• OM MEG
  • KONTAKT
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Mail
Det glade kjøkken - logo
  • FORSIDE
  • OPPSKRIFTER
    • Jul (Sesong)
    • FROKOST
    • LUNSJ
    • MIDDAGSTIPS
    • — KJØTT —
    • — FISK —
    • — FUGL —
    • — KJØTTFRITT —
    • — HELGEKOS —
    • — PÅ UNDER HALVTIMEN —
    • DESSERT
    • BAKST
    • SUPPE
    • SNACKS
    • TILBEHØR
  • BLOGG
  • MENYER
  • TA KONTAKT
  • SØK
6. november 2017

One pot pasta med pølser

Del dette:

  • Klikk for å dele på Twitter(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på Facebook(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på Pinterest(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på LinkedIn(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å skrive ut(åpnes i en ny fane)
Gå til oppskriften

One pot pasta med kreolske pølser

Har du hørt om «one pot»-oppskrifter? Konseptet går ut på å hive alle ingrediensene i en stor gryte og bare la det stå å koke til det er ferdig. Det høres nesten for godt ut til å være sant.

Utgangspunktet for denne oppskriften på one pot pasta, eller alt-i-ett pølsegryte om du vil, var at jeg tilfeldigvis var innom Strøm-Larsen forrige helg. Jeg skulle egentlig bare titte litt, men endte altså opp med å kjøpe et halvt kilo med kreolske kjøttpølser. Samme helg ryddet jeg i kjøkkenskapet og fant masse spaghetti bortgjemt i et av skapene, dessuten hadde jeg litt igjen av en basilikumplante som begynte å henge med hodet. Det var med andre ord ikke så mye fantasi som skulle til for å skape et komplett måltid av dette, og med flere «one pot»-oppskrifter friskt i minne fra diverse matblogger, så bestemte jeg meg for å lag min egen variant.

Resultatet ble en fantastisk lettvint (og god) pølsegryte. Får du tak i noen krydrete kjøttpølser så anbefaler jeg absolutte å bruke det. Ellers kommer jeg nok neste gang til å ha oppi litt mer grønnsaker, men hadde lyst til å gjøre det litt enkelt første gangen.

Her finner flere fristende one-pot retter.

One pot pasta klar for komfyren

 

One pot pasta

 

One pot pasta - Lettvint alt-i-ett pølsegryte

Av: Rolf-Anders Vollan
  • 6. november 2017
  • 4-6 porsjoner
  • 20 min
  • Skriv ut
One pot pasta med pølser
Ingredienser
  • 500 gram kjøttpølser (gjerne med litt smak)
  • 350 gram spagetti
  • 1 løk
  • 20 cherrytomater
  • 1 boks hakkede tomater
  • 1 håndfull basilikum
  • 2 fedd hvitløk
  • 1 ts oregano
  • 5 dl grønnsaksbuljong
  • 1 ss olivenolje
  • 1/4 ts chiliflak
  • 1/2 ts salt
  • Kvernet pepper
Slik gjør du det
Steg 1
Fjern skinnet fra pølsene hvis det er av typen med litt hardt skinn. Skjær så kjøttpølsene i passe store biter. Noen liker å skjære i tynne skiver, mens jeg valgte å ha litt størrelse på pølsebitene.
Steg 2
Rens løken og kutt den i små terninger og del tomatene i to.
Steg 3
Ha alle ingrediensene i gryten, med unntak av salt og pepper. Kok opp og la småkoke under lokk i 8-10 minutter. Koketiden vil variere, men pass på at du ikke overkoker pastaen. Rør om en gang iblant slik at det ikke brenner seg i bunnen.
Steg 4
Smak til med salt og pepper.

Server pølsegryten umiddelbart. Håper denne «one pot»-retten faller i smak!

Har du lyst til å bli bedre kjent med Det glade kjøkken? Følg meg på Facebook eller Instagram for å bli oppdatert på nye innlegg som legges ut. Bruk gjerne også #detgladekjokken på Instagram dersom du bruker noen av oppskriftene mine, eller legg igjen en kommentar. Det er utrolig gøy å høre om lesere, venner og bekjente som blir inspirert av det jeg legger ut.

Stikkord

  • gryter
  • one pot
  • Pasta

Del dette:

  • Klikk for å dele på Twitter(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på Facebook(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på Pinterest(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på LinkedIn(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å skrive ut(åpnes i en ny fane)

Innleggsnavigasjon

Grytebrød av spelt og havre
Syltede rødbeter

Relaterte innlegg

Indrefilet med fløtegratinerte poteter
16. januar 2021
0 kommentarer

Indrefilet med fløtegratinerte poteter

Fløtegratinerte poteter
16. januar 2021
0 kommentarer

Fløtegratinerte poteter

Lettsaltet torsk med gulrotstuing og bacon
13. januar 2021
0 kommentarer

Lettsaltet torsk med gulrotstuing og bacon

Del dine tanker Avbryt svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Om meg

Rolf-Anders

Hei! Jeg heter Rolf-Anders og driver matbloggen Det glade kjøkken.

Her håper jeg å kunne inspirere deg både til å lage sunn og god hverdagsmat, og oppskrifter som bare skal nytes.

Les mer om bloggen her

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Mail

Stikkord

  • BBQ
  • Biff
  • boller
  • Brød
  • burger
  • curry
  • eltefrie rundstykker
  • eltefritt
  • glutenfritt
  • grateng
  • grillsalat
  • grovbrød
  • gryter
  • gryterett
  • Grøt
  • Hamburger
  • indisk
  • iskrem
  • Kanelsnurrer
  • kjøleskapsgrøt
  • Lasagne
  • mat i form
  • Omelett
  • one pot
  • Pannekaker
  • Pasta
  • Pizza
  • potet
  • Rundstykker
  • salat
  • Salsa
  • Scones
  • Smoothie
  • surdeig
  • sushi
  • Syltetøy
  • tapas
  • Tex-mex
  • Tilbehør til grillmat
  • tomatsuppe
  • Tradisjonelle brød
  • tradisjonsmat
  • vafler
  • Wok
  • Wraps

MOTTA SKREDDERSYDDE E-POSTER

Fyll inn navn og e-post for å registrere deg på e-post listen min. Jeg sender ut skreddersydde e-poster et par ganger i måneden, med små oppdateringer siden sist, matbloggtipset, tips og triks, nyheter mm.

Follow my blog with Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Mail

Finn noe som frister

  • Forside
  • Oppskrifter
  • Personvern
  • Bruk av bilder, tekst eller video fra nettsiden må avtales