
Mukimo er en kenyansk rett bestående av poteter, og moste grønne grønnsaker (og mais). Jeg smakte retten for første gang da vi var i Kenya i fjor vår, og har nå laget min egen variant. I noen oppskrifter bruker de også gresskarblader, som skaper en kraftigere grønnfarge. Jeg har utelatt dette i denne oppskriften for enkelthets skyld.
Mukimo er veldig enkel å lage, og det som tar lengst tid er å koke poteter. Har du allerede kokte poteter liggende bruker du maks 10-15 minutter på denne afrikanske retten. Et sunt og enkelt tilbehør som passer både til kjøtt og fisk. Kanskje er dette noe å servere til sommerens grillmat, som et tilbehør til disse grillspydene med kylling eller grillspyd med marinert steinbit?
Hei. 🙂 Takk for artig oppskrift, det er alltid velkomment med ny inspirasjon på tilbehørsfronten.
Fin blogg som jog gleder meg til å kose meg igjennom.
Forresten skal kjøttkakeoppskriften din testes allerede idag. 🤗
Hyggelig å kunne inspirere. Jeg har forresten samlet mange oppskrifter på tilbehør på denne siden – https://detgladekjokken.no/kategori/tilbehor/, dersom du ikke har sett den enda.
Tusen takk for fin tilbakemelding, dette betyr så utrolig mye for meg! Ta gjerne kontakt om du savner noe 🙂
Håper kjøttkakene falt i smak!
Hei igjen, og takk for hyggelig svar. Jeg har vært igjennom mange av kategoriene i bloggen – og funnet masse godt som skal testes. 😋
Kjøttkakene ble veldig gode,, så de blir nok laget igjen. 😃