Nesten sukkerfrie rørte blåbær

Lages på: 5 minutter Nivå: Enkel
Rørte blåbær uten sukker

Jeg er i min siste ferieuke, og de siste dagene har jeg plukket mye blåbær i marka rett utenfor Oslo. Selv om jeg har bodd i Oslo siden 2009 så har jeg faktisk aldri hatt noen tradisjon på å plukke bær, men nå som vi har fått oss hund så tenkte her kan vi jo slå to fluer i ett smekk. Valpen Felix, har så klart også bidratt ivrig etter beste evne, og det viser seg at han er svært glad i både blåbær og bringebær. Jeg på min side har i ettertid lært at bringebærplukking ikke var det mest ideelle når man går med en liten turbo i bånd. Felix koste seg i hvert fall og nå er heldigvis kløen fra brenneslene og småsårene av tornene borte.

Nok om Felix  og bærturene jeg har hatt. I dag tenkte jeg å dele en oppskrift på nesten sukkerfrie rørte blåbær. Har du ikke sukrin, eller ønsker en oppskrift med vanlig hvitt sukker, så kan jeg anbefale deg å teste denne oppskriften på rørte blåbær.

Proteinrike pannekaker med rømme og blåbær

Rørte blåbær har en holdbarhet på rundt 5 dager, men av erfaring så forsvinner det i løpet av én dag eller to.

Selv om de norske blåbærene skal være trygge, så pleier jeg å skylle bærene først. Bland 0,6 dl 35 % eddikessens med 1 liter vann fra springen. La bærene ligge i vannet i noen minutter for å drepe eventuelle parasitter. Ofte gjør jeg dette samtidig som jeg renser blåbærene.

Håper det smaker!

Nesten sukkerfrie rørte blåbær

0 fra 0 vurderinger
Type rett PåleggNivå: Enkel
Porsjoner

1

glass
Tilberedning

5

minutter
Kalorier

21

kcal

Ingredienser

  • 300 gram blåbær

  • 60 gram sukrin

  • 25 gram sukker

  • 1 ts frysepulver

Fremgangsmåte

  • Bland sukrin, sukker og frysepulver, og ha det sammen med blåbær. Frysepulveret bruker jeg for å forhindre at det blir så tyntflytende.
  • Bruk en sleiv eller en kjøkkenmaskin til å mose bærene. Om det er noen hele bær innimellom synes jeg det bare er fint. Smak til med eventuelt mer sukker.
  • Ha rørte blåbær over i et syltetøyglass og oppbevar det i kjøleskapet.

Har du testet oppskriften?

Del innlegget ditt på Instagram med #detgladekjøkken

Liker du oppskriften?

Følg @detgladekjokken på Pinterest

Har du testet oppskriften?

Følg siden på Facebook

Felix på bærtur:

Stikkord

Gi en tilbakemelding

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*