One pot pasta med kjøttsaus og chorizo

Lages på: 25 minutter Nivå: Enkel
One pot pasta med kjøttsaus
One pot pasta med kjøttsaus

Disse “one pot pasta”-rettene har det virkelig blitt en del av på bloggen de siste månedenen. Og det er jo ikke så rart, for enklere middag skal man jaggu lete lenge etter! Prinsippet med disse rettene er at de lages i en og samme gryte, og de putrer til alt sammen er ferdig. Enkelt ikke sant? Noen ganger har man alle ingrediensene rå oppi gryten, mens andre ganger gir man enkelte av ingrediensene en liten omgang i gryten før øvrige ingredienser følger på.

Det finnes ingen fasit på hva som hører til i en “one pot pasta”-oppskrift, bortsett fra at de alle inneholder pasta. Og har man ikke pasta så kan man også lage andre “one pot”-varianter eller alt-i-ett-gryter om du vil. Selv har jeg denne gangen laget en variant med kjøttsaus og chorizo, en skikkelig smashing pastagryte!

Du kan også ta en titt på noen av de mange andre “one pot” (eller alt-i-ett grytene) her på bloggen. Noen av favorittene mine er denne alt-i-ett kremede kyllinggryten og denne varianten med pølser.

Banner - Mat du blir glad av

One pot pasta med kjøttsaus og chorizo

0 fra 0 vurderinger
Type rett: MiddagNivå: Enkel
Porsjoner

4

porsjoner
Tilberedning

10

minutter
Koketid

15

minutter
Totalt

25

minutter
Kokemodus

Unngå at skjermen skrur seg av mens du lager mat

Ingredienser

  • 1 stk 1 liten rødløk

  • 2 fedd 2 hvitløk

  • 2 stk 2 gulrøtter

  • 2 stilker 2 stangselleri

  • 500 gram 500 karbonadedeig

  • 50 gram 50 chorizo

  • 2 ts 2 tørket oregano

  • 800 gram 800 hermetiske tomater

  • 7 dl 7 kjøttkraft

  • Salt og pepper

  • 300 gram 300 spagetti

  • Olivenolje

  • Parmesan

  • Basilikum

Fremgangsmåte

  • Start med å gjøre klar alle ingrediensene. Gulrot og rødløk skrelles og skjæres i små terninger, stangselleri vaskes og skjæres i smått og hvitløk finhakkes.
  • Stek karbonadedeigen kjapt i litt olje i en gryte, til den har fått en fin stekeskorpe. Ha i biter av chorizo, løk, hvitløk, sellerirot og gulrot, og surr videre i et par minutter.
  • Dra gryten av varmen. Tilsett et par bokser med hermetiske tomater, kjøttkraft, tørket oregano, spagetti, salt og pepper. Jeg brukte pastanøster, men du kan også bruke helt vanlig spagetti. Vurder om du vil brekke den i to for å få plass for alt i gryten.
  • Sett på et lokk, kok opp gryten, og la det hele koke på lav varme til pastaen er al dente (10-12 minutter). Rør forsiktig med jevne mellomrom slik at det ikke brenner seg i bunnen.
  • Når pastaen har kokt ferdig strør du over litt grovhakket basilikum og river over litt parmesan rett før servering.

Har du testet oppskriften?

Del innlegget ditt på Instagram med #detgladekjøkken

Liker du oppskriften?

Følg @detgladekjokken på Pinterest

Har du testet oppskriften?

Følg Det glade kjøkken på Facebook

2 Kommentarer

  1. Lagde denne i dag og fikk tilbakemelding om det var den beste pastaretten familien har spist på leeeeenge. Kjempegodt 😊🙌

    • Rolf-Anders Vollan

      Hei,
      Det er kjempehyggelig å høre at den falt i smak 🙂 Tusen takk for tilbakemelding!:)

Gi en tilbakemelding

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*