Ovnsbakt skrei med syltet gulrot

Lages på: 45 minutter Nivå: Middels
Skrei med syltet gulrot

For noen uker siden var jeg på en jobbtur til Tromsø. På kvelden dro jeg ut og spiste på Skirri, og fikk server utrolig god ovnsbakt skrei med med syltet gulrot, jordskokk- og potetmos og fritert grønnkål. Fantastisk deilig middag med norsk fisk på sitt beste!

Etter at jeg kom tilbake til Oslo har jeg lengtet etter dette fiskemåltidet, og måtte derfor lage min egen variant av ovnsbakt skrei. Siden dette skulle serveres som en hverdagsmiddag her hjemme så forenklet jeg retten en del. Gulroten ble riktig nok syltet, men jordskokkmosen måtte vike til fordel for kokte poteter, og så laget jeg en slags kryderet soya- og smørsaus. Selv om fiskeretten min ikke ble helt lik som varianten jeg spiste i Tromsø (var heller ikke meningen), så ble jeg svært fornøyd med oppskriften min på ovnsbakt skrei og syltet gulrot. Får du ikke tak i fersk skrei kan du erstatte den med torsk.

Håper oppskriften faller i smak!

Andre oppskrifter med skrei:

Ovnsbakt skrei med syltet gulrot

5 fra 1 vurdering
Porsjoner

4

porsjoner
Tilberedning

30

minutter
Ovnsbaking

12

minutter
Totalt

45

minutter
Kokemodus

Unngå at skjermen skrur seg av mens du lager mat

Ingredienser

  • 600 gram 600 skrei

  • Salt

  • Syltet gulrot
  • 3 stk 3 gulrøtter

  • 2,5 dl 2,5 vann

  • 1 dl 1 sukker

  • 1/2 dl 1/2 eplecidereddik

  • 1/4 ts 1/4 salt

  • Spicy soya- og smørsaus
  • 3 ss 3 smør

  • 1 fedd 1 hvitløk

  • 1 stk 1 chili

  • 1 ss 1 revet ingefær

  • 3 ss 3 soyasaus

  • 1 ss 1 gressløk

  • Sitronsaft

  • Tilbehør
  • Poteter

  • Purreløk

Fremgangsmåte

  • Forvarm stekeovnen til 180 grader.
  • Skjær opp skreien i passe store serveringsstykker, og kvern over godt med salt. La den ligge i 7-8 minutter, mens du går videre i oppskriften.
  • Skrell gulrøttene. Bruk så en ostehøvel eller mandolin til å høvle den på langs, slik at du får lange tynne skiver. Ha gulrotskivene over i et glass (som tåler varme) eller en bolle.
  • Sett potetene på kok. Beregn cirka 20-25 minutter koketid, avhengig av størrelse og type poteter.
  • Kok opp vann, sukker, eplecidereddik og salt i en kasserolle. Så snart sukkeret har løst seg opp heller du den kokende blandingen over gulrotskivene, og lar de stå inntil middagen skal serveres. Varm gjerne opp glasset først, slik at det ikke sprekker når du har i den varme væsken.
  • Skyll saltet av skreien og tørk den med et kjøkkenpapir. Legg den over i en smurt ildfastform med skinnsiden ned, og bak skreien i ovnen i 10-12 minutter.
  • Del purreløken i to eller tre deler, og deretter på langs. Stek den i litt olje i en varm stekepanne. Mens skreien står i ovnen lager du smørsausen. Finhakk chili og hvitløk, og surr det i smør i en liten kasserolle. Tilsett revet ingefær og surr videre et lite minutt. Ha i soyasaus, finhakket gressløk og en god skvis sitronsaft, og skru ned varmen inntil skreien skal serveres.
  • Server ovnsbakt skrei med syltet gulrot, spicy smørsaus, poteter og purreløk. Håper det smaker!

Har du testet oppskriften?

Del innlegget ditt på Instagram med #detgladekjøkken

Liker du oppskriften?

Følg @detgladekjokken på Pinterest

Har du testet oppskriften?

Følg Det glade kjøkken på Facebook

Stikkord

Gi en tilbakemelding

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*