Oreo porsjonskake

Lages på: 2 timer Nivå: Enkel
Oreo porsjonskake

For en tid tilbake hadde samboeren min bursdag, og øverst på kakeønskelisten stod det oreokake. Siden vi er en liten familie på bare to (hvor begge er svært glad i kaker og søtsaker), så bestemte jeg meg for å lage en oreo porsjonskake istedenfor den klassiske oreokaken. Oppskriften er enkel å følge, og kan du piske krem så har du allerede gjort det vanskeligste. Dessuten er den perfekt for små familier, og man slipper i tillegg å ha dårlig samvittighet for at man spiser alt for mye kake eller at kakerestene må kastes. Er dere flere enn 2-3 stykker så er det heller ikke noe i veien for å doble oppskriften! Selv var jeg redd for at det skulle bli for lite oreokake på hver, men det hadde ikke vært noe i veien for å brukt en mindre kakering (med diameter på 7 cm) og heller laget 3 mindre kaker.

Tips! Har du ikke kakeringer er det ikke noe i veien for å lage hele desserten i et pent glass istedenfor.

Glad i oreo? Her er noen flere oppskrifter med oreokjeks fra bloggen:

Håper oreokaken faller i smak!

Oreo porsjonskake

0 fra 0 vurderinger
Type rett DessertNivå: Enkel
Antall

2

porsjonskaker
Tilberedning + hvile

2

timer 

Ingredienser

  • Oreobunn
  • 75 gram oreokjeks

  • 25 gram smør

  • Ostekrem med oreo
  • 50 gram kremost naturell

  • 25 gram melis

  • 1/2 dl kremfløte

  • 20 gram oreokjeks

  • Sjokolademousse
  • 1 pose freia sjokolademousse

  • 2 dl lettmelk

  • Krem
  • 1/2 dl kremfløte

  • 1/2 ts melis

  • Pynt
  • Knust oreokjeks

Fremgangsmåte

  • Start med å lage bunnen. Ha kjeks og smør i en foodprosessor eller matmølle, og kjør det sammen til du har en sammenhengende masse. Du kan også knus kjeksen med et kjevle og blande inn smeltet smør, men vær obs på at bunnen kan bli litt mer kompakt.
  • Sett to små kakeringer på et fat, og trykk bunnen ned i hver av de. Avkjøl bunnen i kjøleskapet mens du lager ostekremen. Jeg brukte justerbare kakeringer og satte en diameter på 8 cm, men kunne gjerne redusert omkretsen litt til.
  • Rør kremost og melis sammen til du har en kremet konsistens. Pisk kremfløte til myk krem, og vend det inn med ostekremen ved hjelp av en slikkepott.
  • Fordel kremen på de to bunnene, og stikk nedi grovt hakkede oreokjeks i kremen. Sett fatene tilbake i kjøleskapet etterpå, mens du lager sjokolademoussen.
  • Lag sjokolademousse etter anvisning på pakken. Jeg brukte ekstra lett melk siden resten av kaken er ganske mektig. Fordel halvparten av sjokolademoussen på toppen av ostekremen. Siste halvdel kan du eventuelt ha i to pene glass, og ha det som en egen dessert.
  • Dekk til fatene og la de stå i kjøleskapet i minst 1 time, men gjerne over natten om du kan vente.
  • Når du tar ut fatene igjen pisker du fløte og litt melis til stiv krem. Bruk en palett og stryk et fint lag krem på toppen av sjokolademoussen. Strø til slutt noen biter av oreokjeks på toppen, løsne kakeringene og kaken er nå klar til å serveres.

Har du testet oppskriften?

Del innlegget ditt på Instagram med #detgladekjøkken

Liker du oppskriften?

Følg @detgladekjokken på Pinterest

Har du testet oppskriften?

Følg siden på Facebook

Gi en tilbakemelding

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*