Ovnsbakt laks med chili, ingefær og sitron

Ovnsbakt laks med chili, ingefær og sitron

Hei hverdag!

Etter 3 uker med deilig sommerferie og avkobling så er det på tide å komme tilbake til gamle rutiner igjen, og jeg skal innrømme at det var ikke bare-bare å stå opp klokken halv seks i morges. Og det er ikke bare døgnrytmen som skal snus på, men også matvanene må justeres litt. Ikke det at vi har har glidd totalt av sporet, men det er jo gjerne slik at man unner seg litt ekstra god mat når det er ferie og man er ute og reiser.

Dagens oppskrift på ovnsbakt laks med chili, ingefær og sitron passer derfor ekstra godt nå rett over ferien. En sunn, enkel og god hverdagsmiddag som er serveringsklar på under halvtimen.

Ovnsbakt laks med chili, ingefær og sitron

  • 7. august 2017
  • 4 porsjoner
  • 20 min
  • 285 Cals/Serving
  • Skriv ut
Ovnsbakt laks med chili, ingefær og sitron

Ingredienser

  • 500 gram laksefilet
  • 1/2 rød chili
  • 3-4 cm fersk ingefær
  • 1/2 sitron
  • 2 klyper flaksalt
  • Salat
  • 8-10 cherrytomater
  • 1 spisspaprika
  • Mager kesam eller lettrømme

Fremgangsmåte

Steg 1
Sett ovnen på 190 grader, vanlig over- og undervarme.
Steg 2
Legg laksestykkene i en smurt ildfastform. Dersom den har skinn så legge du den med skinnsiden ned.
Steg 3
Fjern steinene fra en halv chili og fjern skallet fra et lite stykke ingefær. Finhakkes og has over laksen. Skvis saften av en halv sitron over fisken og strø over litt maldonsalt.
Steg 4
Sett inn laksen midt i ovnen, og la den steke i ca 15 minutter.
Steg 5
Vask og kutt opp salat, tomat og paprika mens laksen bakes i ovnen. Server ovnsbakt laks med salat og en skje mager kesam eller lettrømme.