Ovnsbakt laks med grønn puré

Lages på: 30 minutter Nivå: Enkel
Ovnsbakt laks med brokkolipuré

Etter en fin uke i Spania var det litt godt å komme tilbake til sitt eget kjøkken, og i dag stod det ovnsbakt laks med en  grønn brokkolipuré på menyen.

Retten ble servert med en enkel bladsalat og cherrytomater, og med et par spiseskjeer lettrømme ved siden av. Sunt, enkel og god hverdagsmiddag!

Ovnsbakt laks med brokkolipuré

0 fra 0 vurderinger
Type rett MiddagNivå: Enkel
Porsjoner

4

porsjoner
Tilberedning

15

minutter
Steketid

15

minutter
Totalt

30

minutter

Ingredienser

  • Ovnsbakt laks
  • 500 gram skinnfri laks

  • 1 stk rød chili

  • 1 ss finhakket ingefær

  • 1/2 stk sitron

  • Salt

  • Brokkolipurè
  • 1 stk brokkoli

  • 1 dl matfløte

  • Salt og pepper

  • Tilbehør
  • Bladsalat

  • Cherrytomater

  • Lettrømme

Fremgangsmåte

  • Start med fisken. Legg fisken over i en smurt ildfastform. Sett stekeovnen på 180 grader
  • Skrell ingefæret, del chilien i to og fjern frøene. Finhakk ingefær og chili (ingefæret kan også raspes helt fint), som fordeles over fisken. Klem sitronsaft over laksen, og strø over litt salt.
  • Stek fisken midt i ovnen, i 12-15 minutter, til den begynner å flake seg (sjekk med en finger).
  • Mens fisken står i ovnen begynner du med puréen. Vask og kutt opp brokkoli i halvstore biter. Bitene kokes i lettsaltet vann frem til de så vidt er møre.
  • Hell av kokevannet. Tilsett matfløte og bruk stavmikser til å lage en jevn konsistens på puréen.
  • Smak til med salt og pepper. Ønsker du litt ekstra smak kan du eksempelvis tilsette noen dråper tabasco
  • Server laksen sammen med brokkolipure, med en enkel grønn salat ved siden av og en klatt lettrømme. Håper det smaker!

Har du testet oppskriften?

Del innlegget ditt på Instagram med #detgladekjøkken

Liker du oppskriften?

Følg @detgladekjokken på Pinterest

Har du testet oppskriften?

Følg siden på Facebook

Gi en tilbakemelding

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*