Nuddelsuppe med kylling og chorizo

Nuddelsuppe med kylling og chorizo

Det er ikke noe problem å spise suppe til middag, så lenge den metter godt og lenge. I denne suppen har jeg tilsatt nudler og kylling, og er en sunn og lettvint hverdagsmiddag som er spiseklar på cirka 20 minutter. Noe av det beste med denne suppen er de små bitene av chorizo som jeg har tilsatt. Den krydrede pølsen blir som små smaksbomber i suppen, og løfter retten betraktelig.

Jeg har brukt fullkornsnudler men du kan også bruke andre typer nudler, eksempelvis eggenudler eller glassnudler.

Nuddelsuppe med kylling og chorizo
Nuddelsuppe med kylling og chorizo

Andre mettende suppeoppskrifter fra bloggen:

Håper denne oppskriften på nuddelsuppe med kylling og chorizo faller i smak!

Nuddelsuppe med kylling og chorizo

Nuddelsuppe med kylling og chorizo

Ingredienser

  • 500 gram strimlet kyllingfilet
  • 50 gram chorizo
  • 1 rødløk
  • 2 fedd hvitløk
  • 4-5 aromasopp eller sjampinjong
  • 1 snackpaprika
  • 0,75 dl soyasays
  • 1/2 lime
  • 1 ss revet ingefær
  • 4 ss sweet chilisaus
  • 1 liter vann
  • 1 hønsbuljongterning
  • 1/2 pakke sukkererter
  • 3 vårløk
  • 150 gram fullkornsnudler
  • Bladpersille

Fremgangsmåte

Steg 1
Skjær kyllingen i passe store biter og stekt den noen minutter i en varm stekepanne. Kyllingen skal koke etterpå, så det det holder at du bare steker kyllingen til du får frem en stekeskorpe.
Steg 2
Kutt chorizoen i små terninger, rødløk og sopp i båter, paprikaen i strimler og finhakk hvitløken. Has i stekepannen sammen med kyllingen, og surr videre et par minutter
Steg 3
Kok opp hønsebuljong (vann + buljong eller bruk kraft), og legg i kyllingen og grønnsakene. Tilsett soyasaus, saften av en halv lime, revet fersk ingefær og sweet chili.
Steg 4
Ha i oppskåren sukkererter og vårløk, og la suppen koke i 4-5 minutter.
Steg 5
Tilbered nudler etter anvisning på pakken. Når nudlene er ferdigkokte heller du de over i et dørslag. Ha nudlene over i suppen idet den er ferdigkokt.
Steg 6
Strø over litt frisk bladpersille rett før servering.