Ovnsbakt middagsomelett

Omelett med tomat og avokado

Middagsomelett er en enkel hverdagsmiddag som passer fint når man ikke har lyst til bruke for mye tid på kjøkkenet, og når man er på jakt etter litt lette middager. Visp sammen noen egg, melk, salt og pepper, og ha det i en stekepanne eller ildfastform sammen med løk og andre grønnsaker. Litt bacon, skinke eller chorizo gjør seg også godt i en omelett, men denne gangen var det en vegetarvariant som stod på menyen hos oss.

Vanligvis lager jeg omelett i stekepanne, men i dag ble det en ovnsbakt variant. Det blir kanskje litt ekstra oppvask, men samtidig kan jeg beregne steketiden mer nøyaktig og gjøre andre ting i mellomtiden.

Omelett med tomat og avokado

Middagsomelett

Ingredienser

  • 8 egg
  • 1 dl melk
  • 1 ts salt
  • Pepper
  • 1/2 løk
  • 2 fedd hvitløk
  • 4 sopp
  • 1 spisspaprika
  • 10 cherrytomater
  • 1 neve revet hvitost
  • 1 avokado
  • Tilbehør
  • Brød eller rundstykker

Fremgangsmåte

Steg 1
Slå sammen egg, melk, salt og pepper i en liten bolle.
Steg 2
Rens og skjær opp løk, sopp, paprika i smått og surr de noen minutter i litt olje i en stekepanne. Når løken begynner å bli både blank og myk har du det over i eggeblandingen sammen med en liten neve hvitost.
Steg 3
Hell omelettrøren over i en smurt ildfastform. Strø over cherrytomater oppskåret i to og avokado oppskåret i skiver.
Steg 4
Stekes midt i ovnen på 200 grader, i 20-25 minutter. Omeletten er ferdigstekt når eggene har stivnet.