Denne desserten laget jeg for første gang som dessert på nyttårsaften i fjor, men ble aktuell igjen da jeg ble spurt om å være chef på seksjonstur med jobben. For hva passer ikke bedre enn en deilig multekrem når man sitter på en hytte på fjellet i september? I tillegg er den også svært enkel å lage, og krokanen kan lages i god tid i forkant. De tørre vaflene hadde jeg også allerede laget klare, etter denne oppskriften (glutenfrie).
Du kan lese mer om denne turen og se resten av menyen i dette innlegget.
Multekrem med krokankrønsj
- 30. september 2017
- 10 porsjoner
- 40 min
- Skriv ut

Ingredienser
- Multekrem
- 10 dl kremfløte
- 750 gram multer
- 150 gram sukker
- Krokankrønsj
- 1,5 dl mandler eller pistasj
- 2,5 dl sukker
- Tilbehør
- 10 tørre vafler (valgfritt)
Slik gjør du det
- Steg 1
- Har du ikke laget krokanen på forhånd er det lurt å starte med å lage den. Ha sukkeret i en helt tørr panne og smelt sukkeret på middels høy varme. Ikke rør for tidlig i sukkeret. Vær forsiktig med varmen slik at sukkeret ikke brenner seg. Når sukkeret er smeltet har du mandlene sammen med sukkeret. Skru av varmen og rør det godt sammen.
- Steg 2
- Ha krokanen over på et bakepapirkledd stekebrett, og fordel det etter beste evne utover før sukkeret stivner. Hakk krokanen opp med en brødkniv når sukkeret er avkjølt.
- Steg 3
- Bland multene forsiktig sammen med sukkeret. Hvor sure multene er vil variere, så smak deg frem til riktig sødme.
- Steg 4
- Sett av en liten andel multer for å ha over multekremen ved servering. Rørt de godt sammen med sukkeret, og press de gjennom en sil slik at du bare får ut saften fra multene.
- Steg 5
- Visp kremfløten til myk krem og vend inn de rørte multene.
Har du lyst til å bli bedre kjent med Det glade kjøkken? Følg meg på Facebook eller Instagram for å bli oppdatert på nye innlegg som legges ut. Bruk gjerne også #detgladekjokken på Instagram dersom du bruker noen av oppskriftene mine. Det er utrolig gøy å høre om lesere, venner og bekjente som blir inspirert av det jeg legger ut.