Ovnsbakt risengrynsgrøt

Lages på: 3 timer Nivå: Enkel
Dynegrøt

De aller fleste av oss har som barn hatt en tradisjon på å spise risengrynsgrøt på lørdager, og jeg må innrømme at jeg fortsatt er svært glad i denne enkle middagen. Men visste du at man i gamle dager pleide å pakke inn grøtkasserollen inn i dyner for å spare strøm, såkalt dynegrøt?

Dynegrøt er kanskje ikke slik jeg lager grøten nå, men synes prinsippet med å langtidskoke den er kjempesmart.  Ovnsbakt risengrynsgrøt er perfekt når man andre ting å gjøre enn å stå å henge over grytene hele dagen. Forrige lørdag var vi nemlig på en liten tur i marka. I forkant av den lille utflukten kokte jeg opp melk og gryn, og satte kasserollen i stekeovnen på svært lav temperatur. Da vi kom tilbake fra turen var det bare å gi et kjapt oppkok, tilsette litt salt og servere. Et ekstra pluss er også at man slipper å være redd for at det både koker over eller at det brenner seg i bunnen av grøtkasserollen.

Tips! Har du rester av risengrynsgrøt? Bruk de i vaffelkakerøren, lag rislapper eller grøtgomme!

Andre aktuelle grøtoppskrifter fra bloggen:

Test gjerne denne oppskriften på ovnsbakt risengrynsgrøt eller noen av mine andre grøtoppskrifter. Lykke til!

Banner - Mat du blir glad av

Ovnsbakt risengrynsgrøt

0 fra 0 vurderinger
Type rett: MiddagNivå: Enkel
Porsjoner

2

porsjoner
Tilberedning

3

timer 
Kokemodus

Unngå at skjermen skrur seg av mens du lager mat

Ingredienser

  • 12,5 dl 12,5 melk

  • 2 dl 2 grøtris (langtidskokt)

  • 1/2 ts 1/2 salt

Fremgangsmåte

  • Sett stekeovnen på 80 grader, på vanlig over- og undervarme.
  • Kok opp melk i en kasserolle under omrøring.
  • Tilsett grøtrisen når melken har nådd kokepunktet, skru av platen og sett kasserollen med lokk inn midt i stekeovnen.
  • Skru ned stekeovnen til 65 grader og la kasserollen stå i ovnen i 3 timer eller mer.
  • Tilsett salt og gi grøten et lite oppkok før servering. Server risengrynsgrøten slik du pleier. Selv foretrekker jeg å spise den med sukker og kanel, et lite smørøye i midten og noen skiver med spekemat. God lørdag!

Har du testet oppskriften?

Del innlegget ditt på Instagram med #detgladekjøkken

Liker du oppskriften?

Følg @detgladekjokken på Pinterest

Har du testet oppskriften?

Følg Det glade kjøkken på Facebook

Gi en tilbakemelding

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*