Enkel ostekake av julens kjeks

Lages på: 15 minutter Nivå: Enkel

Ostekake i glass

Hva gjør man med restene av julekakene? Jo, man lager tidenes ostekake servert i glass. Denne desserten lager du på 15-20 minutter og er perfekt når man vil kaste sammen en dessert. Har du greid å spiste opp småkakene fra jul så er det jo heller ikke noe i veien for å bruke vanlige kjeks.

Ostekake av julekaker

Ostekaken du ser bilde av var faktisk desserten på nyttårsaften vår. Jeg brukte resterende serinakaker og kolakaker, og jeg tror aldri jeg har smakt en så god ostekakebunn før! Syren fra sitronen gjør at desserten ikke føles så tung, og toppet med ferske bær og litt revet sjokolade så ble dette fantastisk godt!

Det er nesten litt dårlig gjort av meg å dele denne oppskriften sånn rett på nyåret. Jeg vurderte en stund å vente med å legge den ut, men samtidig var jeg redd du kunne finne på å kaste resterende julekaker. Så om du er litt i modus for litt sunnere oppskrifter, kast for all del ikke småkakene etter julen. Bokmerk denne oppskriften og ta den opp når lysten på en enkel dessert melder seg.

Lykke til!

 

Banner - Mat du blir glad av

Ostekake i glass

4 fra 27 vurderinger
Type rett: DessertNivå: Enkel
Porsjoner

2

store glass
Tilberedning

15

minutter
Kokemodus

Unngå at skjermen skrur seg av mens du lager mat

Ingredienser

  • Ostekakebunn
  • 100 gram 100 julekaker (serinakaker, pepperkaker)

  • 1,5 ss 1,5 brunt sukker

  • 1 ss 1 smør

  • Ostekakekrem
  • 1,5 dl 1,5 kremfløte

  • 100 gram 100 kremost naturell

  • 1 stk 1 vaniljetang

  • 2 ss 2 melis

  • 1/2 stk 1/2 sitron (gjerne økologisk)

  • Topping
  • Bringebær

  • Blåbær

  • Melis

  • Vaniljestang

  • Revet sjokolade

Fremgangsmåte

  • Ha julekaker eller andre kjeks i en matmølle eller foodprosessor. Kjør de sammen med brunt sukker og litt smør, til du har en smulete blanding. Du kan også knuse kjeksene i en pose ved hjelp av et kjevle. Settes kjølig mens du gjør klart resten.
  • Rør sammen kremost og fløte i en bolle til du har en klumpefri blanding. Del en vaniljestang på langs, og ha frøene i fløteblandingen sammen med melis og en god skvis sitronsaft. Vispes til du har en myk og luftig krem.
  • Ha smulene i et glass, følg på med ostekrem, deretter et nytt lag med ostekrem, før du så avslutter med ostekrem. Sett glassene kalde frem til servering, men ta de gjerne ut av kjøleskapet en halvtime i forveien.
  • Pynt med ferske bær rett før servering. Sikt over litt melis og riv over sjokolade. Nyt en deilig ostekake med rester av julens småkaker. Håper det smaker!

Har du testet oppskriften?

Del innlegget ditt på Instagram med #detgladekjøkken

Liker du oppskriften?

Følg @detgladekjokken på Pinterest

Har du testet oppskriften?

Følg Det glade kjøkken på Facebook

Stikkord

Gi en tilbakemelding

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*