De aller fleste av oss har som barn hatt en tradisjon på å spise risengrynsgrøt på lørdager, og jeg må innrømme at jeg fortsatt er svært glad i denne enkle middagen. Men visste du at man i gamle dager pleide å pakke inn grøtkasserollen inn i dyner for å spare strøm, såkalt dynegrøt?
Dynegrøt er kanskje ikke slik jeg lager grøten nå, men synes prinsippet med å langtidskoke den er kjempesmart. Ovnsbakt risengrynsgrøt er perfekt når man andre ting å gjøre enn å stå å henge over grytene hele dagen. Forrige lørdag var vi nemlig på en liten tur i marka. I forkant av den lille utflukten kokte jeg opp melk og gryn, og satte kasserollen i stekeovnen på svært lav temperatur. Da vi kom tilbake fra turen var det bare å gi et kjapt oppkok, tilsette litt salt og servere. Et ekstra pluss er også at man slipper å være redd for at det både koker over eller at det brenner seg i bunnen av grøtkasserollen.
Har du rester av risengrynsgrøt? Bruk de i vaffelkakerøren, lag rislapper eller grøtgomme!
Andre aktuelle grøtoppskrifter fra bloggen:
Test gjerne denne oppskriften på ovnsbakt risengrynsgrøt eller noen av mine andre grøtoppskrifter. Lykke til!
Dynegrøt
- 3. september 2016
- 2 porsjoner
- 3 time(r)
- Skriv ut

Ingredienser
- 12,5 dl melk
- 2 dl grøtris (langtidskokt)
- 1/2 ts salt
Slik gjør du det
- Steg 1
- Sett stekeovnen på 80 grader, på vanlig over- og undervarme.
- Steg 2
- Kok opp melk i en kasserolle under omrøring.
- Steg 3
- Tilsett grøtrisen når melken har nådd kokepunktet, skru av platen og sett kasserollen med lokk inn midt i stekeovnen.
- Steg 4
- Skru ned stekeovnen til 65 grader og la kasserollen stå i ovnen i 3 timer eller mer.
- Steg 5
- Tilsett salt og gi grøten et lite oppkok før servering. Server risengrynsgrøten slik du pleier. Selv foretrekker jeg å spise den med sukker og kanel, et lite smørøye i midten og noen skiver med spekemat. God lørdag!