Multesirup

Lages på: 20 minutter Nivå: Enkel
Multesirup med sitron og rosmarin

Fjellet bugner over av multebær i år, og dette har jeg så klart utnyttet. Noe av multen ble til deilig multekrem, en del har jeg lagt i fryseren, og så har jeg i år også multesirup. Det ble kjempegodt, og jeg har allerede testet den på vaniljeis og i en liten fjellcocktail.

Multebærene har en ganske mild smak, synes jeg det var godt med litt sitronsaft sammen med multene. I tillegg tilsatte jeg bittelitt rosmarin, som jo har en litt granaktig smak. Dette ble kjempegodt både på vaniljeisen og ikke minst i drinken jeg disket opp med.

Multesirup på vaniljeis

Multesirup

0.0 fra 0 vurderinger
Type rett: DrikkeKjøkken: NordiskNivå: Enkel
Antall dl

3

dl
Tilberedning

5

minutter
Koketid

15

minutter
Totalt

20

minutter
Kokemodus

Unngå at skjermen skrur seg av mens du lager mat

Ingredienser

  • 550 gram multer

  • 350 gram sukker

  • 200 gram vann

  • 1/3 ts tørket rosmarin (valgritt)

  • 1/2 stk sitron

Fremgangsmåte

  • Ha multer sukker, vann og rosmarin i en kjele og kok opp. La koke i 10-15 minutter slik at du får all saften ut av multene. Skvis i sitronsaften.
  • Sil multesirupen over i en skål. Sil den gjerne i to omganger, først med en grovmasket sil, deretter en mer finmasket. Bruk en skje til å få mest mulig væske ut av multebærene.
  • Hell multesirupen tilbake i kjelen og kok opp. Reduser (kok ned) sirupen dersom den fortsatt er veldig tynn, men husk at den blir tykkere idet den er avkjølt. Hell sirupen over på en steril og kokvarm flaske eller syltetøyglass. Avkjøl multesirupen i romtemperatur før du setter den i kjøleskapet.

Har du testet oppskriften?

Del innlegget ditt på Instagram med #detgladekjøkken

Liker du oppskriften?

Følg @detgladekjokken på Pinterest

Har du testet oppskriften?

Følg Det glade kjøkken på Facebook

Gi en tilbakemelding

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*