• OM MEG
  • KONTAKT
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Mail
Det glade kjøkken - logo
  • FORSIDE
  • OPPSKRIFTER
    • Jul (Sesong)
    • FROKOST
    • LUNSJ
    • MIDDAGSTIPS
    • — KJØTT —
    • — FISK —
    • — FUGL —
    • — KJØTTFRITT —
    • — HELGEKOS —
    • — PÅ UNDER HALVTIMEN —
    • DESSERT
    • BAKST
    • SUPPE
    • SNACKS
    • TILBEHØR
  • BLOGG
  • MENYER
  • TA KONTAKT
  • SØK
3. september 2016

Ovnsbakt risengrynsgrøt

Del dette:

  • Klikk for å dele på Twitter(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på Facebook(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på Pinterest(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på LinkedIn(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å skrive ut(åpnes i en ny fane)
Gå til oppskriften

Dynegrøt

De aller fleste av oss har som barn hatt en tradisjon på å spise risengrynsgrøt på lørdager, og jeg må innrømme at jeg fortsatt er svært glad i denne enkle middagen. Men visste du at man i gamle dager pleide å pakke inn grøtkasserollen inn i dyner for å spare strøm, såkalt dynegrøt?

Dynegrøt er kanskje ikke slik jeg lager grøten nå, men synes prinsippet med å langtidskoke den er kjempesmart.  Ovnsbakt risengrynsgrøt er perfekt når man andre ting å gjøre enn å stå å henge over grytene hele dagen. Forrige lørdag var vi nemlig på en liten tur i marka. I forkant av den lille utflukten kokte jeg opp melk og gryn, og satte kasserollen i stekeovnen på svært lav temperatur. Da vi kom tilbake fra turen var det bare å gi et kjapt oppkok, tilsette litt salt og servere. Et ekstra pluss er også at man slipper å være redd for at det både koker over eller at det brenner seg i bunnen av grøtkasserollen.

Har du rester av risengrynsgrøt? Bruk de i vaffelkakerøren, lag rislapper eller grøtgomme!

Andre aktuelle grøtoppskrifter fra bloggen:

  • Rømmegrøt
  • Smørgrøt (fløyelsgrøt)
  • Fløyelsgrøt av havremel

Test gjerne denne oppskriften på ovnsbakt risengrynsgrøt eller noen av mine andre grøtoppskrifter. Lykke til!

Dynegrøt

Av: Rolf-Anders Vollan
  • 3. september 2016
  • 2 porsjoner
  • 3 time(r)
  • Skriv ut
Ovnsbakt risengrynsgrøt
Ingredienser
  • 12,5 dl melk
  • 2 dl grøtris (langtidskokt)
  • 1/2 ts salt
Slik gjør du det
Steg 1
Sett stekeovnen på 80 grader, på vanlig over- og undervarme.
Steg 2
Kok opp melk i en kasserolle under omrøring.
Steg 3
Tilsett grøtrisen når melken har nådd kokepunktet, skru av platen og sett kasserollen med lokk inn midt i stekeovnen.
Steg 4
Skru ned stekeovnen til 65 grader og la kasserollen stå i ovnen i 3 timer eller mer.
Steg 5
Tilsett salt og gi grøten et lite oppkok før servering. Server risengrynsgrøten slik du pleier. Selv foretrekker jeg å spise den med sukker og kanel, et lite smørøye i midten og noen skiver med spekemat. God lørdag!

Stikkord

  • Grøt
  • tradisjonsmat

Del dette:

  • Klikk for å dele på Twitter(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på Facebook(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på Pinterest(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på LinkedIn(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å skrive ut(åpnes i en ny fane)

Innleggsnavigasjon

Grov salsa med koriander
Lakseceviche med mango og avokado

Relaterte innlegg

Pizza med marinert kjøttdeig
27. februar 2021

Pizza med marinert kjøttdeig

Gratinert pastaform
25. februar 2021

Gratinert pastaform

Koteletter i form
24. februar 2021

Koteletter i form

Om meg

Rolf-Anders

Hei! Jeg heter Rolf-Anders og driver matbloggen Det glade kjøkken.

Her håper jeg å kunne inspirere deg både til å lage sunn og god hverdagsmat, og oppskrifter som bare skal nytes.

Les mer om bloggen her

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Mail

Stikkord

  • BBQ
  • Biff
  • boller
  • Brød
  • burger
  • curry
  • eltefrie rundstykker
  • eltefritt
  • glutenfritt
  • grateng
  • grillsalat
  • grovbrød
  • gryter
  • gryterett
  • Grøt
  • Hamburger
  • indisk
  • iskrem
  • Kanelsnurrer
  • kjøleskapsgrøt
  • Lasagne
  • mat i form
  • Omelett
  • one pot
  • Pannekaker
  • Pasta
  • Pizza
  • potet
  • Rundstykker
  • salat
  • Salsa
  • Scones
  • Smoothie
  • surdeig
  • sushi
  • Syltetøy
  • tapas
  • Tex-mex
  • Tilbehør til grillmat
  • tomatsuppe
  • Tradisjonelle brød
  • tradisjonsmat
  • vafler
  • Wok
  • Wraps

MOTTA SKREDDERSYDDE E-POSTER

Fyll inn navn og e-post for å registrere deg på e-post listen min. Jeg sender ut skreddersydde e-poster et par ganger i måneden, med små oppdateringer siden sist, matbloggtipset, tips og triks, nyheter mm.

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Mail

Finn noe som frister

  • Forside
  • Oppskrifter
  • Personvern
  • Bruk av bilder, tekst eller video fra nettsiden må avtales