Oppreiste kanelsnurrer i kjent tangzhong stil

Oppreiste kanelsnurrer

I går gjorde jeg et forsøk på å lage gresskarboller etter tangzhong-teknikken. Tangzhong-teknikken gav en utrolig saftig og luftig bakst, men om de lignet så mye på gresskar er en annen sak. Du kan lese hele innlegget her. Siden jeg også er svært glad i kanelsnurrer, så laget jeg også en runde kanelsnurer i samme tangzhong-variant. Jeg gjorde en liten vri på selve kanelsnurrene og laget et stående variant. Denne oppskriften gir cirka 15 oppreiste kanelsnurrer.

Om du lurer på hva tangzhong er så er det en japansk teknikk for å få deigen til å ta opp enda mer væske enn tradisjonell bakemetode. Dette gir et mye mer saftig bakverk, og til gjengjeld får man ikke den typiske sprø skorpen. Du kan også lese mer om dette i det forrige innlegget på gresskarboller.

Kanelsnurrer i kjent tangzhong-stil

Vil du ha litt mer inspirasjon gjennom andre kanelknuteoppskrifter? Kanskje du finner den her:

Håper oppreiste kanelsnurrer i tangzhong-stil blir en suksess!

Oppreiste kanelsnurrer (tangzhong)

  • 28. oktober 2018
  • 16 stk
  • 2 hr 30 min
  • Skriv ut
Kanelsnurrer tangzhong

Ingredienser

  • Jevning
  • 60 gram hvetemel
  • 3 dl melk
  • Deig
  • 540 gram hvetemel
  • 100 gram sukker
  • 1/2 pose tørrgjær
  • 1 klype salt
  • 3 ts kardemomme
  • 1,5 dl melk
  • 100 gram romtemperert smør
  • Kanelfyll
  • 75 gram smør
  • 6 ss sukker
  • 2 ss kanel
  • Pensling og dekor
  • Egg til pensling
  • Perlesukker

Fremgangsmåte

Steg 1
Start med jevningen. Visp melk og mel sammen i en kasserolle. Varm blandingen forsiktig opp til den begynner å tykne. Jevningen skal bli som en tykk hvitsaus. Fyll oppvaskkummen med litt kaldt vann, og sett kasserollen ned for hurtig avkjøling.
Steg 2
Ha alle de tørre ingrediensene i en bakstbolle. Tilsett kald melk og den avkjølte jevningen og elt deigen på lav hastighet i cirka 10 minutter. Deigen vil oppleves som ganske fast, men det endrer seg når smøret tilsettes.
Steg 3
Tilsett så små terninger av romtemperert smør, og elt deigen i ytterligere 15-20 minutter. Deigen føles mer klissete, før den så blir en smidig deig som blir lett å jobb med. Ha god tålmodighet. Test deigen ved å dra i den. Revner den kjapt må du fortsette å elte den.
Steg 4
Dekk til deigen med et lokk eller plast og la den heve i 1-1,5 time, til dobbel størrelse.
Steg 5
Velt den ferdighevede deigen over på et litt melet underlag. Dra den utover et par gangen for så å brette kantene inn i mot midten. Min erfaring var at jeg ikke trengte å bruke noe ekstra mel på bakstbordet, selv om den føltes god å jobbe med.
Steg 6
Bland sammen smør, sukker og kanel til fyllet.
Steg 7
Kjevle deigen ut til en stor rektangulær leiv som er ca 0,5 cm tykk. Fordel fyllet godt utover.
Steg 8
Rull sammen leiven på tvers av langsiden, dvs fra langside mot langside. Plasser skjøten ned mot underlaget.
Steg 9
Del opp “rullekaken” i ca 10-14 like store deler, med en bredde på cirka 3-4. Sett hver av kanelsnurrene på høykant. Bruk en spisepinne eller lignende til å presse ned på midten langs kanelsnurren (dvs samme vei som snittflaten).
Steg 10
Sett kanelsnurrene over på et bakepapirkledd stekebrett. Legg over et klede og la de etterheve i 30 minutter. Sett ovnen på 210 grader, vanlig over og undervarme.
Steg 11
Pensle snurrene med sammenvispet egg og strø over litt perlesukker. Stekes i ca 12 minutter midt i ovnen.
Steg 12
Avkjøl snurrene på rist.