Müslirundstykker

Lages på: Mer enn 3 timer Nivå: Enkel
Müslirundstykker

Forrige helg ryddet jeg litt i skap og skuffer og benyttet likegodt anledningen til å lage en liten batch med müslirundstykker. I disse rundstykkene puttet jeg både valnøtter, aprikos, tranebær, havregryn og diverse frø/kjerner. Dette er kjempegode rundstykker som egner seg godt enten til frokost eller lunsj. Jeg synes de er ekstra gode med brunost på, men spiser de også med annet pålegg.

I oppskriften har jeg bløtlagt både nøtter, tørket frukt, gryn og kjerner før jeg setter selve deigen. Dette gjør baksten ekstra saftig.

Har du andre frø eller tørket frukt liggende må du ikke være redd for å tilsette det. Tranebærene kan eksempelvis helt fint byttes ut med rosiner.

Oppdager du tørket aprikos, tranebær eller rosiner som har ligget så lenge at den nærmest blir forsteinet? Legg de i bløt i varmt vann i 10-15 minutter. Da blir de bløte og kan fint brukes i oppskriften.

Müslirundstykker med aprikos

Müslirundstykker

0.0 fra 0 vurderinger
Type rett: GjærbakstNivå: Enkel
Antall

14

rundstykker
Tilberedning + heving

3

timer 

1

minutt
Steketid

13

minutter
Kokemodus

Unngå at skjermen skrur seg av mens du lager mat

Ingredienser

  • Bløtlegges
  • 75 gram valnøtter

  • 75 gram tørket aprikos

  • 50 gram gresskarkjerner

  • 75 gram lettkokte havregryn

  • 300 gram vann

  • Deig
  • 200 gram sammalt hvete, finmalt

  • 350 gram siktet hvetemel

  • 1 ts salt

  • 1/2 pose tørrgjær

  • 1 ss honning

  • 300 gram vann

  • 2 ss solsikkeolje

  • 30 gram tranebær

Fremgangsmåte

  • Start med det som skal bløtlegges. Grovhakk nøttene og skjær aprikosen i små terninger. Ha nøttene, aprikosen, gresskarkjernene og havregrynen i en bolle sammen med kaldt vann. La dem bløtlegge i minst 1 time, men gjerne over natten om du har tid.
  • Når frø og nøtter har bløtlagt kan du gå i gang med å sette deigen. Ha melet, saltet, tørrgjæren, honningen og vannet i en bakstbolle. Følg på med oppbløtte frø og kjerner (ta med eventuelt ekstra vann som ligger igjen i bollen). Elt deigen ved hjelp av en kjøkkenmaskin med påmontert eltekrok. Elt først i cirka 15 minutter, før du så tilsetter solsikkeoljen og tranebærene. Elt videre i 5 minutter.
  • Dekk til bollen med plast eller et lokk og la deigen heve i 1,5-2 timer.
  • Ha deigen over på et melet underlag. Strekk den utover til et rektangel og brett sidene inn mot midten. Gjenta prosessen noen ganger til du kjenner den strammer seg opp. Del deigen opp i 12-14 like store emner. Form hver av de til runde baller som du klapper lett flate på et bakepapirkledd stekebrett. Er deigen veldig klissete kan du sette den rett på bakepapiret ved hjelp av to spiseskjeer.
  • Legg et klede eller dekk til rundstykkene på annet vis og la dem etterheve i cirka 45 minutter. Sett samtidig stekeovnen på 220 grader med vanlig over- og undervarme.
  • Stek rundstykkene nest nederst i ovnen i 12-14 minutter. Avkjøl rundstykkene på en rist.

Har du testet oppskriften?

Del innlegget ditt på Instagram med #detgladekjøkken

Liker du oppskriften?

Følg @detgladekjokken på Pinterest

Har du testet oppskriften?

Følg Det glade kjøkken på Facebook

Gi en tilbakemelding

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*