Jeg er i min siste ferieuke, og de siste dagene har jeg plukket mye blåbær i marka rett utenfor Oslo. Selv om jeg har bodd i Oslo siden 2009 så har jeg faktisk aldri hatt noen tradisjon på å plukke bær, men nå som vi har fått oss hund så tenkte her kan vi jo slå to fluer i ett smekk. Valpen Felix, har så klart også bidratt ivrig etter beste evne, og det viser seg at han er svært glad i både blåbær og bringebær. Jeg på min side har i ettertid lært at bringebærplukking ikke var det mest ideelle når man går med en liten turbo i bånd. Felix koste seg i hvert fall og nå er heldigvis kløen fra brenneslene og småsårene av tornene borte.
Nok om Felix og bærturene jeg har hatt. I dag tenkte jeg å dele en oppskrift på nesten sukkerfrie rørte blåbær. Har du ikke sukrin, eller ønsker en oppskrift med vanlig hvitt sukker, så kan jeg anbefale deg å teste denne oppskriften på rørte blåbær.
Rørte blåbær har en holdbarhet på rundt 5 dager, men av erfaring så forsvinner det i løpet av én dag eller to.
Selv om de norske blåbærene skal være trygge, så pleier jeg å skylle bærene først. Bland 0,6 dl 35 % eddikessens med 1 liter vann fra springen. La bærene ligge i vannet i noen minutter for å drepe eventuelle parasitter. Ofte gjør jeg dette samtidig som jeg renser blåbærene.
Håper det smaker!
Nesten sukkerfrie rørte blåbær
- 6. august 2016
- 1 glass
- 5 min
- 21 kalorier/porsjon
- Skriv ut

Ingredienser
- 300 gram blåbær
- 60 gram sukrin
- 25 gram sukker
- 2 ts frysepulver
Slik gjør du det
- Steg 1
- Bland sukrin, sukker og frysepulver, og ha det sammen med blåbær. Frysepulverert bruker jeg for å forhindre at det blir så tyntflytende.
- Steg 2
- Bruk en sleiv eller en kjøkkenmaskin til å mose bærene. Om det er noen hele bær innimellom synes jeg det bare er fint. Smak til med eventuelt mer sukker.
- Steg 3
- Ha rørte blåbær over i et syltetøyglass og oppbevar det i kjøleskapet.
Felix på bærtur: