Forrige helg hadde samboeren min bursdag så jeg hadde lyst til å gjøre litt ekstra ut av helgefrokosten. Da kom ideen om å servere små ovnsbakt omelett opp, og for å sette et litt mer koselig preg over det hele så valgte jeg å lage omeletten i små mini-støpjernsgryter.
Ikke bare ser disse ovnsbakte omelettene veldig fristende ut, men det var også veldig lettvint å ovnsbake omeletten. Surr litt grønnsaker i en liten panne, bland sammen med litt sammenvispede egg, ha i litt urter og eventuelt litt ost. Hell blandingen i små porsjonsformer og stek omeletten et lite kvarter i ovnen.
Omelett er en slik rett som man kan variere i det uendelige med ulike grønnsaker, men i denne varianten har jeg blant annet brukt sopp, tomat og ost.
Ovnsbakt omelett smaker ekstra godt sammen med nystekte rundstykker (her finner du flere oppskrifter) og et glass juice.
Håper det smaker!