• OM MEG
  • KONTAKT
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Mail
Det glade kjøkken - logo
  • FORSIDE
  • OPPSKRIFTER
    • Jul (Sesong)
    • FROKOST
    • LUNSJ
    • MIDDAGSTIPS
    • — KJØTT —
    • — FISK —
    • — FUGL —
    • — KJØTTFRITT —
    • — HELGEKOS —
    • — PÅ UNDER HALVTIMEN —
    • DESSERT
    • BAKST
    • SUPPE
    • SNACKS
    • TILBEHØR
  • BLOGG
  • MENYER
  • TA KONTAKT
  • SØK
30. september 2017

Multekrem med krokankrønsj

Del dette:

  • Klikk for å dele på Twitter(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på Facebook(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på Pinterest(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på LinkedIn(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å skrive ut(åpnes i en ny fane)
Gå til oppskriften

Multekrem med krokankrønsj

Denne desserten laget jeg for første gang som dessert på nyttårsaften i fjor, men ble aktuell igjen da jeg ble spurt om å være chef på seksjonstur med jobben. For hva passer ikke bedre enn en deilig multekrem når man sitter på en hytte på fjellet i september? I tillegg er den også svært enkel å lage, og krokanen kan lages i god tid i forkant. De tørre vaflene hadde jeg også allerede laget klare, etter denne oppskriften (glutenfrie).

Du kan lese mer om denne turen og se resten av menyen i dette innlegget.

Multekrem med krokankrønsj

Fordel multekrem i fine skåler, ha over den enkle multesausen og strø over litt knasende krokankrønsj. Jeg serverte denne desserten sammen med noen tørre vafler jeg på forhånd hadde laget, men du kan også servere den slik den er, eller sammen med krumkaker eller kjeks.
Av: Rolf-Anders Vollan
  • 30. september 2017
  • 10 porsjoner
  • 40 min
  • Skriv ut
Multekrem med krokankrønsj
Ingredienser
  • Multekrem
  • 10 dl kremfløte
  • 750 gram multer
  • 150 gram sukker
  • Krokankrønsj
  • 1,5 dl mandler eller pistasj
  • 2,5 dl sukker
  • Tilbehør
  • 10 tørre vafler (valgfritt)
Slik gjør du det
Steg 1
Har du ikke laget krokanen på forhånd er det lurt å starte med å lage den. Ha sukkeret i en helt tørr panne og smelt sukkeret på middels høy varme. Ikke rør for tidlig i sukkeret. Vær forsiktig med varmen slik at sukkeret ikke brenner seg. Når sukkeret er smeltet har du mandlene sammen med sukkeret. Skru av varmen og rør det godt sammen.
Steg 2
Ha krokanen over på et bakepapirkledd stekebrett, og fordel det etter beste evne utover før sukkeret stivner. Hakk krokanen opp med en brødkniv når sukkeret er avkjølt.
Steg 3
Bland multene forsiktig sammen med sukkeret. Hvor sure multene er vil variere, så smak deg frem til riktig sødme.
Steg 4
Sett av en liten andel multer for å ha over multekremen ved servering. Rørt de godt sammen med sukkeret, og press de gjennom en sil slik at du bare får ut saften fra multene.
Steg 5
Visp kremfløten til myk krem og vend inn de rørte multene.

 

Har du lyst til å bli bedre kjent med Det glade kjøkken? Følg meg på Facebook eller Instagram for å bli oppdatert på nye innlegg som legges ut. Bruk gjerne også #detgladekjokken på Instagram dersom du bruker noen av oppskriftene mine. Det er utrolig gøy å høre om lesere, venner og bekjente som blir inspirert av det jeg legger ut.

Del dette:

  • Klikk for å dele på Twitter(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på Facebook(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på Pinterest(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på LinkedIn(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å skrive ut(åpnes i en ny fane)

Innleggsnavigasjon

Fylte sjampinjonger
Chef for en dag

Relaterte innlegg

Riskrem med jordbærsaus
26. desember 2020
0 kommentarer

Riskrem med jordbærsaus

Karamellpudding
12. desember 2020
0 kommentarer

Karamellpudding

Bakte epler med kardemommeis
7. november 2020
0 kommentarer

Bakte epler med kardemommeis

Del dine tanker Avbryt svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Om meg

Rolf-Anders

Hei! Jeg heter Rolf-Anders og driver matbloggen Det glade kjøkken.

Her håper jeg å kunne inspirere deg både til å lage sunn og god hverdagsmat, og oppskrifter som bare skal nytes.

Les mer om bloggen her

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Mail

Stikkord

  • BBQ
  • Biff
  • boller
  • Brød
  • burger
  • curry
  • eltefrie rundstykker
  • eltefritt
  • glutenfritt
  • grateng
  • grillsalat
  • grovbrød
  • gryter
  • gryterett
  • Grøt
  • Hamburger
  • indisk
  • iskrem
  • Kanelsnurrer
  • kjøleskapsgrøt
  • Lasagne
  • mat i form
  • Omelett
  • one pot
  • Pannekaker
  • Pasta
  • Pizza
  • potet
  • Rundstykker
  • salat
  • Salsa
  • Scones
  • Smoothie
  • surdeig
  • sushi
  • Syltetøy
  • tapas
  • Tex-mex
  • Tilbehør til grillmat
  • tomatsuppe
  • Tradisjonelle brød
  • tradisjonsmat
  • vafler
  • Wok
  • Wraps

MOTTA SKREDDERSYDDE E-POSTER

Fyll inn navn og e-post for å registrere deg på e-post listen min. Jeg sender ut skreddersydde e-poster et par ganger i måneden, med små oppdateringer siden sist, matbloggtipset, tips og triks, nyheter mm.

Follow my blog with Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Mail

Finn noe som frister

  • Forside
  • Oppskrifter
  • Personvern
  • Bruk av bilder, tekst eller video fra nettsiden må avtales
35delinger