Iskald myntelemonade (Limonana)

Lages på: 10 minutter Nivå: Enkel
Myntelemonade (limonana)

I sommer har jeg vært så heldig at jeg har hatt en stor mynteplante utendørs, som har forsynt meg med fersk mynte gjennom hele sommeren. Så utrolig digg det har vært, så forfriskende i drikke, i salsaer og en god del salater.

Siden sommerværet ikke ser ut til å gi seg med det første her på Østlandet, så tenkte jeg at det må jo være lov til å dele en liten sommeroppskrift sånn på tampen. Derfor deler jeg i kveld oppskriften på en forfriskende myntelemonade (Limonana). Det er jo tross alt også noen timer igjen av sommeren hvis man følger kalenderen, og det må utnyttes til det fulle;)

Limonana er en forfriskende grønn drikk som ikke er så uvanlig i Midtøsten. Kombinasjonen av sitronsaft og mynte passer kjempegodt sammen, og blir fort en favoritt i sommervarmen.

Andre forfriskende drikker:

Iskald myntelemonade (Limonana)

4 fra 1 vurdering
Type rett: DrikkeKjøkken: MidtøstenNivå: Enkel
Porsjoner

4

porsjoner
Tilberedning

10

minutter
Kokemodus

Unngå at skjermen skrur seg av mens du lager mat

Ingredienser

  • 1,25 dl 1,25 sitronsaft (3-4 sitroner)

  • 2,5 dl 2,5 vann

  • 0,75 dl 0,75 fersk mynte (12 gram)

  • 75 gram 75 sukker

  • Isbiter

Fremgangsmåte

  • Plukk bladene fra mynten, og samle de i et litermål. De skal helst være lett sammenpakket.
  • Skvis saften ut av sitronene. Ha fersk sitronsaft, vann, fersk mynte og sukker i en foodprosessor eller blender og kjør det sammen.
  • Ha i en raus dose isbiter og kjør sammen til du har en slush-konsistens på myntelemonaden. Er den for tynn kan du tilsette flere isbiter. Er den for tykk til at du greier å kjøre den sammen kan du bare vente noen minutter før du prøver på nytt.
  • Smak deg frem til riktig mengde sødme og syrlighet (den skal være frisk).
  • Hell myntelemonaden over i glass, punt med ferske mynteblader og server umiddelbart. Håper det smaker!

Har du testet oppskriften?

Del innlegget ditt på Instagram med #detgladekjøkken

Liker du oppskriften?

Følg @detgladekjokken på Pinterest

Har du testet oppskriften?

Følg Det glade kjøkken på Facebook

Stikkord

Gi en tilbakemelding

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*