Har du hørt om «one pot»-oppskrifter? Konseptet går ut på å hive alle ingrediensene i en stor gryte og bare la det stå å koke til det er ferdig. Det høres nesten for godt ut til å være sant.
Utgangspunktet for denne oppskriften på one pot pasta, eller alt-i-ett pølsegryte om du vil, var at jeg tilfeldigvis var innom Strøm-Larsen forrige helg. Jeg skulle egentlig bare titte litt, men endte altså opp med å kjøpe et halvt kilo med kreolske kjøttpølser. Samme helg ryddet jeg i kjøkkenskapet og fant masse spaghetti bortgjemt i et av skapene, dessuten hadde jeg litt igjen av en basilikumplante som begynte å henge med hodet. Det var med andre ord ikke så mye fantasi som skulle til for å skape et komplett måltid av dette, og med flere «one pot»-oppskrifter friskt i minne fra diverse matblogger, så bestemte jeg meg for å lag min egen variant.
Resultatet ble en fantastisk lettvint (og god) pølsegryte. Får du tak i noen krydrete kjøttpølser så anbefaler jeg absolutte å bruke det. Ellers kommer jeg nok neste gang til å ha oppi litt mer grønnsaker, men hadde lyst til å gjøre det litt enkelt første gangen.
Her finner flere fristende one-pot retter.
One pot pasta - Lettvint alt-i-ett pølsegryte
- 6. november 2017
- 4-6 porsjoner
- 20 min
- Skriv ut

Ingredienser
- 500 gram kjøttpølser (gjerne med litt smak)
- 350 gram spagetti
- 1 løk
- 20 cherrytomater
- 1 boks hakkede tomater
- 1 håndfull basilikum
- 2 fedd hvitløk
- 1 ts oregano
- 5 dl grønnsaksbuljong
- 1 ss olivenolje
- 1/4 ts chiliflak
- 1/2 ts salt
- Kvernet pepper
Slik gjør du det
- Steg 1
- Fjern skinnet fra pølsene hvis det er av typen med litt hardt skinn. Skjær så kjøttpølsene i passe store biter. Noen liker å skjære i tynne skiver, mens jeg valgte å ha litt størrelse på pølsebitene.
- Steg 2
- Rens løken og kutt den i små terninger og del tomatene i to.
- Steg 3
- Ha alle ingrediensene i gryten, med unntak av salt og pepper. Kok opp og la småkoke under lokk i 8-10 minutter. Koketiden vil variere, men pass på at du ikke overkoker pastaen. Rør om en gang iblant slik at det ikke brenner seg i bunnen.
- Steg 4
- Smak til med salt og pepper.
Server pølsegryten umiddelbart. Håper denne «one pot»-retten faller i smak!
Har du lyst til å bli bedre kjent med Det glade kjøkken? Følg meg på Facebook eller Instagram for å bli oppdatert på nye innlegg som legges ut. Bruk gjerne også #detgladekjokken på Instagram dersom du bruker noen av oppskriftene mine, eller legg igjen en kommentar. Det er utrolig gøy å høre om lesere, venner og bekjente som blir inspirert av det jeg legger ut.