Ovnsbakt laks med chili, ingefær og sitron

Lages på: 20 minutter Nivå: Enkel
Ovnsbakt laks med chili, ingefær og sitron

Hei hverdag!

Etter 3 uker med deilig sommerferie og avkobling så er det på tide å komme tilbake til gamle rutiner igjen, og jeg skal innrømme at det var ikke bare-bare å stå opp klokken halv seks i morges. Og det er ikke bare døgnrytmen som skal snus på, men også matvanene må justeres litt. Ikke det at vi har har glidd totalt av sporet, men det er jo gjerne slik at man unner seg litt ekstra god mat når det er ferie og man er ute og reiser.

Dagens oppskrift på ovnsbakt laks med chili, ingefær og sitron passer derfor ekstra godt nå rett over ferien. En sunn, enkel og god hverdagsmiddag som er serveringsklar på under halvtimen.

Ovnsbakt laks med chili, ingefær og sitron

0 fra 0 vurderinger
Type rett: MiddagNivå: Enkel
Porsjoner

4

porsjoner
Tilberedning

5

minutter
Ovnsbaking

15

minutter
Totalt

20

minutter
Kokemodus

Unngå at skjermen skrur seg av mens du lager mat

Ingredienser

  • 500 gram 500 laksefilet

  • 1/2 stk 1/2 rød chili

  • 3 cm 3 fersk ingefær

  • 1/2 stk 1/2 sitron

  • 2 klyper 2 flaksalt

  • Salat

  • 10 stk 10 cherrytomater

  • 1 stk 1 spisspaprika

  • Mager kesam eller lettrømme

Fremgangsmåte

  • Sett ovnen på 190 grader, vanlig over- og undervarme.
  • Legg laksestykkene i en smurt ildfastform. Dersom den har skinn så legge du den med skinnsiden ned.
  • Fjern steinene fra en halv chili og fjern skallet fra et lite stykke ingefær. Finhakkes og has over laksen. Skvis saften av en halv sitron over fisken og strø over litt maldonsalt.
  • Sett inn laksen midt i ovnen, og la den steke i ca 15 minutter.
  • Vask og kutt opp salat, tomat og paprika mens laksen bakes i ovnen. Server ovnsbakt laks med salat og en skje mager kesam eller lettrømme.

Har du testet oppskriften?

Del innlegget ditt på Instagram med #detgladekjøkken

Liker du oppskriften?

Følg @detgladekjokken på Pinterest

Har du testet oppskriften?

Følg Det glade kjøkken på Facebook

Gi en tilbakemelding

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*