Ovnsbakt kylling i parmesansaus (fra boken)

Lages på: 45 minutter Nivå: Enkel
Ovnsbakt kylling i parmesansaus

Litt reklame for egen kokebok denne søndagen. Mat du blir glad av nærmer seg nemlig 6 måneder, og jeg har til nå enda ikke delt noen av de nye oppskriftene jeg laget til boken. Derfor hadde jeg i dag lyst til å dele oppskriften på ovnsbakt kylling i parmesansaus. Dette er en rett som virkelig er en fest for ganen.

Har du god tid må du gjerne la kyllingen ligge en stund i marinaden. Det kan du gjerne gjøre kvelden i forveien. Om du ikke rekker det, så er det ingen krise. I løpet av 20-30 minutter står retten i ovnen, og du har god tid til å rydde kjøkken og dekke bordet.

I Mat du blir glad av finnes over 20 helt nye oppskrifter som aldri før er delt, mens resten av oppskriftene er både oppskrifter jeg har forbedret eller skrevet om. Så selv om du allerede er godt kjent med bloggen, så tror jeg boken vil ha en stor nytte 🙂 I boken finner du også tips til hvordan du kan gjøre rettene gluten- og melkefrie, og en rekke ukemenyer.

Les mer og bestill boken hos Frisk Forlag.

Ovnsbakt kylling i parmesansaus

4.6 fra 44 vurderinger
Porsjoner

4

porsjoner
Tilberedning

25

minutter
Steketid

20

minutter
Kokemodus

Unngå at skjermen skrur seg av mens du lager mat

Ingredienser

  • 600 gram kyllingfilet

  • Smør, til steking

  • 2 stk sjalottløk

  • 3 fedd hvitløk

  • 3 stk gulrøtter

  • 1 stilk stangselleri

  • 1 ss hvitvinseddik

  • 1/2 dl appelsinjus

  • 2 1/2 dl utblandet kyllingbuljong

  • 3 dl kremfløte

  • 2 ss hvetemel

  • 1 neve frisk basilikum

  • 1/2 stk sitron

  • 100 gram parmesan

  • Salt og pepper

  • Marinade
  • 1 ts paprikapulver

  • 1/2 ts tørket oregano

  • 1/2 ts tørket timian

  • 1/2 ts chilipulver

  • 1 ts salt

  • 1/2 ts pepper

  • 1 ss olivenolje

  • Tilbehør
  • Ris

  • En enkel salat

Fremgangsmåte

  • Forvarm stekeovnen til 200 °C, vanlig over- og undervarme.
  • Bland alle ingrediensene til marinaden i en bolle. Smør marinaden utover kyllingfiletene.
  • Brun kyllingfiletene i litt smør i en varm stekepanne til de har fått litt farge på hver side. Legg dem over i en smurt ildfast form.
  • Skrell og finhakk sjalottløken og hvitløken. Skjær gulrøttene og stangsellerien i små terninger. La grønnsakene frese noen minutter i samme stekepanne som du stekte kyllingen i. Ha i mer smør dersom det er tørt i pannen.
  • Tilsett hvitvinseddiken, appelsinjuicen, kyllingkraften eller -buljongen og kremfløten. Rør ut hvetemelet i litt kaldt vann og spe jevningen i stekepannen under omrøring. La sausen koke opp.
  • Finhakk basilikumen, og når sausen har kokt et par minutter, presser du i saften av sitronen og tilsetter parmesanen og basilikumen. Smak til med salt og pepper.
  • Hell sausen over kyllingen i formen. Sett formen midt i ovnen og la kyllingen steke i 20–30 minutter. Kok risen i mellomtiden.
  • Server kyllingformen med et dryss frisk basilikum, ris og salat.

Har du testet oppskriften?

Del innlegget ditt på Instagram med #detgladekjøkken

Liker du oppskriften?

Følg @detgladekjokken på Pinterest

Har du testet oppskriften?

Følg Det glade kjøkken på Facebook

10 Kommentarer

  1. Hei,
    Jeg liker oppskriftene dine veldig godt og bruker mange av dem. Er ikke så flink å gi tilbakemeldinger men skal bli bedre🙂 Denne har jeg lyst til å prøve men et spørsmål; skal sausen lages enten av hvitvinseddik, juice og kraft, eller bare av buljong og fløte? Eller skal alt i?

    • Rolf-Anders Vollan

      Hei Siri,
      Den sausen lages ved å tilsette disse ingrediensene i pannen med øvrige grønnsaker (+jevningen). Trodde det stod greit forklart i fremgangsmåten her oppskriften? 😄

  2. Takk for svar.
    Ser nå at den eller betyr buljong eller kraft. Det ble delt opp på en måte på min skjerm så litt rart ut. Skal prøve denne i kveld. Har du noen forslag til hva en evt kan erstatte appelsinjuice med pga allergi?

    • Rolf-Anders Vollan

      Det er slikt som skjer ☺️ Appelsinjuicen kan erstattes med ekstra kyllingbuljong eller eplejuice istedenfor ☺️

  3. Går det greit å bruke lår filet, isteden for filet ?Tenkte kanskje de ble passe serverings stykker.

    • Rolf-Anders Vollan

      Det går helt fint 🙂 Bruker du stykker med bein må du beregne lengre steketid.

  4. Er det mulig å lage en mer “hverdags-variant”? Kan kremfløte byttes mot matfløte eller lett creme fraich?

  5. Hva kan jeg bruke istedenfor hvetemel? må lages glutenfri 🙂

    • Rolf-Anders Vollan

      Jeg ville brukt maisenna. Husk å sjekke at ikke buljongen inneholder spor av gluten.

Gi en tilbakemelding

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*