“One pot” meksikansk kylling

Lages på: 1 time + marinering Nivå: Enkel
One pot meksikansk kylling

I går hadde jeg en avstemning på Instagram, og seirende ut kom denne oppskriften på “one pot” meksikansk kylling. Hvem sier vel nei til en middagsrett som kan lages i en og samme gryte?

Jeg får ofte spørsmål om hvor jeg finner inspirasjon til alle oppskriftene mine. Og selv om jeg gjerne skulle sagt at disse finner jeg opp av egen fantasi, så er bildet sammensatt. Ikke bare er det mye innholdet i kjøleskapet og skap og skuffer som er med på å bestemme, det kan også være anledningen og hva jeg egentlig har lyst på. I tillegg er det jo ingen hemmelighet at man lar seg inspirere av både TV, sosiale medier, mattrender, matnettsteder (både norske og utenlandske), magasiner og kokebøker.

Når det gjelder denne oppskrift på “one pot” meksikansk kylling, så lot jeg meg inspirere av denne oppskriften hos RecipeThing. Noen av ingrediensene er de samme, men jeg har også lagt til min egne. I tillegg gjorde jeg det litt annerledes da jeg laget marinaden, og måtte også endre litt på mengden av de ulike ingrediensene.

Noen små tips på veien

  • Kyllingen. Bruk gjerne kyllinglår med skinn, da den har mer smak enn den uten. Du kan også bruke overlår om du får tak i, eller utbenede lår om du ønsker. Er lårene store kan du med fordel dele de over leddet med en skarp kniv. Kyllingbryst kan også brukes i denne oppskriften om du foretrekker.
  • Marinaden. Legg kyllingen i marinade allerede kvelden i forveien eller om morgenen, så sparer du tid samme dag. Du kan også utelate tiden for marineringen, men kyllingen vil da få mindre smak.
  • Retten skal også ovnsbakes. Bruk derfor en støpejernsgryte som også har et lokk som tåler varme (ikke plast).
  • Tørrkoking. Sjekk at gryten ikke koker seg helt tørr i stekeovnen. Spe med ekstra kyllingkraft eller vann ved behov.
  • Ble det vel spicy? Ble gryten sterk kan du servere den med en klatt rømme.

Håper du ble inspirert!

One pot tex-mex kylling

“One pot” meksikansk kylling

5.0 fra 1 vurdering
Type rett: MiddagNivå: Enkel
Porsjoner

4

porsjoner
Tilberedning

15

minutter
Steketid (ovn)

45

minutter
Marinering (valgfritt)

60

min
Kokemodus

Unngå at skjermen skrur seg av mens du lager mat

Ingredienser

  • 600 gram kyllinglår

  • Olje til steking

  • Marinade
  • 2 ts spisskummin

  • 2 ts paprikapulver

  • 1 ts hvitløkspulver

  • 1,5 ts salt

  • 1/2 ts kajennepepper

  • 2 ss olje

  • 1/2 stk lime, kun saften

  • Gryte
  • 1 stk gul løk

  • 1 stk spisspaprika

  • 2 ss tomatpuré

  • 1,5 dl basmatiris

  • 3,5 dl kyllingkraft eller kyllingbuljong

  • 1 boks hermetiske tomater

  • 1 liten boks mais

  • 1 boks sorte bønner eller kidneybønner

  • Garnityr
  • 1/2 stk lime

  • Frisk koriander

Fremgangsmåte

  • Start med å legge kyllinglårene i marinade. Dette kan gjerne gjøres allerede dagen i forveien, men har du ikke tid kan du gjøre det rett før du steker den. Kyllingen vil da få mindre smak, naturlig nok. Er lårene store kan du dele lårene i to, ved leddet som skiller overlåret fra resten. Ha alle ingrediensene til marinaden i en bolle, ha i kyllinglårene og bland godt. Dekk til bollen og sett den kaldt frem til du går i gang med middagen.
  • Sett stekeovnen på 180 grader, vanlig over- og undervarme.
  • Stek kyllingen kjapt i litt olje i en varm støpjernsgryte. Den trenger kun noen minutter på hver side, slik at den får litt god stekeskorpe. Eventuelt resterende marinade i bollen tar du vare på til litt senere..
  • Mens kyllingen freser skreller du og finhakker løken, og kutter opp paprikaen i terninger ( fjern hinner og frø inni).
  • Legg kyllingen over på et fat, og stek så løken og paprikaen i samme gryte som du har stekt kyllingen i. Om det er litt brente rester bør de fjernes først, men husk at mye av smaken sitter i dette stekefettet. Ha i tomatpuréen etter et par minutter og bland godt. Ha så i risen, kyllingkraften, de hermetiske tomatene, maisen og eventuelle rester av marinade. Ha de sorte bønnene over i et dørslag og skyll godt av de, før de tilsettes i samme gryte. Kok opp gryten.
  • Når gryten koker rører du i med en sleiv. Legg så kyllingen tilbake i gryten, slik at den ligger halvveis oppå risblandingen.
  • Legg på et lokk, og sett hele gryten inn i stekeovnen i 25 minutter. Fjern så lokket og la gryten steke videre i 15 minutter. Bruk en skje til å sjekke at risen er ferdigkokt mot slutten av koketiden. Har den fortsatt bittelitt tyggemotstand, kan det være nok å la den hvile i 10 minutter før servering.
  • Server gryten med lime og frisk koriander. Håper det smaker!

Har du testet oppskriften?

Del innlegget ditt på Instagram med #detgladekjøkken

Liker du oppskriften?

Følg @detgladekjokken på Pinterest

Har du testet oppskriften?

Følg Det glade kjøkken på Facebook

Gi en tilbakemelding

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*