One pot pasta med chorizo

One pot pasta med chorizo

I en one pot pasta lager du hele retten i en og samme gryte. Ikke bare kan du spare deg for mye oppvask, men i tillegg koker du ingrediensene sammen slik at smakene virkelig får satt seg.

Har du ikke rå pølser til rådighet, så bruk gjerne noen krydrede kjøttpølser. Vær heller ikke redd for å bruke litt andre grønnsaker dersom du ikke har akkurat de jeg har oppgitt i ingredienslisten. Gulrot og stangselleri er eksempler på grønnsaker som passer svært godt i en slik gryte.

One pot pasta med spinat og chorizo

Trenger du litt mer inspirasjon? Her finner du noen flere one pot pasta gryter fra bloggen:

Håper du ble inspirert til å teste ut en av disse kjappe one pot pasta grytene!

One pot pasta med chorizo

  • 11. november 2020
  • 4 porsjoner
  • 25 min
  • Skriv ut
One pot pasta

Ingredienser

  • 400 gram rå chorizo eller annen krydret pølse
  • Olje
  • 1 rød paprika
  • 2 fedd hvitløk
  • 1 gul løk
  • 1/2 rød chili
  • 15 cherrytomater
  • 350 gram pasta
  • 400 gram hermetiske tomater
  • 5 dl kyllingkraft
  • Salt
  • Pepper
  • 75 gram revet parmesan
  • 100 gram spinat

Fremgangsmåte

Steg 1
Start med å gjøre klar grønnsakene. Paprika og løk kuttes i smått, cherrytomatene i to, mens hvitløk og chili finhakkes.
Steg 2
Skjær pølsen opp i biter i stek den kjapt i litt olje i en varm gryte, sammen med paprika, løk, hvitløk og chili. La frese i to-tre minutter.
Steg 3
Tilsett pasta, hermetiske tomater, cherrytomater og kyllingkraft/-buljong. Kok opp og la gryten koke på lav varme til at pastaen er al dente. Det tar cirka 10-15 minutter, avhengig av type pasta. Rør underveis for å unngå at det brenner seg. Fyll på med mer væske ved behov.
Steg 4
Smak til pastagryten med salt og pepper, og vend inn fersk spinat. Riv over parmesan når spinaten begynner å falle sammen, og server umiddelbart.