• OM MEG
  • KONTAKT
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Mail
Det glade kjøkken - logo
  • FORSIDE
  • OPPSKRIFTER
    • Jul (Sesong)
    • FROKOST
    • LUNSJ
    • MIDDAGSTIPS
    • — KJØTT —
    • — FISK —
    • — FUGL —
    • — KJØTTFRITT —
    • — HELGEKOS —
    • — PÅ UNDER HALVTIMEN —
    • DESSERT
    • BAKST
    • SUPPE
    • SNACKS
    • TILBEHØR
  • BLOGG
  • MENYER
  • TA KONTAKT
  • SØK
9. januar 2020

Enkel ostekake av julens kjeks

Del dette:

  • Klikk for å dele på Twitter(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på Facebook(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på Pinterest(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på LinkedIn(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å skrive ut(åpnes i en ny fane)
Gå til oppskriften

Ostekake i glass

Hva gjør man med restene av julekakene? Jo, man lager tidenes ostekake servert i glass. Denne desserten lager du på 15-20 minutter og er perfekt når man vil kaste sammen en dessert. Har du greid å spiste opp småkakene fra jul så er det jo heller ikke noe i veien for å bruke vanlige kjeks.

Ostekake av julekaker

Ostekaken du ser bilde av var faktisk desserten på nyttårsaften vår. Jeg brukte resterende serinakaker og kolakaker, og jeg tror aldri jeg har smakt en så god ostekakebunn før! Syren fra sitronen gjør at desserten ikke føles så tung, og toppet med ferske bær og litt revet sjokolade så ble dette fantastisk godt!

Det er nesten litt dårlig gjort av meg å dele denne oppskriften sånn rett på nyåret. Jeg vurderte en stund å vente med å legge den ut, men samtidig var jeg redd du kunne finne på å kaste resterende julekaker. Så om du er litt i modus for litt sunnere oppskrifter, kast for all del ikke småkakene etter julen. Bokmerk denne oppskriften og ta den opp når lysten på en enkel dessert melder seg.

Lykke til!

Ostekake i glass

Av: Rolf-Anders Vollan
  • 9. januar 2020
  • 2 store glass
  • 15 min
  • Skriv ut
Porsjonsostekake i glass
Ingredienser
  • Ostekakebunn
  • 100 gram julekaker (serinakaker, pepperkaker)
  • 1,5 ss brunt sukker
  • 1 ss smør
  • Ostekakekrem
  • 1,5 dl kremfløte
  • 100 gram kremost naturell
  • 1 vaniljestang
  • 2 ss melis
  • 1/2 sitron (gjerne økologisk)
  • Topping
  • Bringebær
  • Blåbær
  • Melis
  • Vaniljestang
  • Revet sjokolade
Slik gjør du det
Steg 1
Ha julekaker eller andre kjeks i en matmølle eller foodprosessor. Kjør de sammen med brunt sukker og litt smør, til du har en smulete blanding. Du kan også knuse kjeksene i en pose ved hjelp av et kjevle. Settes kjølig mens du gjør klart resten.
Steg 2
Rør sammen kremost og fløte i en bolle til du har en klumpefri blanding. Del en vaniljestang på langs, og ha frøene i fløteblandingen sammen med melis og en god skvis sitronsaft. Vispes til du har en myk og luftig krem.
Steg 3
Ha smulene i et glass, følg på med ostekrem, deretter et nytt lag med ostekrem, før du så avslutter med ostekrem. Sett glassene kalde frem til servering, men ta de gjerne ut av kjøleskapet en halvtime i forveien.
Steg 4
Pynt med ferske bær rett før servering. Sikt over litt melis og riv over sjokolade. Nyt en deilig ostekake med rester av julens småkaker. Håper det smaker!

 

Stikkord

  • ostekake

Del dette:

  • Klikk for å dele på Twitter(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på Facebook(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på Pinterest(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på LinkedIn(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å skrive ut(åpnes i en ny fane)

Innleggsnavigasjon

Panert lakseburger med mangosalat
Tikka masala med blomkål

Relaterte innlegg

Riskrem med jordbærsaus
26. desember 2020
0 kommentarer

Riskrem med jordbærsaus

Karamellpudding
12. desember 2020
0 kommentarer

Karamellpudding

Bakte epler med kardemommeis
7. november 2020
0 kommentarer

Bakte epler med kardemommeis

Del dine tanker Avbryt svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Om meg

Rolf-Anders

Hei! Jeg heter Rolf-Anders og driver matbloggen Det glade kjøkken.

Her håper jeg å kunne inspirere deg både til å lage sunn og god hverdagsmat, og oppskrifter som bare skal nytes.

Les mer om bloggen her

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Mail

Stikkord

  • BBQ
  • Biff
  • boller
  • Brød
  • burger
  • curry
  • eltefrie rundstykker
  • eltefritt
  • glutenfritt
  • grateng
  • grillsalat
  • grovbrød
  • gryter
  • gryterett
  • Grøt
  • Hamburger
  • indisk
  • iskrem
  • Kanelsnurrer
  • kjøleskapsgrøt
  • Lasagne
  • mat i form
  • Omelett
  • one pot
  • Pannekaker
  • Pasta
  • Pizza
  • potet
  • Rundstykker
  • salat
  • Salsa
  • Scones
  • Smoothie
  • surdeig
  • sushi
  • Syltetøy
  • tapas
  • Tex-mex
  • Tilbehør til grillmat
  • tomatsuppe
  • Tradisjonelle brød
  • tradisjonsmat
  • vafler
  • Wok
  • Wraps

MOTTA SKREDDERSYDDE E-POSTER

Fyll inn navn og e-post for å registrere deg på e-post listen min. Jeg sender ut skreddersydde e-poster et par ganger i måneden, med små oppdateringer siden sist, matbloggtipset, tips og triks, nyheter mm.

Follow my blog with Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Mail

Finn noe som frister

  • Forside
  • Oppskrifter
  • Personvern
  • Bruk av bilder, tekst eller video fra nettsiden må avtales
78delinger