Ovnsbakt gresskar med halloumi og stekte kikerter

Lages på: 40 minutter Nivå: Enkel
Ovnsbakt gresskar med ristede kikerter og halloumi

Gresskar kan brukes til så mye mer enn å pynte til Halloween, og egner seg godt til matlaging. Man kan enten lage deilig gresskarsupper, som denne kremede gresskarsuppen, eller man kan lage deilig bakst, som gresskarmuffins eller krydderkake med gresskar.

I dag deler jeg en ny middagsoppskrift med gresskar, nemlig ovnsbakt gresskar med halloumi og stekte kikerter, servert med hjemmelaget tzatziki. En sunn og god hverdagsmiddag. Denne middagsretten er også uten kjøtt, men det tenker man i grunn ikke så mye på siden de stekte kikertene gir litt tyggemostand. I tillegg får man i seg proteiner både gjennom kikerter, halloumi og tzatziki.

Jeg har brukt hokkaido-gresskar i denne oppskriften, men også muskatt-gresskar og grey-gresskar egner seg godt til denne oppskriften!

Håper oppskriften faller i smak!

Banner - Mat du blir glad av

Bakt gresskar med halloumi og ristede kikerter

0 fra 0 vurderinger
Type rett: MiddagNivå: Enkel
Porsjoner

4

porsjoner
Tilberedning

40

minutter
Kokemodus

Unngå at skjermen skrur seg av mens du lager mat

Ingredienser

  • 350 gram 350 gresskar (gjerne hokkaido)

  • 1 stk 1 rødløk

  • 1 stk 1 paprika

  • Olje

  • Salt og pepper

  • 250 gram 250 halloumi

  • 75 gram 75 ruccola

  • Ristede kikerter
  • 1 stor boks 1 kikerter

  • 2 ss 2 olivenolje

  • 1 ts 1 spisskummen

  • 1/2 ts 1/2 chilikrydder

  • 1/2 ts 1/2 salt

  • Tzatziki
  • 2 dl 2 gresk yoghurt

  • 1 fedd 1 hvitløk

  • 1/2 ts 1/2 salt

  • 1 ss 1 sitronsaft

  • Hvit pepper

  • 1/2 stk 1/2 agurk

Fremgangsmåte

  • Ha en stor boks med kikerter over i et dørslag og skyll de under kaldt vann. La stå og renne av mens du går i gang med grønnsakene.
  • Lag tzatzikien. Skyll og rasp agurken på et rivjern. Bland finhakket hvitløk med gresk yoghurt. Tilsett en liten skvis sitronsaft, litt salt og hvit pepper. Skvis vannet ut av agurken og bland den inn i yoghurtblandingen. La stå kjølig til resten er klart.
  • Skjær gresskaret i to og fjern innmaten ved hjelp av en spiseskje eller lignende. Skrell gresskaret ved hjelp av en gulrotskreller eller potetskreller, og del det opp i terninger. Rens rødløken og skjær den opp i 6 båter. Paprikaen skjæres opp i forholdsvis store biter. Bland sammen gresskar grønnsakene med litt olje, salt og pepper, og fordel de utover en smurt ildfastform.
  • Ovnsbak grønnsakene i cirka 20-25 minutter på 200 grader midt i ovnen. I mellomtiden gjør du klart resten.
  • Bland kikertene med olje, spisskummen og chilipulver. Stek de i en klunk olje i en varm panne til de blir gylne. De tåler forholdsvis høy varme, men rør med jevne mellomrom.
  • Når kikertene har stekt i cirka 5 minutter kan du tilsette litt flaksalt. Hvor mye vil avhenge hvor salte kikertene er fra før, en del hermetiske kikerter inneholder nemlig en del salt. Så smak deg gjerne frem. Stek kikertene videre i 8-10 minutter, til de begynner å gi litt tyggemotstand.
  • Ha kikertene over på at bakepapir når de er ferdigstekte, slik at litt av olje renne av.
  • Skjær halloumien opp i cirka 1cm tykke skiver, og stek de så i den samme pannen som du stekte kikertene. Ikke vær redd for å bruke høy varme, halloumien tåler det helt fint. Faktisk så trenger du høy varme for å få en knasende sprø utside, samtidig som at den er myk inni. Den er ferdig når den er gyllen på hver side.
  • Server ovnsbakte grønnsaker sammen med ruccola, toppes så med ristede kikerter, stekt halloumi og tzatziki. Håper det smaker!

Har du testet oppskriften?

Del innlegget ditt på Instagram med #detgladekjøkken

Liker du oppskriften?

Følg @detgladekjokken på Pinterest

Har du testet oppskriften?

Følg Det glade kjøkken på Facebook

Stikkord

Gi en tilbakemelding

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*