One pot pasta med pølser

Lages på: 20 minutter Nivå: Enkel
One pot pasta klar for komfyren
One pot pasta klar for komfyren

Har du hørt om “one pot”-oppskrifter? Konseptet går ut på å hive alle ingrediensene i en stor gryte og bare la det stå å koke til det er ferdig. Det høres nesten for godt ut til å være sant.

Utgangspunktet for denne oppskriften på one pot pasta, eller alt-i-ett pølsegryte om du vil, var at jeg tilfeldigvis var innom Strøm-Larsen forrige helg. Jeg skulle egentlig bare titte litt, men endte altså opp med å kjøpe et halvt kilo med kreolske kjøttpølser. Samme helg ryddet jeg i kjøkkenskapet og fant masse spaghetti bortgjemt i et av skapene, dessuten hadde jeg litt igjen av en basilikumplante som begynte å henge med hodet. Det var med andre ord ikke så mye fantasi som skulle til for å skape et komplett måltid av dette, og med flere “one pot”-oppskrifter friskt i minne fra diverse matblogger, så bestemte jeg meg for å lag min egen variant.

Resultatet ble en fantastisk lettvint (og god) pølsegryte. Får du tak i noen krydrete kjøttpølser så anbefaler jeg absolutte å bruke det. Ellers kommer jeg nok neste gang til å ha oppi litt mer grønnsaker, men hadde lyst til å gjøre det litt enkelt første gangen.

Her finner flere fristende one-pot retter.

One pot pasta

One pot pasta – Lettvint alt-i-ett pølsegryte

0 fra 0 vurderinger
Type rett: MiddagNivå: Enkel
Porsjoner

4

porsjoner
Tilberedning

10

minutter
Koketid

10

minutter
Totalt

20

minutter
Kokemodus

Unngå at skjermen skrur seg av mens du lager mat

Ingredienser

  • 500 gram 500 kjøttpølser (gjerne med litt smak)

  • 350 gram 350 spagetti

  • 1 stk 1 gul løk

  • 20 stk 20 cherrytomater

  • 1 boks 1 hermetiske tomater

  • 1 håndfull 1 basilikum

  • 2 fedd 2 hvitløk

  • 1 ts 1 oregano

  • 5 dl 5 utblandet grønnsaksbuljong

  • 1 ss 1 olivenolje

  • 1/4 ts 1/4 chiliflak

  • 1/2 ts 1/2 salt

  • Kvernet pepper

Fremgangsmåte

  • Fjern skinnet fra pølsene hvis det er av typen med litt hardt skinn. Skjær så kjøttpølsene i passe store biter. Noen liker å skjære i tynne skiver, mens jeg valgte å ha litt størrelse på pølsebitene.
  • Rens løken og kutt den i små terninger og del tomatene i to.
  • Ha alle ingrediensene i gryten, med unntak av salt og pepper. Kok opp og la småkoke under lokk i 8-10 minutter. Koketiden vil variere, men pass på at du ikke overkoker pastaen. Rør om en gang iblant slik at det ikke brenner seg i bunnen. Smak til med salt og pepper.
  • Server pølsegryten umiddelbart. Håper denne “one pot”-retten faller i smak!

Har du testet oppskriften?

Del innlegget ditt på Instagram med #detgladekjøkken

Liker du oppskriften?

Følg @detgladekjokken på Pinterest

Har du testet oppskriften?

Følg Det glade kjøkken på Facebook

Gi en tilbakemelding

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*