Rosenkål! Rosenkål er en grønnsak jeg tror mange har et litt anstrengt forhold til. Mange spiser den til kalkun, men den litt bitre smaken gjør at det fort kan bli en kamp om å få barna til å spise disse
Visste du at en av årsaken til at den blir så bitter kan være at den rett og slett er overkokt? Litt bitterhet vil den ha, men dette er en feil mange gjør når de tilberede rosenkål. For å unngå all denne bitterheten må man enten kutte ned på koketiden (6-10 minutter) eller man kan servere ovnsbakt rosenkål. Et annet triks er å dele rosenkålen i to før koking, samt dampkoke de.
I dag tenkte jeg gjøre litt mer ut av disse grønne små kålene, og å dele en oppskrift på ovnsbakt rosenkål med parmesan. Et enkelt tilbehør som passer godt til viltkjøtt. Selv serverte jeg det til stekt and.
Håper det smaker!
Ovnsbakt rosenkål
- 24. januar 2020
- 4 porsjoner
- 30 min
- Skriv ut

Ingredienser
- Ovnsbakt rosenkål
- 250 gram rosenkål
- 2 fedd hvitløk
- Olivenolje
- Salt og pepper
- Balsamicoeddik
- Revet parmesan
Slik gjør du det
- Steg 1
- Rens rosenkålen. Plukk bort stygge blader og skjær bort nederste del dersom den er brun/sort. Del rosenkålen i to, fra topp mot bunn, og ha den over i en ildfastform.
- Steg 2
- FInhakk eller knus hvitløken ved hjelp av knivbladet, og ha det sammen med rosenkål. Risle over litt god olivenolje, og kvern over salt og pepper
- Steg 3
- Bak rosenkålen i cirka 15 minutter på 200 grader, i forvarmet ovn.
- Steg 4
- Drypp over bittelitt balsamico, og dryss over revet parmesan rett før servering. Håper det faller i smak!