Slik lager du oreokake porsjonskake

 1. Start med å lage bunnen. Ha kjeks og smør i en foodprosessor eller matmølle, og kjør det sammen til du har en sammenhengende masse. Du kan også knus kjeksen med et kjevle og blande inn smeltet smør, men vær obs på at bunnen kan bli litt mer kompakt.
 2. Sett 2 små kakeringer på et fat, og trykk bunnen ned i hver av de. Avkjøl bunnen i kjøleskapet mens du lager ostekremen. Jeg brukte justerbare kakeringer og satte en diameter på 8 cm, men kunne gjerne redusert omkretsen litt til.

  Tips! Har du ikke kakeringer er det ikke noe i veien for å lage hele desserten i et pent glass istedenfor.

 3. Rør kremost og melis sammen til du har en kremete konsistens. Pisk kremfløte til myk krem, og vend det inn med ostekremen ved hjelp av en slikkepott.
 4. Fordel kremen på de to bunnene, og stikk nedi grovt hakkede oreokjeks i kremen. Sett fatene tilbake i kjøleskapet etterpå, mens du lager sjokolademoussen.
 5. Lag sjokolademousse etter anvisning på pakken. Jeg brukte ekstra lett melk siden resten av kaken er ganske mektig. Fordel halvparten av sjokolademoussen på toppen av ostekremen.

  Siste halvdel kan du eventuelt ha i to pene glass, og ha det som en egen dessert.

 6. Dekk til fatene og la de stå i kjøleskapet i minst 1 time, men gjerne over natten om du kan vente.
 7. Når du tar ut fatene igjen pisker du fløte og litt melis til stiv krem. Bruk en palett og stryk et fint lag krem på toppen av sjokolademoussen. Strø tilslutt noen biter av oreokjeks på toppen, løsne kakeringene og kaken er nå klar til å serveres.

Håper oreokaken faller i smak!

Har du lyst til å bli bedre kjent med Det glade kjøkken? Følg meg på Facebook eller Instagram for å bli oppdatert på nye innlegg som legges ut. Bruk gjerne også #detgladekjokken på Instagram dersom du bruker noen av oppskriftene mine, eller legg igjen en kommentar. Det er utrolig gøy å høre om lesere, venner og bekjente som blir inspirert av det jeg legger ut.

Oreo porsjonskake
Oreo porsjonskake