Ovnsbakt rosenkål med parmesan

Lages på: 30 minutter Nivå: Enkel

Ovnsbakt rosenkål med parmesan

Rosenkål! Rosenkål er en grønnsak jeg tror mange har et litt anstrengt forhold til. Mange spiser den til kalkun, men den litt bitre smaken gjør at det fort kan bli en kamp om å få barna til å spise disse

Visste du at en av årsaken til at den blir så bitter kan være at den rett og slett er overkokt? Litt bitterhet vil den ha, men dette er en feil mange gjør når de tilberede rosenkål. For å unngå all denne bitterheten må man enten kutte ned på koketiden (6-10 minutter) eller man kan servere ovnsbakt rosenkål. Et annet triks er å dele rosenkålen i to før koking, samt dampkoke de.

I dag tenkte jeg gjøre litt mer ut av disse grønne små kålene, og å dele en oppskrift på ovnsbakt rosenkål med parmesan. Et enkelt tilbehør som passer godt til viltkjøtt. Selv serverte jeg det til stekt and.

Håper det smaker!

Ovnsbakt rosenkål

3 fra 25 vurderinger
Type rett: TilbehørNivå: Enkel
Porsjoner

4

porsjoner
Tilberedning

15

minutter
Steketid

15

minutter
Totalt

30

minutter
Kokemodus

Unngå at skjermen skrur seg av mens du lager mat

Ingredienser

  • Ovnsbakt rosenkål
  • 250 gram 250 rosenkål

  • 2 fedd 2 hvitløk

  • Olivenolje

  • Salt og pepper

  • Balsamicoeddik

  • Revet parmesan

Fremgangsmåte

  • Rens rosenkålen. Plukk bort stygge blader og skjær bort nederste del dersom den er brun/sort. Del rosenkålen i to, fra topp mot bunn, og ha den over i en ildfastform.
  • FInhakk eller knus hvitløken ved hjelp av knivbladet, og ha det sammen med rosenkål. Risle over litt god olivenolje, og kvern over salt og pepper
  • Bak rosenkålen i cirka 15 minutter på 200 grader, i forvarmet ovn.
  • Drypp over bittelitt balsamico, og dryss over revet parmesan rett før servering. Håper det faller i smak!

Har du testet oppskriften?

Del innlegget ditt på Instagram med #detgladekjøkken

Liker du oppskriften?

Følg @detgladekjokken på Pinterest

Har du testet oppskriften?

Følg Det glade kjøkken på Facebook

Gi en tilbakemelding

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*