Etter en fin uke i Spania var det litt godt å komme tilbake til sitt eget kjøkken, og i dag stod det ovnsbakt laks med en grønn brokkolipuré på menyen.
Retten ble servert med en enkel bladsalat og cherrytomater, og med et par spiseskjeer lettrømme ved siden av. Sunt, enkel og god hverdagsmiddag!
Ovnsbakt laks med brokkolipuré
- 10. august 2015
- 4 porsjoner
- 30 min
- Skriv ut

Ingredienser
- Ovnsbakt laks
- 500 gram skinnfri laks
- 1 rød chili
- 1 ss finhakket ingefær
- 1/2 sitron
- Salt
- Brokkolipurè
- 1 brokkoli
- 1 dl matfløte
- Salt og pepper
- Tilbehør
- Bladsalat
- Cherrytomater
- Lettrømme
Slik gjør du det
- Steg 1
- Start med fisken. Legg fisken over i en smurt ildfastform. Sett stekeovnen på 180 grader
- Steg 2
- Skrell ingefæret, del chilien i to og fjern frøene. Finhakk ingefær og chili (ingefær kan også raspes helt fint), og fordel utover fisken. Klem sitronsaft over laksen, og strø over litt salt
- Steg 3
- Sett formen i ovnen i 12-14 minutter, til fisken er begynner å flake seg (sjekk med en finger eller lignende).
- Steg 4
- Mens fisken står i ovnen begynner du med puréen. Vask og kutt opp brokkoli i halvstore biter. Bitene kokes i lettsaltet vann frem til de så vidt er møre.
- Steg 5
- Hell av kokevannet. Tilsett matfløte og bruk stavmikser til å lage en jevn konsistens på puréen.
- Steg 6
- Smak til med salt og pepper. Ønsker du litt ekstra smak kan du eksempelvis tilsette noen dråper tabasco
- Steg 7
- Server laksen sammen med brokkolipure, med en enkel grønn salat ved siden av og en klatt lettrømme. Håper det smaker!