Resteostesmørbrød

Resteostesmørbrød

Har du rester fra helgens pizza eller taco? En brødskalk som begynner å bli litt for tørr, eller kanskje et ostestykke som har sett sine bedre dager? Da er ostesmørbrød midt i blinken! Passer godt som lettvint middag eller til kvelds.

Her om dagen fant jeg en liten bit hvitost innerst i kjøleskapet. Du vet de ostebitene som er for tynne til at du greier å skjære ordentlige skiver, men som du samtidig ikke vil kaste. Hadde også noen litt rester av pizzasaus fra helgen. Sammen med litt kokt skinke og noen skiver grovbrød så ble dette til enkle ostesmørbrød, perfekt lettvint-middag. Ikke bare er dette en fin måte å unngå å kaste mat på, men den er også svært rimelig.

Ostesmørbrød

På jakt etter rimelige middagstips? Her finner du flere budsjettvennlige middager.

Visste du at du kan fryse ned hvitosten? En del hvitoster, som Norvegia eller Jarlsberg, kan rives og fryses ned til bruk i varme retter som pizza, formretter, sauser mm. Så neste gang du finner en fast hvitost som du vet at du ikke får brukt opp før den blir for gammel, frys den ned til senere bruk.

Håper du ble inspirert til å lage ostesmørbrød neste gang du pizzasaus eller hvitost til overs.

Ostesmørbrød

0 fra 0 vurderinger
Type rett Lunsj, MiddagNivå: Enkel
Porsjoner

3

stk
Tilberedning

5

minutter
Steketid

10

minutter

Ingredienser

  • 3 skiver brød

  • 3 ss tomatsaus, pizzasaus eller tacosaus

  • 6 skiver kokt skinke

  • Hvitost

  • Ruccola eller spirer

Fremgangsmåte

  • Sett ovnen på 220 grader, varmluft.
  • Smør brødskivene med tomatsaus eller pizzasaus. Følg på med kokt skinke og litt hvitost.
  • Legg ostesmørbrødene over på en rist, og stek de i cirka 5-10 minutter, til de begynner å bli gylne.
  • Topp de ferdigstekte ostesmørbrødene med spirer eller litt ruccola, og nyt umiddlebart. Håper de faller i smak!

Har du testet oppskriften?

Del innlegget ditt på Instagram med #detgladekjøkken

Liker du oppskriften?

Følg @detgladekjokken på Pinterest

Har du testet oppskriften?

Følg siden på Facebook

Gi en tilbakemelding

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*