Ølbraisert kjeskank

Lages på: Mer enn 3 timer Nivå: Middels
Ølbraisert kjeskank

I høst har jeg virkelig gått ut av komfortsonen og trykket kjekjøtt (killing) til mitt bryst. Dette er absolutt undervurdert kjøtt! Kje (geitekilling) har kanskje litt mer smak en lam, men så utrolig mørt og godt. Får du ikke tak i kjekjøtt kan du også bruke lammeskank til denne oppskriften.

For et par helger siden kunne du se meg servere en nydelig ølbraisert kjeskank. Jeg var på forhånd spent på om det ville være en dominerende smak av kjekjøtt, eller om ølsmaken ville ta fullstendig overhånd. Men ingen av smakene ble for dominerende, heldigvis siden jeg i utgangspunktet ikke er glad i mørkt øl. I tillegg til kjeskanken laget jeg en hjemmelaget potetmos og glaserte gulrøtter. Skikkelig snaddermat med andre ord!

Til denne oppskriften har jeg brukt en støpejernsgryte som tåler å stå i ovnen. Har du ikke en slik gryte eller stor kasserolle som tåler ovnen så kan du la gryten trekke på lav varme (med lokk) noen timer istedenfor. Pass på at gryten du bruker kan romme alle lammeskankene, alternativt kan du også bruke en ildfastform med lokk.

Om du er nysgjerrig på kjekjøtt kan jeg også anbefale deg å teste ut det langtidsstekte kjelåret med marokkanske smaker jeg serverte litt tidligere i høst. Nok en positiv opplevelse med kjekjøtt, og passet jo ekstra godt med en marokkansk couscoussalat ved siden av.

Ølbraisert kjeskank med potetmos

Ølbraisert kjeskank

5 fra 1 vurdering
Type rett: MiddagNivå: Middels
Mengde

2

store porsjoner
Tilberedning

15

minutter
Trekketid

3

timer 
Kokemodus

Unngå at skjermen skrur seg av mens du lager mat

Ingredienser

  • 2 stk 2 store kjeskank (eller 4 mindre)

  • 1 stk 1 gul løk

  • 2 fedd 2 hvitløk

  • 2 ss 2 olivenolje

  • 5 dl 5 guinnes eller annet mørk øl

  • 3 dl 3 lammekraft eller kjøttkraft

  • 1 boks 1 hermetiske tomater

  • 2 ss 2 worchestershiresaus

  • 2 stilker 2 fersk rosmarin

  • 2 ss 2 brun sukker

  • Potetmos
  • 500 gram 500 poteter

  • 1 dl 1 melk

  • 1 ss 1 smør

  • Salt og pepper

  • Forslag til annet tilbehør
  • Glaserte gulrøtter

  • Persille

Fremgangsmåte

  • Sett stekeovnen på 140 grader, vanlig over- og undervarme.
  • Brun kjeskankene kjapt i litt olje i en varm gryte. Snu på skankene slik at du får en jevn og fin stekeskorpe over det hele. Legg kjeskankene til side.Stekt kjeskank
  • Rens og kutt løken opp i båter, knuss hvitløken. Fres den et par minutter i gryten i litt mer olje.
  • Tilsett ølet, etterfulgt av lammekraft, hermetiske tomater, worchestershiresaus, rosmarin og brun sukker. Legg i lammeskankene og kok opp.Kjeskank i gryte klar for ovnen
  • Sett gryten med lokk på nederst i stekeovnen. Skru samtidig varmen ned til 100 grader. La gryten stå i ovnen i 2,5-3 timer, eller til kjøttet er så mørt at det løsner lett fra beina.
  • Når du beregner det er 45-60 minutter til kjøttet er ferdig kan du gå i gang med potetmosen og det andre tilbehøret. Skrell potetene og kok de i usaltet vann til de er møre (15-25 minutter avhengig av type potet og størrelse).
  • Hell kokevannet av potetene når de er ferdige. Spe på med litt melk, tilsett smør og bruk en rotmoser til å lage en passe tykk potetstappe. Smak til med salt og pepper.
  • Samtidig som potetene koker kan du også gå i gang med gulrøttene. Dampede gulrøtter er det enkleste, men selv valgte jeg å karamellisere både gulrøtter og løk.
  • Server kjeskanken med hjemmelaget potetmos, glaserte gulrøtter og et dryss av fersk kruspersille. Vel bekomme!

Har du testet oppskriften?

Del innlegget ditt på Instagram med #detgladekjøkken

Liker du oppskriften?

Følg @detgladekjokken på Pinterest

Har du testet oppskriften?

Følg Det glade kjøkken på Facebook

Gi en tilbakemelding

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*