Oreokake

Lages på: 1 time + hviletid Nivå: Middels
Oreokake med marengs

Da jeg serverte oreokake til 17. mai, så var det ikke noe å si på antallet reaksjoner som raste inn i sosiale medier. Skal se dere er glad i oreokake. Derfor tenkte jeg at pinsehelgen måtte være en fin anledning til å dele en oppskrift på denne nydelige kaken.

Følger du meg ikke på Instagram? Følg meg gjerne, og få inspirasjon rett inn i feeden din.

Det finnes jo så mange andre oppskrifter på oreokake der ute, ja faktisk så har jeg allerede delt en oppskrift på oreo porsjonskake fra tidligere av. Så hva er det egentlig som gjør denne til så spesiell? Den kanskje mest synlige forskjellen er at jeg droppet laget med krem på toppen. Rett og slett fordi jeg synes den er fin nok uten, og synes egentlig ikke den tilfører så mye til denne kaken. En annen forskjell er at sjokolademoussen er laget uten kremfløte, noe som gjør at kaken ikke føles så mektig og tung. Så om du har lyst til å forsøke en ny variant av den klassiske oreokaken, så kan dette være oppskriften for det.

Himmelsk oreokake

Glad i oreokaker? Her er noen flere desserer fra bloggen:

Oreokake

5 fra 2 vurderinger
Type rett DessertNivå: Middels
Porsjoner

1

springform
Tilberedning

1

time 
Hviletid

4

timer 

Ingredienser

  • Oreobunn
  • 300 gram Oreokjeks

  • 80 gram romtemperert smør

  • Kremostfyll
  • 200 gram kremost

  • 100 gram melis

  • 2,5 dl kremfløte

  • 60 gram Oreokjeks

  • Sjokolademousse
  • 100 gram smør

  • 200 gram mørk sjokolade, gjerne 55%

  • 3 stk romtempererte egg (mellomstore)

  • 2 stk gelatinplater

  • 1/2 dl kaffe

  • 75 gram finkornet sukker

  • Pynt
  • Krem eller pikekyss (marengs)

  • 50 gram Oreokjeks

Fremgangsmåte

  • Finn frem en springform som er 22-24 cm i diameter. Jeg brukte et Bake It Easy fat, hvor kaken lages på selve serveringsfatet. Da behøver jeg ikke å tenke på bakepapir i bunnen av formen. Skal du lage kaken i en springform for så å flytte den over på et annet fat, så bør du bruke bakepapir i bunnen av formen. Jeg la en liten remse bakepapir langs kanten av formen for at den enklere skal kunne løsne, men du kan også bruke en kniv ved behov.
  • Start med oreobunnen. Ha oreokjeks (med fyllet) og romtemperert smør i en foodprosessor, eller bruk hakkefunksjonen til stavmikseren. Om du ikke har en stavmikser kan du også ha kjeksen i en brødpose, før du så moser den med et kjevle eller en glassflaske. Bland så inn smøret.
  • Trykk kjekssmulene ned i springformen til et jevnt lag. Bruk et glass som har flat bunn eller lignende. Sett kakebunnen inn i kjøleskapet mens du går i gang med kremostfyllet.Oreobunn
  • Lag kremostfyllet. Visp sammen kremost og melis i en bolle. Tilsett så kremfløten og visp det sammen til du har en tykk krem som er enkel å smøre utover. Pass på at du ikke overpisker kremen. Bre kremostfyllet utover oreobunnen. Del Oreokjeksene i biter, som stikkes ned i kremen.
  • Bruk en palett eller en skje til å dekke til kjeksene. Sett kaken i kjøleskapet, mens du går i gang med sjokolademoussen.Kremostfyll
  • Gå i gang med sjokolademoussen. Lett gelatin i bløt i kaldt vann. Smelt smøret på svak varme i en kasserolle, og hakk sjokoladen i smått i mellomtiden. Dra smøret av varmen når det er ferdigsmeltet og ha i sjokoladen. Rør med en skje eller lignende, og la blandingen stå til sjokoladen har smeltet.
  • Skill eggeplomene fra eggehvitene, og ha hvitene i en helt ren bolle. Pass på at du ikke har spor av eggeplomme i hvitene, og at utstyret du bruker er helt rent og uten fett. Stivpisk eggehvitene. Når eggehvitene begynner å skumme har du i litt av sukkeret. Ha i sukkeret gradvis mens du visper. Pisk til marengsen er stiv og helt uten sukkerkorn.
  • Kok opp kaffen i en liten kasserolle, og rør så ut de oppbløtte gelatinplatene i kaffen. Du kan også erstatte kaffen med varm melk om du foretrekker. Visp sammen eggeplommene, og spe i gelatinblandingen. Her er det viktig at eggene er romtempererte, eller risikerer du at gelatinen stivner i eggene. Visp så inn eggeblandingen inn i den smeltede sjokoladen. Visp godt, helt til du har en jevn og litt seig sjokoladeblanding.
  • Vend sjokoladeblandingen inn i marengsen. Her er det viktig at du vender den inn, og ikke pisker, for å bevare luften i marengsen. Hell sjokolademoussen over kremostfyllet, og la kaken stå kjølig i minimum 4-6 timer til moussen har stivnet.Sjokolademousse
  • Servering. Ta av kakeringen, og bruk en kniv til å løsne den fra formen ved behov. Pynt kaken med knuste oreokjeks og krem satt i topper eller pikekyss (marengs). Server Oreokaken umiddelbart, håper den smaker!

Notater

  • Valg av sjokolade. Jeg brukte en sjokolade som var 55% mørk i denne oppskriften. Jeg synes 70% mørk sjokolade kan bli alt for kraftig, samt at de på rundt 40% blir for lyse. Har du ikke 55% så kan du eventuelt blande en som er veldig mørk med en litt lysere.

Har du testet oppskriften?

Del innlegget ditt på Instagram med #detgladekjøkken

Liker du oppskriften?

Følg @detgladekjokken på Pinterest

Har du testet oppskriften?

Følg siden på Facebook

Gi en tilbakemelding

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*