One pot pasta med pølser og kjøttboller

One pot pasta med kjøttboller og pølser

Her kommer nok en variant av de populære “alt i ett”-grytene, denne gangen one pot pasta med pølser og kjøttboller. Ha alle ingrediensene i en gryte, kok opp og la stå på varmen til pastaen er “al dente”.

Enkel one pot pastagryte med kjøttboller og pølser

Denne one-pot varianten er ikke alt for ulik en del av de tidligere oppskriftene, men fortsatt lettvint og god hverdagsmat. Denne gangen brukte jeg også tagliatelle istedenfor vanlig spagetti, men bruk det det du har tilgjengelig fra før.

Andre “one pot”-retter fra bloggen:

Håper denne kjappe alt-i-ett-gryten faller i smak!

One pot pasta med pølser og kjøttboller

One pot pasta med kjøttboller og pølser

Ingredienser

  • 8 nøster tagliatelle
  • 1 liten rødløk
  • 2 fedd hvitløk
  • 2 gulrøtter
  • 250 gram kjøttboller
  • 2 kjøttpølser
  • 2 ts tørket oregano
  • 800 gram hermetiske tomater
  • 7 dl hønsekraft
  • Salt og pepper
  • Fersk basilikum
  • Parmesan

Fremgangsmåte

Steg 1
Skrell gulrot, stangselleri og rødløk, og kutt de så opp i små terninger. Hvitløk finhakkes, mens pølsene skjæres i biter.
Steg 2
Ha hakkede tomater, hønsekraft (eller buljong), oppskårede grønnsaker, tagliatelle-nøster, kjøttboller, pølsebiter og oregano i en gryte. Kok opp og la gryten koke på lav varme til at pastaen er al dente. Det tar cirka 10-12 minutter. Rør underveis for å unngå at det brenner seg.
Steg 3
Smak så til med salt og pepper, og tilsett grovhakket basilikum rett før servering.
Steg 4
Riv over parmesan rett før servering.