Multekrem med krokankrønsj

Lages på: 40 minutter Nivå: Enkel
Multekrem med krokankrønsj

Denne desserten laget jeg for første gang som dessert på nyttårsaften i fjor, men ble aktuell igjen da jeg ble spurt om å være chef på seksjonstur med jobben. For hva passer ikke bedre enn en deilig multekrem når man sitter på en hytte på fjellet i september? I tillegg er den også svært enkel å lage, og krokanen kan lages i god tid i forkant. De tørre vaflene hadde jeg også allerede laget klare, etter denne oppskriften (glutenfrie).

Du kan lese mer om denne turen og se resten av menyen i dette innlegget.

Multekrem med krokankrønsj

0 fra 0 vurderinger
Type rett DessertNivå: Enkel
Porsjoner

10

porsjoner
Tilberedning

40

minutter

Ingredienser

  • Multekrem
  • 10 dl kremfløte

  • 750 gram multer

  • 150 gram sukker

  • Krokankrønsj
  • 1,5 dl mandler eller pistasj

  • 2,5 dl sukker

  • Tilbehør
  • 10 stk tørre vafler (valgfritt)

Fremgangsmåte

  • Har du ikke laget krokanen på forhånd er det lurt å starte med å lage den. Ha sukkeret i en helt tørr panne og smelt sukkeret på middels høy varme. Ikke rør for tidlig i sukkeret. Vær forsiktig med varmen slik at sukkeret ikke brenner seg. Når sukkeret er smeltet har du mandlene sammen med sukkeret. Skru av varmen og rør det godt sammen.
  • Ha krokanen over på et bakepapirkledd stekebrett, og fordel det etter beste evne utover før sukkeret stivner. Hakk krokanen opp med en brødkniv når sukkeret er avkjølt.
  • Bland multene forsiktig sammen med sukkeret. Hvor sure multene er vil variere, så smak deg frem til riktig sødme.
  • Sett av en liten andel multer for å ha over multekremen ved servering. Rørt de godt sammen med sukkeret, og press de gjennom en sil slik at du bare får ut saften fra multene.
  • Visp kremfløten til myk krem og vend inn de rørte multene. Fordel multekrem i fine skåler, ha over den enkle multesausen og strø over litt knasende krokankrønsj. Jeg serverte denne desserten sammen med noen tørre vafler jeg på forhånd hadde laget, men du kan også servere den slik den er, eller sammen med krumkaker eller kjeks.

Har du testet oppskriften?

Del innlegget ditt på Instagram med #detgladekjøkken

Liker du oppskriften?

Følg @detgladekjokken på Pinterest

Har du testet oppskriften?

Følg siden på Facebook

Stikkord

Gi en tilbakemelding

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*