One pot pasta med chorizo

Lages på: 25 minutter Nivå: Enkel
One pot pasta med chorizo

I en one pot pasta lager du hele retten i en og samme gryte. Ikke bare kan du spare deg for mye oppvask, men i tillegg koker du ingrediensene sammen slik at smakene virkelig får satt seg.

Har du ikke rå pølser til rådighet, så bruk gjerne noen krydrede kjøttpølser. Vær heller ikke redd for å bruke litt andre grønnsaker dersom du ikke har akkurat de jeg har oppgitt i ingredienslisten. Gulrot og stangselleri er eksempler på grønnsaker som passer svært godt i en slik gryte.

Trenger du litt mer inspirasjon? Her finner du noen flere one pot pasta gryter fra bloggen:

Håper du ble inspirert til å teste ut en av disse kjappe one pot pasta grytene!

Banner - Mat du blir glad av

One pot pasta med chorizo

5 fra 1 vurdering
Type rett: MiddagNivå: Enkel
Porsjoner

4

porsjoner
Tilberedning

10

minutter
Koketid

15

minutter
Totalt

25

minutter
Kokemodus

Unngå at skjermen skrur seg av mens du lager mat

Ingredienser

  • 400 gram 400 rå chorizo eller annen krydret pølse

  • Olje

  • 1 stk 1 rød paprika

  • 2 fedd 2 hvitløk

  • 1 stk 1 gul løk

  • 1/2 stk 1/2 rød chili

  • 15 stk 15 cherrytomater

  • 350 gram 350 pasta

  • 400 gram 400 hermetiske tomater

  • 5 dl 5 kyllingkraft

  • Salt

  • Pepper

  • 75 gram 75 revet parmesan

  • 100 gram 100 spinat

Fremgangsmåte

  • Start med å gjøre klar grønnsakene. Paprika og løk kuttes i smått, cherrytomatene i to, mens hvitløk og chili finhakkes.
  • Skjær pølsen opp i biter i stek den kjapt i litt olje i en varm gryte, sammen med paprika, løk, hvitløk og chili. La frese i to-tre minutter.
  • Tilsett pasta, hermetiske tomater, cherrytomater og kyllingkraft/-buljong. Kok opp og la gryten koke på lav varme til at pastaen er al dente. Det tar cirka 10-15 minutter, avhengig av type pasta. Rør underveis for å unngå at det brenner seg. Fyll på med mer væske ved behov.
  • Smak til pastagryten med salt og pepper, og vend inn fersk spinat. Riv over parmesan når spinaten begynner å falle sammen, og server umiddelbart.

Har du testet oppskriften?

Del innlegget ditt på Instagram med #detgladekjøkken

Liker du oppskriften?

Følg @detgladekjokken på Pinterest

Har du testet oppskriften?

Følg Det glade kjøkken på Facebook

Gi en tilbakemelding

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*