
I høst har jeg virkelig gått ut av komfortsonen og trykket kjekjøtt (killing) til mitt bryst. Dette er absolutt undervurdert kjøtt! Kje (geitekilling) har kanskje litt mer smak en lam, men så utrolig mørt og godt. Får du ikke tak i kjekjøtt kan du også bruke lammeskank til denne oppskriften.
For et par helger siden kunne du se meg servere en nydelig ølbraisert kjeskank. Jeg var på forhånd spent på om det ville være en dominerende smak av kjekjøtt, eller om ølsmaken ville ta fullstendig overhånd. Men ingen av smakene ble for dominerende, heldigvis siden jeg i utgangspunktet ikke er glad i mørkt øl. I tillegg til kjeskanken laget jeg en hjemmelaget potetmos og glaserte gulrøtter. Skikkelig snaddermat med andre ord!
Til denne oppskriften har jeg brukt en støpejernsgryte som tåler å stå i ovnen. Har du ikke en slik gryte eller stor kasserolle som tåler ovnen så kan du la gryten trekke på lav varme (med lokk) noen timer istedenfor. Pass på at gryten du bruker kan romme alle lammeskankene, alternativt kan du også bruke en ildfastform med lokk.
Om du er nysgjerrig på kjekjøtt kan jeg også anbefale deg å teste ut det langtidsstekte kjelåret med marokkanske smaker jeg serverte litt tidligere i høst. Nok en positiv opplevelse med kjekjøtt, og passet jo ekstra godt med en marokkansk couscoussalat ved siden av.
