
I år er det svært mye multebær, og jeg har allerede plukket en god del som jeg har lagt i fryseren. Måtte jo så klart også lage en liten dessert mens bærene var nyplukket. Resultatet ble en ny variant av den klassiske multekremen, servert i kjeksskåler. Utrolig dekorativ, og en god idé dersom man ikke har krumkakejern liggende.
Kjeksskålene er enkle å lage, og formes ved å legge de nystekte vaflene over bunnen av en krus. Vaflene er fortsatt myke når de er nystekte, men i løpet av et lite minutt setter de seg i den formen de ligger i. Noe av det geniale med disse vaffelkjeksene er at du kan lage disse allerede flere dager i forveien. Oppbevar kjeksene tørt, og alt du trenger å fikse er multekremen når det er klart for dessert.
Utgangspunktet for denne oppskriften er denne oppskriften på vaffelkjeks med jordbærkrem.
Når det kommer til multekremen så er det stor variasjon i hvor sure bærene er. Har bærene vært i fryseren har de en tendens til å trenge litt ekstra sukker. Smak deg derfor frem til riktig mengde sukker. Pisk derimot ikke kremen for mye før du smaker, så unngår du at du pisker den til smør.
Håper du ble inspirert!

Dette skal jeg lage når jeg får kjøpt multer nytt og spennende.
Håper den faller i smak 🙂