Multekrem i kjeksskål

Lages på: 45 minutter Nivå: Enkel
Multekrem i vaffelskåler

I år er det svært mye multebær, og jeg har allerede plukket en god del som jeg har lagt i fryseren. Måtte jo så klart også lage en liten dessert mens bærene var nyplukket. Resultatet ble en ny variant av den klassiske multekremen, servert i kjeksskåler. Utrolig dekorativ, og en god idé dersom man ikke har krumkakejern liggende.

Kjeksskålene er enkle å lage, og formes ved å legge de nystekte vaflene over bunnen av en krus. Vaflene er fortsatt myke når de er nystekte, men i løpet av et lite minutt setter de seg i den formen de ligger i. Noe av det geniale med disse vaffelkjeksene er at du kan lage disse allerede flere dager i forveien. Oppbevar kjeksene tørt, og alt du trenger å fikse er multekremen når det er klart for dessert.

Utgangspunktet for denne oppskriften er denne oppskriften på vaffelkjeks med jordbærkrem.

Når det kommer til multekremen så er det stor variasjon i hvor sure bærene er. Har bærene vært i fryseren har de en tendens til å trenge litt ekstra sukker. Smak deg derfor frem til riktig mengde sukker. Pisk derimot ikke kremen for mye før du smaker, så unngår du at du pisker den til smør.

Håper du ble inspirert!

Multekrem

Multekrem kjeksskål

5 fra 2 vurderinger
Type rett: DessertKjøkken: NordiskNivå: Enkel
Antall

6

porsjoner
Tilberedning

35

minutter
Total steketid

10

minutter
Totalt

45

minutter
Kokemodus

Unngå at skjermen skrur seg av mens du lager mat

Ingredienser

  • Kjeksskål
  • 100 gram 100 smør

  • 2 stk 2 egg

  • 100 gram 100 sukker

  • 100 gram 100 hvetemel

  • 1 ss 1 potetmel

  • 1/2 ts 1/2 vaniljesukker

  • 2 ss 2 kaldt vann

  • Multekrem
  • 300 gram 300 multer

  • 50 gram 50 sukker

  • 3 dl 3 kremfløte

Fremgangsmåte

  • Kjeksskål
    Smelt smøret på lav varme i en kjele. Sett det til side. Visp egget og sukkeret til tykk eggedosis. Bland sammen hvetemelet, potetmelet og vaniljesukkeret i en liten skål.
  • Ha smøret i eggedosisen, sikt i melblandingen og vend det forsiktig sammen med en slikkepott. La røren svelle i 10-15 minutter.
  • Tilsett et par spiseskjeer vann i røren etter den har svellet ferdig, og gå i gang med å steke kjeksene i et vaffeljern.
  • Sett frem to kaffekopper med bunnen i været. Ta de nystekte vaflene ut av vaffeljernet form de over bunnen av kaffekoppene, slik at vaflene får en skålform. Vær forsiktig slik at kjeksen ikke revner. Hold formen du ønsker kjeksene skal ha i 10-20 sekunder, og du merker at kjeksene setter seg i den formen. Etter et lite minutt kan du legge kjeksene over på en rist for å avkjøle seg.
  • Multekrem
    Rør sammen multen og sukkeret. Hold gjerne igjen noen multebær til pynt. Smak på syltetøyet for å sjekke om du har truffet på riktig mengde sukker.
  • Visp kremfløten til myk krem og bland forsiktig inn multesyltetøyet. Smak på kremen for å kjenne om den trenger eventuelt mer sukker.
  • Server multekremen i kjeksskålene med hele multebær som pynt.

Har du testet oppskriften?

Del innlegget ditt på Instagram med #detgladekjøkken

Liker du oppskriften?

Følg @detgladekjokken på Pinterest

Har du testet oppskriften?

Følg Det glade kjøkken på Facebook

Stikkord

2 Kommentarer

  1. Gerd Lervold

    Dette skal jeg lage når jeg får kjøpt multer nytt og spennende.

Gi en tilbakemelding

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*