One pot pastagrateng

Lages på: 45 minutter Nivå: Enkel
Pastagrateng i støpjernsgryte

Det har blitt en del «one pot» retter her på bloggen, men det er jo heller ikke så rart. Konseptet går ut på at man bruker en og samme gryte til å lage hele retten, noen som sparer for en god del oppvask.

I dag deler jeg en oppskrift på one pot pastagrateng. Navnet taler vel sin sak, men er altså en enkel pastagryte hvor det avslutningsvis er strødd litt revet hvitost over, før den så har fått noen minutter i stekeovnen. Så utrolig godt og enkelt, men pass på at du bruker en gryte som tåler å stå i ovnen!

Du kan også finne mange flere one pot-retter på denne siden, deriblant en studentvennlig alt-i-ett pastagryte og en kremet kyllinggryte.

Server one pot pastagrateng med en enkel salat ved siden av.

Håper det smaker!

Banner - Mat du blir glad av

One pot pastagrateng

0 fra 0 vurderinger
Type rett: MiddagNivå: Enkel
Porsjoner

4

porsjoner
Tilberedning

25

minutter
Steketid

20

minutter
Totalt

45

minutter
Kokemodus

Unngå at skjermen skrur seg av mens du lager mat

Ingredienser

  • 200 gram 200 pasta penne

  • 500 gram 500 krydret kjøttpølse

  • 1 stk 1 gul løk

  • 2 fedd 2 hvitløk

  • 2 stk 2 gulrøtter

  • 1 stilk 1 stangselleri

  • 2 ss 2 tomatpurè

  • 1 boks 1 (400 gram) hermetiske tomater

  • 3 dl 3 utblandet grønnsaksbuljong

  • 1/2 ss 1/2 tørket oregano

  • 1/2 ts 1/2 salt

  • 1/4 ts 1/4 pepper

  • 100 gram 100 revet hvitost

Fremgangsmåte

  • Sett ovnen på 200 grader, vanlig over- og undervarme.
  • Skjær pølsene opp i passe store terninger eller biter. Rens/skrell/vask løk, gulrot og stangselleri, som videre kuttes i smått.
  • Ha oppskåret pølse og grønnsaker i en romslig støpejerngryte. Tilsett også pasta penne, grønnsaksbuljong, hakkede tomater, tomatpuré, oregano, salt og pepper
  • Kok opp og la koke under lokk på lav varme i cirka 15 minutter, til pastaen nærmer seg ferdigkokt. Rist forsiktig litt på kasserollen underveis, tilsett litt mer vann dersom den er i ferd med å koke seg tørr.
  • Strø over en neve ost og sett gryten midt i ovnen i cirka 20 minutter, til osten begynner å bli gyllen.
  • La pastaformen stå i 5-10 minutter etter at du har tatt den ut av ovnen.

Har du testet oppskriften?

Del innlegget ditt på Instagram med #detgladekjøkken

Liker du oppskriften?

Følg @detgladekjokken på Pinterest

Har du testet oppskriften?

Følg Det glade kjøkken på Facebook

Gi en tilbakemelding

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*