Nanbrød med krydderstekte kikerter og yoghurtdressing

Lages på: 15 minutter Nivå: Enkel
Nanbrød med krydrede kikerter

Med hjemmelagede nanbrød  i fryseren var ikke middagen mange minuttene unna. Samboeren var ikke hjemme, og da blir det gjerne lettvinte middagsretter. Rart hvor lat man plutselig blir på kjøkkenet når man ikke har noen å lage middag til.

Jeg hev sammen ingrediensene til en enkel yoghurtdressing, freste litt løk, paprika og krydderstekte noen kikerter i en panne. Dette toppet ble toppet på nanbrød som jeg hadde gitt noen minutter i stekeovnen, snakk kjapp og god lettvint middag!

Har du ikke nanbrød så er det ingenting i veien for å erstatte de med pitabrød. Det blir jo faktisk litt sunnere og nesten litt som en variant av fatteh. Du kan også bruke andre grønnsaker i oppskriften. Kan blant annet tenke meg at både aubergine, sopp og squash hadde passet kjempegodt!

Andre utrolig lettvinte middager fra bloggen:

Håper du lot deg inspirere!

Banner - Mat du blir glad av

Nanbrød med krydrede kikerter

0 fra 0 vurderinger
Type rett: MiddagNivå: Enkel
Porsjoner

2

porsjoner
Tilberedning

15

minutter
Kokemodus

Unngå at skjermen skrur seg av mens du lager mat

Ingredienser

  • 2 stk 2 nanbrød

  • 1 stk 1 liten løk

  • 1 stk 1 rød paprika

  • 1 boks 1 (400 gram) kikerter

  • 1 ts 1 spisskummen

  • 1/2 ts 1/2 chilipepper

  • Flaksalt

  • Persille

  • Yoghurtdressing
  • 1,5 dl 1,5 yoghurt

  • 1 fedd 1 hvitløk

  • 1 skvis 1 sitronsaft

  • Salt

  • Pepper

Fremgangsmåte

  • Forvarm ovnen til 200 grader.
  • Ha en boks kikerter over i et dørslag og skyll de under kaldt vann. Fordel kikertene utover er rent kjøkkenhåndkle, og la de ligge mens du lager yoghurtdressingen. Finhakket hvitløk og en skvis sitronsaft blandes med yoghurt. Smak til med salt. La yoghurten stå mens du gjør klar resten.
  • Surr finhakket løk og paprika i litt olje i en panne. Når løken begynner å bli myk legger du den til side.
  • Stek kikertene i en god klunk med olje. De tåler forholdsvis høy varme, så her er det bare å kjøre på. Rør en gang iblant når de begynner å få litt farge. Når kikertene har stekt i 7-8 minutter tilsetter du spisskummen, chilipepper og litt salt, og blander dette inn i kikertene.
  • Nå nærmer det seg middag, så det er bare å hive et par nanbrød i stekeovnen. De trenger vanligvis bare noen få minutter i varmen.
  • Kikertene er ferdigstekte når de er gylne og litt sprø på utsiden. Bland inn løken og paprikaen rett før servering.
  • Ha kikertblandingen på nystekte pitabrød, og topp det med yoghurtdressing og finhakket persille. Håper det smaker!

Har du testet oppskriften?

Del innlegget ditt på Instagram med #detgladekjøkken

Liker du oppskriften?

Følg @detgladekjokken på Pinterest

Har du testet oppskriften?

Følg Det glade kjøkken på Facebook

Gi en tilbakemelding

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*