
For noen uker siden var jeg på en jobbtur til Tromsø. På kvelden dro jeg ut og spiste på Skirri, og fikk server utrolig god ovnsbakt skrei med med syltet gulrot, jordskokk- og potetmos og fritert grønnkål. Fantastisk deilig middag med norsk fisk på sitt beste!
Etter at jeg kom tilbake til Oslo har jeg lengtet etter dette fiskemåltidet, og måtte derfor lage min egen variant av ovnsbakt skrei. Siden dette skulle serveres som en hverdagsmiddag her hjemme så forenklet jeg retten en del. Gulroten ble riktig nok syltet, men jordskokkmosen måtte vike til fordel for kokte poteter, og så laget jeg en slags kryderet soya- og smørsaus. Selv om fiskeretten min ikke ble helt lik som varianten jeg spiste i Tromsø (var heller ikke meningen), så ble jeg svært fornøyd med oppskriften min på ovnsbakt skrei og syltet gulrot. Får du ikke tak i fersk skrei kan du erstatte den med torsk.
Håper oppskriften faller i smak!
Andre oppskrifter med skrei: