One pot pasta med kjøttboller

One pot pasta med kjøttboller - servert med parmesan

Her om dagen laget jeg en ny one pot pasta-variant, denne gangen en oppskrift med blant annet kjøttboller. Hvis du ikke kjenner til konseptet “one pot”/alt-i-ett oppskrifter, så er dette særdeles enkle middagsretter hvor du bare hiver alt i en stor gryte, koker opp og lar det hele putre til maten er ferdig. Enkel middag på under halvtimen, hvor man i tillegg slipper å stå over grytene mens man venter.

Oppskriften er ikke så alt for ulik en tidligere variant med pølser jeg laget, men jeg har gjort noen justeringer.

Slik ser retten typisk ut får jeg setter den på komfyren.

Så enkelt lager man one pot pasta
Så enkelt lager man one pot pasta

Bare 10 minutter senere kan du ha en fiks ferdig pastarett som i tillegg er lett å like.

One pot pasta med kjøttboller
One pot pasta med kjøttboller

 

Server “one pot pasta”-retten med finrevet parmesan over og nyt denne enkle middagen. Så godt og så enkelt!

Håper det smaker!

One pot pasta med kjøttboller

One pot pasta med kjøttboller

Ingredienser

  • 250 gram kjøttpølser
  • 250 gram kjøttboller
  • 300 gram spagetti
  • 3 sjalottløk
  • 2 fedd hvitløk
  • 4 sjampinjonger
  • 1 boks (400 gram) hermetiske tomater
  • 4 dl grønnsaksbuljong
  • 1 1/2 ts tørket oregano
  • 15 blader basilikum
  • 1 stor neve spinat
  • Salt
  • Pepper
  • Parmesan

Fremgangsmåte

Steg 1
Skjær pølsene i passe store biter, sjampinjong i skiver, og finhakk sjalottløk og hvitløk.
Steg 2
Ha hermetiske tomater, grønnsaksbuljong, oppskåret sopp og løk, spagetti, oregano, pølser og kjøttboller i en stor gryte. Hvis du sliter med å få plass for spagettien kan du brekke den i to.
Steg 3
Kok opp pastagryten. Legg på et lokk og la koke på lav varme i cirka 10 minutter til spagettien er ferdig. Rør rundt i gryten en gang eller to underveis.
Steg 4
Vend inn grovhakkede basilikumblader og spinat noen minutter før servering. Smak til med salt og pepper.