
Har du hørt om mulled wine? Dette er rett og slett britenes svar på den kjente rødvinsgløggen, på samme måte som man i Tyskland kaller det for glühwein eller i Frankrike snakker om vin chaud. Og som her til lands, så finnes det utallige ulike varianter av denne krydrede drikken.
Å lage denne drikker er utrolig enkelt. Alt du behøver å gjøre er å varme opp vin, og eventuelt annen alkohol, tilsette saften fra en appelsin, noen appelsinskiver, krydre og litt honning. Varm vinen forsiktig opp til rundt 65 grader, og la den stå i 20-30 minutter til krydderne har fått satt smak på drikken. Du kan også trekke den lengre enn dette. Da vil smaken til gjengjeld bli kraftigere. Det som er viktig å passe på er at drikken ikke blir for varm, for da fordamper alkoholen.
I denne oppskriften piffen den litt opp med en skvett brandy. Jeg har sett det er en gjenganger i flere oppskrifter på mulled wine, men kan også utelates om du ønsker.
Ønsker du en alkoholfri variant kan jeg anbefale deg å ta en titt på oppskriften på alkoholfri gløgg eller hjemmelaget eplegløgg.