Oreo iskake

Lages på: Mer enn 2 timer Nivå: Enkel
Oreo iskake i porsjonsform

Glad i oreo? Glad i iskake? Da er oreo iskake sannsynligvis midt i blinken for deg. Denne kaken laget jeg i porsjonsformer på nyttårsaften, og gjett om jeg ble glad da jeg oppdaget at jeg hadde gjemt bort en i fryseren. Oppdaget også at jeg aldri fikk lagt ut oppskriften på kaken i første omgang, så her kommer den litt forsinket.

Utgangspunktet for oppskriften er jo den tradisjonelle daimiskaken inspirert av en oppskrift på oreokake. Siden vi bare var to til bords på nyttårsaften så laget jeg den i porsjonsformer med 7,5 cm i diameter. Vil du lage den i en springform så ville jeg kanskje forsøkt å øke antallet porsjoner til 5 (ikke testet selv).

Oreo iskake er en enkel kake å lage. Krever ingen steking, men bør gjerne få litt tid (2-4 timer) i fryseren før servering. Små porsjonsformer krever kortere frysetid enn en kake laget i springform.

Lykke til!

Banner - Mat du blir glad av

Oreo iskake (porsjonskake)

4.0 fra 7 vurderinger
Type rett: DessertNivå: Enkel
Antall

3

porsjonskaker
Tilberedning

30

minutter
Frysetid

2

timer 
Totalt

2

timer 

30

minutter
Kokemodus

Unngå at skjermen skrur seg av mens du lager mat

Ingredienser

  • 150 gram oreokjeks

  • 40 gram smør

  • Oreois
  • 3 stk eggeplomme

  • 3 ss finkornet sukker

  • 50 gram oreokjeks

  • 3 dl kremfløte

  • Pynt
  • Oreokjeks

Fremgangsmåte

  • Start med å lage kjeksbunnen. Ha oreokjeks og smør i en foodprosessor. Kjør sammen til du har en finsmulet masse. Om du ikke har en foodprosessor kan du også lage bunnen for hånd. Ha i så fall kjeksene i en pose, for å så knuse de med et kjevle eller en flaske. Bland så inn mykt smør.
  • Gjør klar porsjonsformene. Kle sidene med et bakepapir, slik at kaken løsner enklere, og sett de på et fat som kan settes rett i fryseren.
  • Fordel oreosmulene i formene. Trykk bunnen lett sammen med undersiden av et lite glass, eller bruk en skje. Ikke press massen for tett sammen, da blir bunnen veldig kompakt. Sett bunnene i fryseren mens du lager kremen.
  • Ha eggeplommer og finkornet sukker i en bolle. Visp den til tykk og lys eggedosis ved hjelp av en håndmikser eller kjøkkenmaskin. Siden mengden er såpass liten kan det være at en håndmikser eller vispen til en stavmikser er det enkleste.
  • Knus kjeksen som skal i kremen i mindre biter, og pisk kremfløten til krem.
  • Ha kremen sammen med eggedosisen og vend forsiktig inn kjeksbitene med en slikkepott. Ha isblandingen i porsjonsformene, oppå kjeksbunnene.
  • Pynt med knuste oreokjeks og sett iskaken i fryseren. La kaken stå tildekt i fryseren til den har stivnet skikkelig. Håper den valler i smak!

Har du testet oppskriften?

Del innlegget ditt på Instagram med #detgladekjøkken

Liker du oppskriften?

Følg @detgladekjokken på Pinterest

Har du testet oppskriften?

Følg Det glade kjøkken på Facebook

Stikkord

Gi en tilbakemelding

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*