Nuddelsuppe med kylling

Lages på: 20 minutter Nivå: Enkel
Nuddelsuppe med kylling

I høst og i vinter har vi fulgt med på MasterChef Australia, et gøy og underholdende matprogram som også inspirerer en hobbykokk. For en tid tilbake laget de kjappe middager med nudler, og da snakker jeg ikke om å servere en pakke mr. Lee og et ubestemmelig krydder. Jeg blir rett og slett imponert over hva deltagerne greier å trylle frem på relativt kort tid.

Det var denne episoden som fikk meg på tanken om å lage en kjapp og god nuddelsuppe med kylling. Det er ikke så mye som skal til, verken når det gjelder tid eller ingredienser, for å servere en nydelig middagsrett. Med litt soyasaus, fiskesaus, noen grønnsaker og en proteinkilde så kommer du veldig langt, og middagen kan stå på bordet på cirka 20 minutter. Når jeg skriver fiskesaus så mener jeg ikke Hollandaisesaus, men en asiatisk variant som du finner på en flaske i området hvor de har asiatiske produkter i butikken. Får du ikke tak i fiskesaus kan du erstatte en del av væsken med en god kyllingbuljong.

Kylling og nuddelsuppe

Nuddelsuppe med kylling

5 fra 1 vurdering
Type rett MiddagNivå: Enkel
Porsjoner

4

porsjoner
Tilberedning

10

minutter
Koketid

10

minutter
Totalt

20

minutter

Ingredienser

  • 500 gram kyllingfilet

  • Salt og pepper

  • Olje

  • 4 stk egg

  • 1 pakke nudler

  • 7 dl vann

  • 1/2 dl soyasaus

  • 1/2 dl asiatisk fiskesaus

  • 200 gram sjampinjonger

  • 3 stk gulrøtter

  • 1 stk chili

  • 100 gram aspargesbønner

  • 4 stk vårløk

Fremgangsmåte

  • Start med å koke eggene. De skal være på grensen til hardkokte, det betyr rundt 8-9 minutter
  • Krydre kyllingfiletene med salt og pepper og stekt de kjapt i litt olje i en varm stekepanne. De skal også trekke i suppen, og behøver derfor ikke være helt gjennomstekte.
  • Kok nudlene etter anvisning på pakken.
  • Kutt opp sjampinjongen i båter, og skrell og kutt opp gulrøttene i staver. Chilien kan skjæres i tynne skiver, men fjern gjerne frøene dersom du ikke vil ha den alt for sterk.
  • Ha kyllingfiletene, vann, soyasaus og fiskesaus i en gryte og kok opp. Ha i sopp, gulrøtter og chili, og la suppen trekke rett under kokepunktet i cirka 10 minutter.
  • Skyll aspargesbønner og vårløk. Aspargesbønnene kan du gjerne dele i to, mens vårløken kuttes opp i tynne skiver. Tilsettes så i suppen
  • Skrell de ferdigkokte eggene og del de i to på langs. Tilsett nudlene og eggene i suppen rett før servering. Håper det smaker!

Har du testet oppskriften?

Del innlegget ditt på Instagram med #detgladekjøkken

Liker du oppskriften?

Følg @detgladekjokken på Pinterest

Har du testet oppskriften?

Følg siden på Facebook

Gi en tilbakemelding

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*