Ovnbakt kveite i kokossaus

Lages på: 30 minutter Nivå: Enkel
Fiskeform med kveite

Glad i kveite? Kveite er nemlig en av de beste matfiskene jeg vet om og dukker med jevne mellomrom opp på menyen hos oss. Heldigvis har jeg en onkel som fisker mye kveite, og hver gang vi er nordpå tar vi med oss mye god fisk tilbake til Oslo.

Forrige gang kveite stod på menyen bestemte jeg meg for å ovnsbake den i en form, på en seng av brokkoli i en nydelig kokossaus. Denne middagsretten ble virkelig en høydare, og kan nytes enten du vil gjøre litt ekstra ut av hverdagsmiddagen eller til helgekosen.

Ovnsbakt kveite med kremet saus

Jeg kan også anbefale oppskriften på stekt kveite med mangosalat dersom du ønsker flere tips!

Ovnbakt kveite i kokossaus

4 fra 11 vurderinger
Type rett: MiddagKjøkken: NordiskNivå: Enkel
Porsjoner

4

porsjoner
Tilberedning

10

minutter
Koketid

20

minutter
Totalt

30

minutter
Kokemodus

Unngå at skjermen skrur seg av mens du lager mat

Ingredienser

  • 500 gram 500 kveite

  • Salt og pepper

  • 1/2 ss 1/2 paprikakrydder

  • 1 stk 1 liten brokkoli

  • Kokossaus
  • 1 stk 1 purreløk

  • 1 stk 1 rød paprika

  • 2 fedd 2 hvitløk

  • 2,5 dl 2,5 kokosmelk

  • 1 dl 1 appelsinjuice

  • 1/2 ts 1/2 paprikakrydder

  • 1/2 dl 1/2 vann

  • 1/2 ss 1/2 hvetemel

  • Salt

  • Tilbehør
  • Poteter

Fremgangsmåte

  • Forvarm ovnen til 200 grader, vanlig over og undervarme.
  • Kok potetene. Koketiden vil variere ut i fra størrelse og type poteter du bruker.
  • Del brokkolien opp i små buketter og ha de over i en ildfastform. Krydre kveiten med salt, pepper og paprikakrydder, og legg den oppå brokkolien i formen.
  • Skjær opp purreløk, paprika og finhakk hvitløk. Surr de så i et par minutter i en liten kasserolle, til paprikaen begynner å bli myk. Ha i kokosmelk, appelsinjuice og paprikakrydder og gi sausen et oppkok. Visp hvetemel ut i en liten skvett vann og spe det i sausen. Smak til med eventuelt salt.
  • Fordel sausen over kveiten og brokkolien i formen. Sett ildfastformen i ovnen, og la kveiten ovnsbake i cirka 15-20 minutter til den er akkurat gjennomstekt. Serveres med kokte poteter. Håper det smaker!

Har du testet oppskriften?

Del innlegget ditt på Instagram med #detgladekjøkken

Liker du oppskriften?

Følg @detgladekjokken på Pinterest

Har du testet oppskriften?

Følg Det glade kjøkken på Facebook

Gi en tilbakemelding

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*