Ostekake med gelélokk av bringebær

Lages på: Mer enn 4 timer Nivå: Middels
Ostekake med gelélokk

I dag deler jeg en  oppskrift på ostekake med hjemmelaget gelélokk, som ble laget i anledningen av 17. mai i fjor. Den ble tatt utrolig godt i mot av gjestene. Gelélokket laget jeg selv av frosne bringebær, men bruk gelépulver om du ønsker en enklere variant. Du kan også lage gelélokket av jordbær eller andre bær om du foretrekker.

Siden ostekaken ble laget i anledning av 17. mai så pyntet jeg den med pikekyss i rødt, hvitt og blått. Men du kan også pynte med andre bær, pisket krem eller spiselige blomster. I denne varianten av fraisier valgte jeg å pynte med bær, blomster og hvit marengs.

Selv om tilberedningstiden er forholdsvis kort er det viktig å huske på at ostekaken bør stå i kjøleskapet i minst 4 timer før servering.

Glad i ostekake? Her er noen andre ostekaker fra bloggen:

Ostekake med gelélokk

0 fra 0 vurderinger
Type rett KakerNivå: Middels
Mengde

1

springform
Tilberedning

1

time 
Hviletid

4

timer 

Ingredienser

  • Bunn
  • 200 gram havrekjeks

  • 100 gram smør

  • 1 ts kanel

  • Ostefromasj
  • 6 plater gelatin

  • 4 ss vann

  • 3 dl kremfløte

  • 250 gram kremost naturell

  • 1 dl lettrømme

  • 100 gram melis

  • 1 stk sitron

  • 1 stk vaniljestang

  • Gelélokk
  • 350 gram frosne bringebær

  • 125 gram sukker

  • 3 dl vann

  • 4 plater gelatin

Fremgangsmåte

  • Start med å lage bunnen. Knus kjeksen enten i en foodprosessor/matmølle, eller ved å ha de i en brødpose for så å rulle over med et kjevle eller en glassflaske. Ha kjekssmulene i en bolle, sammen med smeltet smør og kanel. Rør kjapt og lett sammen.
  • Ha kjeksmassen i en rund kakeform (cirka 22-23 dm i diameter) og bruk gjerne undersiden av et glass til å trykke kjeksbunnen jevnt utover. Ikke press bunnen alt for hardt sammen, da dette fører til en svært kompakt og hard ostekakebunn. Dekk til kakefatet og sett det i kjøleskapet mens du lager ostekakefyllet.
  • Ostekakefyll. Legg gelatinplatene i bløt i kaldt vann.
  • Visp kremfløten til myk krem og sett den til side i en skål eller bolle.
  • Bland kremost, lettrømme, melis, frøene fra en vaniljestang, saften fra en halv sitron og zest fra en hel (det aller ytterste delen av skallet) og pisk det sammen. Smak på ostemassen og tilsett enda mer sitronsaft dersom du ønsker. Mengden saft vil nok variere fra sitron til sitron. Blir den for syrlig kan du ha i litt mer melis. Vend så inn den mykt piskede kremen.
  • Ha noen spiseskjeer vann i et krus, og sett det i mikroen i noen sekunder, til det begynner å koke. Skvis vannet ut av gelatinplatene og rør de ut i de kokende vannet. Om du ikke har mikro kan du koke vannet i en kasserolle. Røres så inn i ostekremen.
  • Fordel ostekakefyllet utover bunnen, og sett den så tilbake i kjøleskapet. Pass på at du får fyllet jevnt fordelt.
  • Lag gelélokket. Legg gelatin i bløt i kaldt vann. Kok så opp bringebær, vann og sukker i en kasserolle. La gjerne bærene koke et par minutter før du drar kasserollen av platen. Rør så godt i blandingen slik at du moser bringebærene mest mulig, eller bruk forsiktig en stavmikser i noen sekunder. Årsaken til at jeg skriver at du må være forsiktig med stavmikseren er at du helst bør unngå å få luft i bringebærlaken da dette vil gjøre geleen stygg.
  • Skvis vannet ut av gelatinen og ha den i bringebærlaken. Sil blandingen over i en bolle. Avkjøl geléen til den er kald, men fortsatt flytende. Du kan gjerne sette kasserollen i kaldt vann for å fremskynde dette.
  • Hell den avkjølte bringebærgeléen over ostekaken og sett den tilbake i kjøleskapet i minst 3-4 timer.
  • Pynt ostekaken med friske bær og kanskje noen marengstopper rett før servering. Håper den faller i smak!

Har du testet oppskriften?

Del innlegget ditt på Instagram med #detgladekjøkken

Liker du oppskriften?

Følg @detgladekjokken på Pinterest

Har du testet oppskriften?

Følg siden på Facebook

Stikkord

Gi en tilbakemelding

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*