Nanbrød med hvitløk

Lages på: 2,5 timer Nivå: Middels
Nanbrød med kyllinggryte

Mange av dere har sett at jeg har servert en del middagsretter med nanbrød i det siste, og også spurt om jeg kan dele oppskriften. Her kommer den endelig, oppskriften på hjemmelagede nanbrød med hvitløk! Gir totalt 6-8 fantastisk gode nanbrød, som enten kan nytes slik de er eller serveres til en deilig gryte. Nylig delte jeg en oppskrift på tikka masala med blomkål og en kyllingform med kokosmelk hvor jeg serverte nanbrød ved siden av. De passer også veldig godt til indiske retter, som tikka masala eller kylling tandoori.

Disse nanbrødene egner seg også godt til å fryse ned, og trenger ikke mange minuttene i stekovnen før de kan nytes.

Om du lurer på om det er stor forskjell på de nanbrødene man kjøper og de man lager selv, så er svaret et rungende ja. Hjemmelagede nanbrød er så utrolig mye bedre på smak, samt at jeg synes ofte de man kjøper er så tørre til sammenligning. Mitt tips er med andre ord at du neste gang du heller tester denne oppskriften.

Nanbrød med hvitløk

5 fra 1 vurdering
Type rett TilbehørNivå: Middels
Porsjoner

8

nanbrød
Totalt

2

timer 

30

minutter

Ingredienser

  • Del 1
  • 4 ss lunken melk

  • 2 ts sukker

  • 1/2 pose tørrgjær

  • Del 2
  • 400 gram siktet hvetemel

  • 1/2 ss bakepulver

  • 1/2 ts salt

  • 1,5 dl melk

  • 1,5 dl yoghurt naturell

  • Smør til steking

  • Til pensling
  • 2 ss smør

  • 3 fedd hvitløk

Fremgangsmåte

  • Bland sammen lunken melk (max 30 grader), sukker og tørrgjær i en kopp. Rør i blandingen til at gjæren er blandet ut.
  • Ha hvetemel, bakepulver og salt i en bolle. Tilsett resten av melken (kald), yoghurt og gjærblandingen, og elt deigen i cirka 15 minutter, til du har en smidig deig. Bruk gjerne en kjøkkenmaskin med påmontert eltekrok for et et ekstra godt resultat
  • La deigen heve til dobbel størrelse, beregn rundt 1,5 time.
  • Finhakk hvitløken og smelt det i en kasserolle med to toppede spiseskjeer med smør
  • Ha deigen over på et godt melet underlag, og elt den lett sammen. Del den videre opp i 6-8 like store emner, som rulles ut til runde kuler
  • Kjevle hver av emnene flate. Stekes så i tur og orden i litt smør i en varm stekepanne, til brødene begynner å blåse seg opp. Det tar ikke så mange sekundene, så pass på. Nanbrødene skal bare steke på den ene siden.
  • Legg de så over på et stekebrett, med den stekte siden ned. Pensle nanbrødene med smør og hvitløksblandingen, og dryss over bittelitt maldonsalt. Stek brødene under grillen til de begynner å bli gyldne. Avkjøles på rist.

Har du testet oppskriften?

Del innlegget ditt på Instagram med #detgladekjøkken

Liker du oppskriften?

Følg @detgladekjokken på Pinterest

Har du testet oppskriften?

Følg siden på Facebook

Stikkord

Gi en tilbakemelding

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*