Ovnsbakt kveite med grønnsaker i fløtesaus

Lages på: 45 minutter Nivå: Enkel
Ovnsbakt kveite med grønnsaker i fløtesaus

Her om dagen var jeg så heldig at jeg fant noen kveiteskiver i fryseren. Tankene begynte straks å spinne på hva jeg kunne gjøre med denne fantastiske matfisken. Siden kveiten var med skinn og skåret opp i skiver, så tenkte jeg det var greit å steke eller bake den. Etter litt inspirasjonsjakt på nettet og en liten titt i kjøleskapet så endte jeg derfor opp med å lage ovnsbakt kveite med grønnsaker i fløtesaus. Nydelig fiskemiddag som kan nytes enten det er til hverdag eller helg.

Som tilbehør til fiskeformen kan jeg anbefale enten potetmos eller kokte poteter! Kan virkelig anbefales!

Ovnsbakt kveite med grønnsaker og fløtesaus

Andre oppskrifter med kveite:

Ovnsbakt kveite med grønnsaker i fløtesaus

0 fra 0 vurderinger
Type rett MiddagNivå: Enkel
Porsjoner

4

porsjoner
Tilberedning

15

minutter
Steketid

30

minutter
Totalt

45

minutter

Ingredienser

  • 600 gram kveite

  • 1 stilk stangselleri

  • 1/2 stk rødløk

  • 1 stk rød paprika

  • 1 stk liten brokkoli

  • 1 fedd hvitløk

  • 1,5 dl fløte

  • 1 dl fiskekraft

  • 1/2 ss hvetemel

  • 1 ts salt

  • 1/2 ts pepper

  • 1 skvis sitronsaft

  • Tilbehør
  • Potetmos

Fremgangsmåte

  • Sett ovnen på 190 grader, vanlig over- og undervarme.
  • Krydre kveiten med salt og la den ligge mens du gjør klart resten.
  • Vask/rens og del opp grønnsakene. Stangselleri, rødløk og paprika skjæres opp i tynne skiver. Brokkolien deles opp i buketter. Bruk gjerne også brokkolistilken. Finhakk feddet med hvitløk og sett det til side.
  • Visp hvetemelet ut i kald fløte, som has i en kasserolle sammen med 1 dl fiskekraft og finhakket hvitløk. Varm opp til det begynner å tykne. Tilsett salt, pepper og en skvis sitronsaft.
  • Smør en ildfastform med litt olje, slik at det ikke brenner seg så lett. Ha i de oppskårede grønnsakene og hell over fløtesausen. Sett formen midt i ovnen og stek den i cirka 10 minutter først. Ta så ut formen og legg kveitestykkene over grønnsakene. Sett formen tilbake i ovnen. La fiskeformen stå i ovnen i 15-20 minutterm til kveiten er gjennomstekt, avhengig av hvor kald og stor fiskestykkene er.
  • Mens maten står i ovnen har du tid til å lage potetmos eller koke poteter. Håper oppskriften på ovnsbakt kveite med grønnsaker i fløtesaus faller i sak!

Har du testet oppskriften?

Del innlegget ditt på Instagram med #detgladekjøkken

Liker du oppskriften?

Følg @detgladekjokken på Pinterest

Har du testet oppskriften?

Følg siden på Facebook

Gi en tilbakemelding

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*