One pot pasta med pølser

One pot pasta med kreolske pølser

Har du hørt om “one pot”-oppskrifter? Konseptet går ut på å hive alle ingrediensene i en stor gryte og bare la det stå å koke til det er ferdig. Det høres nesten for godt ut til å være sant.

Utgangspunktet for denne oppskriften på one pot pasta, eller alt-i-ett pølsegryte om du vil, var at jeg tilfeldigvis var innom Strøm-Larsen forrige helg. Jeg skulle egentlig bare titte litt, men endte altså opp med å kjøpe et halvt kilo med kreolske kjøttpølser. Samme helg ryddet jeg i kjøkkenskapet og fant masse spaghetti bortgjemt i et av skapene, dessuten hadde jeg litt igjen av en basilikumplante som begynte å henge med hodet. Det var med andre ord ikke så mye fantasi som skulle til for å skape et komplett måltid av dette, og med flere “one pot”-oppskrifter friskt i minne fra diverse matblogger, så bestemte jeg meg for å lag min egen variant.

Resultatet ble en fantastisk lettvint (og god) pølsegryte. Får du tak i noen krydrete kjøttpølser så anbefaler jeg absolutte å bruke det. Ellers kommer jeg nok neste gang til å ha oppi litt mer grønnsaker, men hadde lyst til å gjøre det litt enkelt første gangen.

Her finner flere fristende one-pot retter.

One pot pasta klar for komfyren

 

One pot pasta

 

One pot pasta - Lettvint alt-i-ett pølsegryte

  • 6. november 2017
  • 4-6 porsjoner
  • 20 min
  • Skriv ut
One pot pasta med pølser

Ingredienser

  • 500 gram kjøttpølser (gjerne med litt smak)
  • 350 gram spagetti
  • 1 løk
  • 20 cherrytomater
  • 1 boks hakkede tomater
  • 1 håndfull basilikum
  • 2 fedd hvitløk
  • 1 ts oregano
  • 5 dl grønnsaksbuljong
  • 1 ss olivenolje
  • 1/4 ts chiliflak
  • 1/2 ts salt
  • Kvernet pepper

Fremgangsmåte

Steg 1
Fjern skinnet fra pølsene hvis det er av typen med litt hardt skinn. Skjær så kjøttpølsene i passe store biter. Noen liker å skjære i tynne skiver, mens jeg valgte å ha litt størrelse på pølsebitene.
Steg 2
Rens løken og kutt den i små terninger og del tomatene i to.
Steg 3
Ha alle ingrediensene i gryten, med unntak av salt og pepper. Kok opp og la småkoke under lokk i 8-10 minutter. Koketiden vil variere, men pass på at du ikke overkoker pastaen. Rør om en gang iblant slik at det ikke brenner seg i bunnen.
Steg 4
Smak til med salt og pepper.