One pot pastagrateng

Pastagrateng i støpjernsgryte

Det har blitt en del «one pot» retter her på bloggen, men det er jo heller ikke så rart. Konseptet går ut på at man bruker en og samme gryte til å lage hele retten, noen som sparer for en god del oppvask.

I dag deler jeg en oppskrift på one pot pastagrateng. Navnet taler vel sin sak, men er altså en enkel pastagryte hvor det avslutningsvis er strødd litt revet hvitost over, før den så har fått noen minutter i stekeovnen. Så utrolig godt og enkelt, men pass på at du bruker en gryte som tåler å stå i ovnen!

Du kan også finne mange flere one pot-retter på denne siden, deriblant en studentvennlig alt-i-ett pastagryte og en kremet kyllinggryte.

One pot pastagrateng

One pot pastagrateng

Ingredienser

  • 200 gram pasta penne
  • 500 gram krydret kjøttpølse
  • 1 løk
  • 2 fedd hvitløk
  • 2 gulrøtter
  • 1 stangselleri
  • 2 ss tomatpurè
  • 1 boks (400 gram) hakkede tomater
  • 3 dl grønnsaksbuljong
  • 1/2 ss tørket oregano
  • 1/2 ts salt
  • 1/4 ts pepper
  • 100 gram revet hvitost

Fremgangsmåte

Steg 1
Sett ovnen på 200 grader, vanlig over- og undervarme.
Steg 2
Skjær pølsene opp i passe store terninger eller biter. Rens/skrell/vask løk, gulrot og stangselleri, som videre kuttes i smått.
Steg 3
Ha oppskåret pølse og grønnsaker i en romslig støpejerngryte. Tilsett også pasta penne, grønnsaksbuljong, hakkede tomater, tomatpuré, oregano, salt og pepper
Steg 4
Kok opp og la koke under lokk på lav varme i cirka 15 minutter, til pastaen nærmer seg ferdigkokt. Rist forsiktig litt på kasserollen underveis, tilsett litt mer vann dersom den er i ferd med å koke seg tørr.
Steg 5
Strø over en neve ost og sett gryten midt i ovnen i cirka 20 minutter, til osten begynner å bli gyllen.
Steg 6
La pastaformen stå i 5-10 minutter etter at du har tatt den ut av ovnen.