføre brokkoli, gulrøtter eller babymais om du ønsker. Blir kanskje ikke en like autentisk oppskrift, men litt mer næringsrik.
Dersom du synes denne retten ser fristende ut, er det en stor sjans for at du også vil like noen av disse: Biff chop suey, glasert kylling med honning og hvitløk, hunan beef.
At det tar kort tid å lage middagsretten, er også en annen årsak til at mongolsk biff dukker opp med jevne mellomrom hos oss. Som regel er det nemlig kokingen av ris som tar lengst tid.
