• OM MEG
  • KONTAKT
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Mail
Det glade kjøkken - logo
  • FORSIDE
  • OPPSKRIFTER
    • Jul (Sesong)
    • FROKOST
    • LUNSJ
    • MIDDAGSTIPS
    • — KJØTT —
    • — FISK —
    • — FUGL —
    • — KJØTTFRITT —
    • — HELGEKOS —
    • — PÅ UNDER HALVTIMEN —
    • DESSERT
    • BAKST
    • SUPPE
    • SNACKS
    • TILBEHØR
  • BLOGG
  • MENYER
  • TA KONTAKT
  • SØK
6. august 2016

Nesten sukkerfrie rørte blåbær

Del dette:

  • Klikk for å dele på Twitter(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på Facebook(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på Pinterest(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på LinkedIn(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å skrive ut(åpnes i en ny fane)
Gå til oppskriften

Rørte blåbær uten sukker

Jeg er i min siste ferieuke, og de siste dagene har jeg plukket mye blåbær i marka rett utenfor Oslo. Selv om jeg har bodd i Oslo siden 2009 så har jeg faktisk aldri hatt noen tradisjon på å plukke bær, men nå som vi har fått oss hund så tenkte her kan vi jo slå to fluer i ett smekk. Valpen Felix, har så klart også bidratt ivrig etter beste evne, og det viser seg at han er svært glad i både blåbær og bringebær. Jeg på min side har i ettertid lært at bringebærplukking ikke var det mest ideelle når man går med en liten turbo i bånd. Felix koste seg i hvert fall og nå er heldigvis kløen fra brenneslene og småsårene av tornene borte.

Nok om Felix  og bærturene jeg har hatt. I dag tenkte jeg å dele en oppskrift på nesten sukkerfrie rørte blåbær. Har du ikke sukrin, eller ønsker en oppskrift med vanlig hvitt sukker, så kan jeg anbefale deg å teste denne oppskriften på rørte blåbær.

Proteinrike pannekaker med rømme og blåbær

Rørte blåbær har en holdbarhet på rundt 5 dager, men av erfaring så forsvinner det i løpet av én dag eller to.

Selv om de norske blåbærene skal være trygge, så pleier jeg å skylle bærene først. Bland 0,6 dl 35 % eddikessens med 1 liter vann fra springen. La bærene ligge i vannet i noen minutter for å drepe eventuelle parasitter. Ofte gjør jeg dette samtidig som jeg renser blåbærene.

Håper det smaker!

Nesten sukkerfrie rørte blåbær

Av: Rolf-Anders Vollan
  • 6. august 2016
  • 1 glass
  • 5 min
  • 21 kalorier/porsjon
  • Skriv ut
Rørte blåbær med sukrin
Ingredienser
  • 300 gram blåbær
  • 60 gram sukrin
  • 25 gram sukker
  • 2 ts frysepulver
Slik gjør du det
Steg 1
Bland sukrin, sukker og frysepulver, og ha det sammen med blåbær. Frysepulverert bruker jeg for å forhindre at det blir så tyntflytende.
Steg 2
Bruk en sleiv eller en kjøkkenmaskin til å mose bærene. Om det er noen hele bær innimellom synes jeg det bare er fint. Smak til med eventuelt mer sukker.
Steg 3
Ha rørte blåbær over i et syltetøyglass og oppbevar det i kjøleskapet.

Felix på bærtur:

 

Stikkord

  • Syltetøy

Del dette:

  • Klikk for å dele på Twitter(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på Facebook(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på Pinterest(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på LinkedIn(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å skrive ut(åpnes i en ny fane)

Innleggsnavigasjon

Hjemmelaget bringebærkrem
Greske kjøttboller med potet og pastinakkpure

Relaterte innlegg

Blåbærsyltetøy
3. september 2020
0 kommentarer

Blåbærsyltetøy

Clafoutis med blåbær
29. august 2020
0 kommentarer

Clafoutis med blåbær

Rørte blåbær
4. august 2020
0 kommentarer

Rørte blåbær

Del dine tanker Avbryt svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Om meg

Rolf-Anders

Hei! Jeg heter Rolf-Anders og driver matbloggen Det glade kjøkken.

Her håper jeg å kunne inspirere deg både til å lage sunn og god hverdagsmat, og oppskrifter som bare skal nytes.

Les mer om bloggen her

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Mail

Stikkord

  • BBQ
  • Biff
  • boller
  • Brød
  • burger
  • curry
  • eltefrie rundstykker
  • eltefritt
  • glutenfritt
  • grateng
  • grillsalat
  • grovbrød
  • gryter
  • gryterett
  • Grøt
  • Hamburger
  • indisk
  • iskrem
  • Kanelsnurrer
  • kjøleskapsgrøt
  • Lasagne
  • mat i form
  • Omelett
  • one pot
  • Pannekaker
  • Pasta
  • Pizza
  • potet
  • Rundstykker
  • salat
  • Salsa
  • Scones
  • Smoothie
  • surdeig
  • sushi
  • Syltetøy
  • tapas
  • Tex-mex
  • Tilbehør til grillmat
  • tomatsuppe
  • Tradisjonelle brød
  • tradisjonsmat
  • vafler
  • Wok
  • Wraps

MOTTA SKREDDERSYDDE E-POSTER

Fyll inn navn og e-post for å registrere deg på e-post listen min. Jeg sender ut skreddersydde e-poster et par ganger i måneden, med små oppdateringer siden sist, matbloggtipset, tips og triks, nyheter mm.

Follow my blog with Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Mail

Finn noe som frister

  • Forside
  • Oppskrifter
  • Personvern
  • Bruk av bilder, tekst eller video fra nettsiden må avtales