• OM MEG
  • KONTAKT
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Mail
Det glade kjøkken - logo
  • FORSIDE
  • OPPSKRIFTER
    • Jul (Sesong)
    • FROKOST
    • LUNSJ
    • MIDDAGSTIPS
    • — KJØTT —
    • — FISK —
    • — FUGL —
    • — KJØTTFRITT —
    • — HELGEKOS —
    • — PÅ UNDER HALVTIMEN —
    • DESSERT
    • BAKST
    • SUPPE
    • SNACKS
    • TILBEHØR
  • BLOGG
  • MENYER
  • TA KONTAKT
  • SØK
24. januar 2020

Ovnsbakt rosenkål med parmesan

Del dette:

  • Klikk for å dele på Twitter(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på Facebook(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på Pinterest(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på LinkedIn(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å skrive ut(åpnes i en ny fane)
Gå til oppskriften

Ovnsbakt rosenkål med parmesan

Rosenkål! Rosenkål er en grønnsak jeg tror mange har et litt anstrengt forhold til. Mange spiser den til kalkun, men den litt bitre smaken gjør at det fort kan bli en kamp om å få barna til å spise disse

Visste du at en av årsaken til at den blir så bitter kan være at den rett og slett er overkokt? Litt bitterhet vil den ha, men dette er en feil mange gjør når de tilberede rosenkål. For å unngå all denne bitterheten må man enten kutte ned på koketiden (6-10 minutter) eller man kan servere ovnsbakt rosenkål. Et annet triks er å dele rosenkålen i to før koking, samt dampkoke de.

I dag tenkte jeg gjøre litt mer ut av disse grønne små kålene, og å dele en oppskrift på ovnsbakt rosenkål med parmesan. Et enkelt tilbehør som passer godt til viltkjøtt. Selv serverte jeg det til stekt and.

Håper det smaker!

Ovnsbakt rosenkål

Av: Rolf-Anders Vollan
  • 24. januar 2020
  • 4 porsjoner
  • 30 min
  • Skriv ut
Rosenkål med parmesan
Ingredienser
  • Ovnsbakt rosenkål
  • 250 gram rosenkål
  • 2 fedd hvitløk
  • Olivenolje
  • Salt og pepper
  • Balsamicoeddik
  • Revet parmesan
Slik gjør du det
Steg 1
Rens rosenkålen. Plukk bort stygge blader og skjær bort nederste del dersom den er brun/sort. Del rosenkålen i to, fra topp mot bunn, og ha den over i en ildfastform.
Steg 2
FInhakk eller knus hvitløken ved hjelp av knivbladet, og ha det sammen med rosenkål. Risle over litt god olivenolje, og kvern over salt og pepper
Steg 3
Bak rosenkålen i cirka 15 minutter på 200 grader, i forvarmet ovn.
Steg 4
Drypp over bittelitt balsamico, og dryss over revet parmesan rett før servering. Håper det faller i smak!

Del dette:

  • Klikk for å dele på Twitter(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på Facebook(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på Pinterest(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på LinkedIn(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å skrive ut(åpnes i en ny fane)

Innleggsnavigasjon

Hverdagsgryte med strimlet svinekjøtt
Andebryst med pastinakkpuré og rødvinssaus

Relaterte innlegg

Fløtegratinerte poteter
16. januar 2021
0 kommentarer

Fløtegratinerte poteter

Honningstekte epler og svisker
20. desember 2020
0 kommentarer

Honningstekte epler og svisker

Pannebrød med hvitløk (ingen hevetid)
26. november 2020
0 kommentarer

Pannebrød med hvitløk (ingen hevetid)

Del dine tanker Avbryt svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Om meg

Rolf-Anders

Hei! Jeg heter Rolf-Anders og driver matbloggen Det glade kjøkken.

Her håper jeg å kunne inspirere deg både til å lage sunn og god hverdagsmat, og oppskrifter som bare skal nytes.

Les mer om bloggen her

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Mail

Stikkord

  • BBQ
  • Biff
  • boller
  • Brød
  • burger
  • curry
  • eltefrie rundstykker
  • eltefritt
  • glutenfritt
  • grateng
  • grillsalat
  • grovbrød
  • gryter
  • gryterett
  • Grøt
  • Hamburger
  • indisk
  • iskrem
  • Kanelsnurrer
  • kjøleskapsgrøt
  • Lasagne
  • mat i form
  • Omelett
  • one pot
  • Pannekaker
  • Pasta
  • Pizza
  • potet
  • Rundstykker
  • salat
  • Salsa
  • Scones
  • Smoothie
  • surdeig
  • sushi
  • Syltetøy
  • tapas
  • Tex-mex
  • Tilbehør til grillmat
  • tomatsuppe
  • Tradisjonelle brød
  • tradisjonsmat
  • vafler
  • Wok
  • Wraps

MOTTA SKREDDERSYDDE E-POSTER

Fyll inn navn og e-post for å registrere deg på e-post listen min. Jeg sender ut skreddersydde e-poster et par ganger i måneden, med små oppdateringer siden sist, matbloggtipset, tips og triks, nyheter mm.

Follow my blog with Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Mail

Finn noe som frister

  • Forside
  • Oppskrifter
  • Personvern
  • Bruk av bilder, tekst eller video fra nettsiden må avtales