
De aller fleste av oss har som barn hatt en tradisjon på å spise risengrynsgrøt på lørdager, og jeg må innrømme at jeg fortsatt er svært glad i denne enkle middagen. Men visste du at man i gamle dager pleide å pakke inn grøtkasserollen inn i dyner for å spare strøm, såkalt dynegrøt?
Dynegrøt er kanskje ikke slik jeg lager grøten nå, men synes prinsippet med å langtidskoke den er kjempesmart. Ovnsbakt risengrynsgrøt er perfekt når man andre ting å gjøre enn å stå å henge over grytene hele dagen. Forrige lørdag var vi nemlig på en liten tur i marka. I forkant av den lille utflukten kokte jeg opp melk og gryn, og satte kasserollen i stekeovnen på svært lav temperatur. Da vi kom tilbake fra turen var det bare å gi et kjapt oppkok, tilsette litt salt og servere. Et ekstra pluss er også at man slipper å være redd for at det både koker over eller at det brenner seg i bunnen av grøtkasserollen.
Tips! Har du rester av risengrynsgrøt? Bruk de i vaffelkakerøren, lag rislapper eller grøtgomme!
Andre aktuelle grøtoppskrifter fra bloggen:
Test gjerne denne oppskriften på ovnsbakt risengrynsgrøt eller noen av mine andre grøtoppskrifter. Lykke til!
