
Har du hørt om “one pot”-oppskrifter? Konseptet går ut på å hive alle ingrediensene i en stor gryte og bare la det stå å koke til det er ferdig. Det høres nesten for godt ut til å være sant.
Utgangspunktet for denne oppskriften på one pot pasta, eller alt-i-ett pølsegryte om du vil, var at jeg tilfeldigvis var innom Strøm-Larsen forrige helg. Jeg skulle egentlig bare titte litt, men endte altså opp med å kjøpe et halvt kilo med kreolske kjøttpølser. Samme helg ryddet jeg i kjøkkenskapet og fant masse spaghetti bortgjemt i et av skapene, dessuten hadde jeg litt igjen av en basilikumplante som begynte å henge med hodet. Det var med andre ord ikke så mye fantasi som skulle til for å skape et komplett måltid av dette, og med flere “one pot”-oppskrifter friskt i minne fra diverse matblogger, så bestemte jeg meg for å lag min egen variant.
Resultatet ble en fantastisk lettvint (og god) pølsegryte. Får du tak i noen krydrete kjøttpølser så anbefaler jeg absolutte å bruke det. Ellers kommer jeg nok neste gang til å ha oppi litt mer grønnsaker, men hadde lyst til å gjøre det litt enkelt første gangen.
Her finner flere fristende one-pot retter.