One pot taco (med pasta)

Lages på: 30 minutter Nivå: Enkel
One pot taco med pasta

Selv om vi er i desember, så kan jeg ikke bare legge ut juleoppskrifter. I dag tenkte jeg derfor å dele en av helgens enkle middager, nemlig one pot taco med pasta. En svært enkel middag, som kan lages i én og samme gryte. Da slipper du mye oppvask, noe som er midt i blinken i disse førjulstider. En annen fordel er at denne middagen kan lages på under halvtimen, dersom du er litt effektiv. Og mens pastaen koker (i gryten), har du også tid til å dekke på bord og ta ut av oppvaskmaskinen.

For å gjøre det ekstra enkelt for meg selv (og deg), så har jeg denne gangen brukt en pose med ferdig tacokrydder. Du må gjerne lage ditt eget tacokrydder, men av og til så tar også jeg noen snarveier på kjøkkenet.

Er du glad i slike “alt-i-ett”-retter, så har jeg også flere oppskrifter som er verdt å teste ut. Du finner alle sammen på samlesiden for one pot. Særlig fornøyd er jeg med oppskriften på “one pot” kremet suppe med svin.

Håper denne eller noen av de andre grytene kan være til inspirasjon.

Banner - Mat du blir glad av

One pot taco (med pasta)

4 fra 5 vurderinger
Type rett: MiddagNivå: Enkel
Porsjoner

4

porsjoner
Tilberedning

18

minutter
Koketid

12

minutter
Totalt

30

minutter
Kokemodus

Unngå at skjermen skrur seg av mens du lager mat

Ingredienser

  • 400 gram 400 karbonadedeig eller kjøttdeig

  • 1 liten 1 løk

  • 2 fedd 2 hvitløk

  • 1 stk 1 spisspaprika

  • 1 stk 1 rød chili

  • 2 ss 2 tomatpuré

  • 1 pose 1 tacokrydder

  • 1 boks 1 hermetiske tomater

  • 5 dl 5 utblandet kyllingbuljong

  • 2,5 dl 2,5 helmelk

  • 1 ss 1 soyasaus

  • 250 gram 250 sorte bønner

  • 250 gram 250 pastaskjell (eller rørpasta)

  • 200 gram 200 revet hvitost

  • Friske urter

  • Salt og pepper

  • Olje til steking

Fremgangsmåte

  • Stek karbonade- eller kjøttdeigen i en klunk olje i en varm gryte. Skrell løken og hvitløksfeddene. Fjern frøene og skilleveggene fra paprikaen og chilien. Kutt løken og paprikaen i små terninger, og finhakk, hvitløken og chilien.
  • Ha de oppskårede grønnsakene sammen med kjøttet når det nærmer seg ferdigstekt. Surr videre noen minutter, til løken begynner å bli blank og myk. Lag en liten grop i midten av gryten, og ha i tomatpuréen. La den frese noen sekunder mot bunnen, slik at du blir kvitt litt av råsmaken.
  • Bland i tacokrydderet og følg på de hermetiske tomatene, kyllingbuljongen, melk og soyasaus. Kok opp og la gryten koke noen minutter. Smak til med salt og pepper.
  • Ha de sorte bønnene over i et dørslag og skyll de under kaldt vann. Ha både bønner og pastaskjellene i gryten. Legg på et lokk, og kok gryten til pastaen er al dente (8-12 minutter, avhengig av pasta). Gryten skal bare såvidt putre. Sjekk underveis om gryten er veldig tykk. Spe i så fall i mer væske (utblandet buljong, vann eller melk).
  • Ta lokket av gryten og ha i den revede hvitosten. Strø også over friske urter rett før servering. Håper det smaker!

Video

Har du testet oppskriften?

Del innlegget ditt på Instagram med #detgladekjøkken

Liker du oppskriften?

Følg @detgladekjokken på Pinterest

Har du testet oppskriften?

Følg Det glade kjøkken på Facebook

Stikkord

2 Kommentarer

  1. Synes denne var veldig god. Tok med rester til lunsj dagen etter, var nesten enda bedre da 😅
    Er normalt ikke noe fan av bønner, men dette var bra. 18åringen ville helst ha hatt det uten bønner

Gi en tilbakemelding

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*