Ovnsbakt omelett med sopp, tomat og ost

Lages på: 25 minutter Nivå: Enkel

Ovnsbakt omelett med sopp, tomat og ost

Forrige helg hadde samboeren min bursdag så jeg hadde lyst til å gjøre litt ekstra ut av helgefrokosten. Da kom ideen om å servere små ovnsbakt omelett opp, og for å sette et litt mer koselig preg over det hele så valgte jeg å lage omeletten i små mini-støpjernsgryter.

Ikke bare ser disse ovnsbakte omelettene veldig fristende ut, men det var også veldig lettvint å ovnsbake omeletten. Surr litt grønnsaker i en liten panne, bland sammen med litt sammenvispede egg, ha i litt urter og eventuelt litt ost. Hell blandingen i små porsjonsformer og stek omeletten et lite kvarter i ovnen.

Omelett er en slik rett som man kan variere i det uendelige med ulike grønnsaker, men i denne varianten har jeg blant annet brukt sopp, tomat og ost.

Ovnsbakt omelett smaker ekstra godt sammen med nystekte rundstykker (her finner du flere oppskrifter) og et glass juice.

Håper det smaker!

Ovnsbakt omelett med sopp, tomat og ost

0 fra 0 vurderinger
Type rett: Frokost, Lunsj, MiddagNivå: Enkel
Porsjoner

2

omeletter
Tilberedning

10

minutter
Steketid

15

minutter
Totalt

25

minutter
Kokemodus

Unngå at skjermen skrur seg av mens du lager mat

Ingredienser

  • 4 stk 4 egg

  • 2 ss 2 melk

  • 1/4 ts 1/4 salt

  • Pepper

  • 1/4 stk 1/4 rødløk

  • 2 stk 2 sjampinjonger

  • 2 stk 2 cherrytomater

  • 2 ss 2 revet hvitost

  • Friske urter

Fremgangsmåte

  • Sett stekeovnen på 200 grader, vanlig over og undervarme. Sett inn to små ildfastskåler midt i ovnen med det samme. Formene jeg bruke hadde en diameter på 10 centimeter, men du kan lage én litt større omelett ved å bruke en litt større form.
  • Rens og skjær rødløk i små terninger og sopp i tynne skiver. Surr løken og soppen i litt olivenolje et par minutter i en varm panne, slik at løken begynner å bli myk og du får frem sødmen. Trekkes av platen når den er ferdigstekt.
  • Visp sammen egg, melk, salt og pepper i en liten bolle. Slå inn et par spiseskjeer med revet hvitost, cherrytomater delt i 4 deler, grovhakkede urter (jeg brukte bladpersille) og stekt løk og sopp.
  • Når ovnen er varm tar du forsiktig ut skålene som står i ovnen. Smør de med litt olivenolje enten ved hjelp av en pensel eller bruk et kjøkkenpapir. Fordel omelett-blandingen i skålene og sett de øyeblikkelig tilbake i ovnen.
  • Stek omeletten i ovnen i cirka 15-20 minutter, avhengig av hvor stor ildfastform du bruker. Legg over et lokk for å redusere steketiden. Sjekk om omeletten er ferdig ved å knipse litt på skålen. Dersom det er bevegelse i midten må de stå litt til.

Har du testet oppskriften?

Del innlegget ditt på Instagram med #detgladekjøkken

Liker du oppskriften?

Følg @detgladekjokken på Pinterest

Har du testet oppskriften?

Følg Det glade kjøkken på Facebook

Stikkord

Gi en tilbakemelding

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*