Mukimo

Mukimo

Mukimo er en kenyansk rett bestående av poteter, og moste grønne grønnsaker (og mais). Jeg smakte retten for første gang da vi var i Kenya i fjor vår, og har nå laget min egen variant. I noen oppskrifter bruker de også gresskarblader, som skaper en kraftigere grønnfarge. Jeg har utelatt dette i denne oppskriften for enkelthets skyld.

Mukimo er veldig enkel å lage, og det som tar lengst tid er å koke poteter. Har du allerede kokte poteter liggende bruker du maks 10-15 minutter på denne afrikanske retten. Et sunt og enkelt tilbehør som passer både til kjøtt og fisk. Kanskje er dette noe å servere til sommerens grillmat, som et tilbehør til disse grillspydene med kylling eller grillspyd med marinert steinbit?

Mukimo

Mukimo

Mukimo - moste grønnsaker

Ingredienser

  • 500 gram poteter
  • 150 gram frosne erter
  • 140 gram (1 boks) mais
  • Salt og pepper
  • 1-2 ss smør

Fremgangsmåte

Steg 1
Skrell og kok potetene i vann, til de er møre.
Steg 2
Når det er cirka 5 minutter igjen av koketiden koker de ertene i lettsaltet vann. Kok også opp maisene i en egen kasserolle i lettsaltet vann. La ertene koke i noen minutter før du heller av mestparten av kokevannet (la litt være igjen). Kjør ertene sammen med en stavmikser til du har en grov puré.
Steg 3
Når potetene har kokt ferdig moser du de ved hjelp av en potetstapper eller tilsvarende.
Steg 4
Bland moste poteter, ertepuré og mais (hell av vannet først) sammen i en kasserolle. Tilsett en klatt med smør, og smak til med salt og pepper.
Steg 5
Server mukimoen til kjøtt eller fisk.

Hei. 🙂 Takk for artig oppskrift, det er alltid velkomment med ny inspirasjon på tilbehørsfronten.
Fin blogg som jog gleder meg til å kose meg igjennom.
Forresten skal kjøttkakeoppskriften din testes allerede idag. 🤗