• OM MEG
  • KONTAKT
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Mail
Det glade kjøkken - logo
  • FORSIDE
  • OPPSKRIFTER
    • Jul (Sesong)
    • FROKOST
    • LUNSJ
    • MIDDAGSTIPS
    • — KJØTT —
    • — FISK —
    • — FUGL —
    • — KJØTTFRITT —
    • — HELGEKOS —
    • — PÅ UNDER HALVTIMEN —
    • DESSERT
    • BAKST
    • SUPPE
    • SNACKS
    • TILBEHØR
  • BLOGG
  • MENYER
  • TA KONTAKT
  • SØK
2. februar 2020

Nanbrød med hvitløk

Del dette:

  • Klikk for å dele på Twitter(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på Facebook(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på Pinterest(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på LinkedIn(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å skrive ut(åpnes i en ny fane)
Gå til oppskriften

Hjemmelagede nanbrød

Mange av dere har sett at jeg har servert en del middagsretter med nanbrød i det siste, og også spurt om jeg kan dele oppskriften. Her kommer den endelig, oppskriften på hjemmelagede nanbrød med hvitløk! Gir totalt 6-8 fantastisk gode nanbrød, som enten kan nytes slik de er eller serveres til en deilig gryte. Nylig delte jeg en oppskrift på tikka masala med blomkål og en kyllingform med kokosmelk hvor jeg serverte nanbrød ved siden av. De passer også veldig godt til indiske retter, som tikka masala eller kylling tandoori.

Disse nanbrødene egner seg også godt til å fryse ned, og trenger ikke mange minuttene i stekovnen før de kan nytes.

Hjemmelagede nanbrød

Om du lurer på om det er stor forskjell på de nanbrødene man kjøper og de man lager selv, så er svaret et rungende ja. Hjemmelagede nanbrød er så utrolig mye bedre på smak, samt at jeg synes ofte de man kjøper er så tørre til sammenligning. Mitt tips er med andre ord at du neste gang du heller tester denne oppskriften.

Nanbrød

Av: Rolf-Anders Vollan
  • 2. februar 2020
  • 6-8 stk
  • 2 time(r) 15 min
  • Skriv ut
Nanbrød med hvitløk
Ingredienser
  • Del 1
  • 4 ss lunken melk
  • 2 ts sukker
  • 1/2 pose tørrgjær
  • Del 2
  • 400 gram siktet hvetemel
  • 1/2 ss bakepulver
  • 1/2 ts salt
  • 1,5 dl melk
  • 1,5 dl yoghurt naturell
  • Smør til steking
  • Til pensling
  • 2 ss smør
  • 3 fedd hvitløk
Slik gjør du det
Steg 1
Bland sammen lunken melk (max 30 grader), sukker og tørrgjær i en kopp. Rør i blandingen til at gjæren er blandet ut.
Steg 2
Ha hvetemel, bakepulver og salt i en bolle. Tilsett resten av melken (kald), yoghurt og gjærblandingen, og elt deigen i cirka 15 minutter, til du har en smidig deig. Bruk gjerne en kjøkkenmaskin med påmontert eltekrok for et et ekstra godt resultat
Steg 3
La deigen heve til dobbel størrelse, beregn rundt 1,5 time.
Steg 4
Finhakk hvitløken og smelt det i en kasserolle med to toppede spiseskjeer med smør
Steg 5
Ha deigen over på et godt melet underlag, og elt den lett sammen. Del den videre opp i 6-8 like store emner, som rulles ut til runde kuler
Steg 6
Kjevle hver av emnene flate. Stekes så i tur og orden i litt smør i en varm stekepanne, til brødene begynner å blåse seg opp. Det tar ikke så mange sekundene, så pass på. Nanbrødene skal bare steke på den ene siden.
Steg 7
Legg de så over på et stekebrett, med den stekte siden ned. Pensle nanbrødene med smør og hvitløksblandingen, og dryss over bittelitt maldonsalt. Stek brødene under grillen til de begynner å bli gyldne. Avkjøles på rist.

Stikkord

  • indisk

Del dette:

  • Klikk for å dele på Twitter(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på Facebook(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på Pinterest(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på LinkedIn(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å skrive ut(åpnes i en ny fane)

Innleggsnavigasjon

Snakker vi verdens beste kanelsnurrer?
Pizza med marinert kylling

Relaterte innlegg

Karamellpudding
12. desember 2020
0 kommentarer

Karamellpudding

Saag med kylling
8. desember 2020
0 kommentarer

Saag med kylling

Ribbe
21. november 2020
2 kommentarer

Ribbe

Del dine tanker Avbryt svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Om meg

Rolf-Anders

Hei! Jeg heter Rolf-Anders og driver matbloggen Det glade kjøkken.

Her håper jeg å kunne inspirere deg både til å lage sunn og god hverdagsmat, og oppskrifter som bare skal nytes.

Les mer om bloggen her

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Mail

Stikkord

  • BBQ
  • Biff
  • boller
  • Brød
  • burger
  • curry
  • eltefrie rundstykker
  • eltefritt
  • glutenfritt
  • grateng
  • grillsalat
  • grovbrød
  • gryter
  • gryterett
  • Grøt
  • Hamburger
  • indisk
  • iskrem
  • Kanelsnurrer
  • kjøleskapsgrøt
  • Lasagne
  • mat i form
  • Omelett
  • one pot
  • Pannekaker
  • Pasta
  • Pizza
  • potet
  • Rundstykker
  • salat
  • Salsa
  • Scones
  • Smoothie
  • surdeig
  • sushi
  • Syltetøy
  • tapas
  • Tex-mex
  • Tilbehør til grillmat
  • tomatsuppe
  • Tradisjonelle brød
  • tradisjonsmat
  • vafler
  • Wok
  • Wraps

MOTTA SKREDDERSYDDE E-POSTER

Fyll inn navn og e-post for å registrere deg på e-post listen min. Jeg sender ut skreddersydde e-poster et par ganger i måneden, med små oppdateringer siden sist, matbloggtipset, tips og triks, nyheter mm.

Follow my blog with Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Mail

Finn noe som frister

  • Forside
  • Oppskrifter
  • Personvern
  • Bruk av bilder, tekst eller video fra nettsiden må avtales