• OM MEG
  • KONTAKT
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Mail
Det glade kjøkken - logo
  • FORSIDE
  • OPPSKRIFTER
    • Jul (Sesong)
    • FROKOST
    • LUNSJ
    • MIDDAGSTIPS
    • — KJØTT —
    • — FISK —
    • — FUGL —
    • — KJØTTFRITT —
    • — HELGEKOS —
    • — PÅ UNDER HALVTIMEN —
    • DESSERT
    • BAKST
    • SUPPE
    • SNACKS
    • TILBEHØR
  • BLOGG
  • MENYER
  • TA KONTAKT
  • SØK
19. mars 2020

Ovnsbakt skrei med syltet gulrot

Del dette:

  • Klikk for å dele på Twitter(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på Facebook(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på Pinterest(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på LinkedIn(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å skrive ut(åpnes i en ny fane)
Gå til oppskriften

Skrei med syltet gulrot

For noen uker siden var jeg på en jobbtur til Tromsø. På kvelden dro jeg ut og spiste på Skirri, og fikk server utrolig god ovnsbakt skrei med med syltet gulrot, jordskokk- og potetmos og fritert grønnkål. Fantastisk deilig middag med norsk fisk på sitt beste!

Etter at jeg kom tilbake til Oslo har jeg lengtet etter dette fiskemåltidet, og måtte derfor lage min egen variant av ovnsbakt skrei. Siden dette skulle serveres som en hverdagsmiddag her hjemme så forenklet jeg retten en del. Gulroten ble riktig nok syltet, men jordskokkmosen måtte vike til fordel for kokte poteter, og så laget jeg en slags kryderet soya- og smørsaus. Selv om fiskeretten min ikke ble helt lik som varianten jeg spiste i Tromsø (var heller ikke meningen), så ble jeg svært fornøyd med oppskriften min på ovnsbakt skrei og syltet gulrot. Får du ikke tak i fersk skrei kan du erstatte den med torsk.

Ovnsbakt skrei med syltet gulrot og spicy soyasaus

Håper oppskriften faller i smak!

Andre oppskrifter med skrei:

  • Stekt skrei med potetmos og chorizosalat
  • Stekt skrei med risotto
  • Skrei med hvitsaus, gulrot og ertepuré

Ovnsbakt skrei med syltet gulrot

Av: Rolf-Anders Vollan
  • 19. mars 2020
  • 4 porsjoner
  • 45 min
  • Skriv ut
Skrei med syltet gulrot og spicy soya
Ingredienser
  • 600 gram skrei
  • Salt
  • Syltet gulrot
  • 2-3 gulrøtter
  • 2,5 dl vann
  • 1 dl sukker
  • 1/2 dl eplecidereddik
  • 1/4 ts salt
  • Spicy soya- og smørsaus
  • 3 ss smør
  • 1 fedd hvitløk
  • 1 chili
  • 1 ss revet ingefær
  • 3 ss soyasaus
  • 1 ss gressløk
  • Sitronsaft
  • Tilbehør
  • Poteter
  • Purreløk
Slik gjør du det
Steg 1
Forvarm stekeovnen til 180 grader.
Steg 2
Skjær opp skreien i passe store serveringsstykker, og kvern over godt med salt. La den ligge i 7-8 minutter, mens du går videre i oppskriften.
Steg 3
Skrell gulrøttene. Bruk så en ostehøvel eller mandolin til å høvle den på langs, slik at du får lange tynne skiver. Ha gulrotskivene over i et glass (som tåler varme) eller en bolle.
Steg 4
Sett potetene på kok. Beregn cirka 20-25 minutter koketid, avhengig av størrelse og type poteter.
Steg 5
Kok opp vann, sukker, eplecidereddik og salt i en kasserolle. Så snart sukkeret har løst seg opp heller du den kokende blandingen over gulrotskivene, og lar de stå inntil middagen skal serveres. Varm gjerne opp glasset først, slik at det ikke sprekker når du har i den varme væsken.
Steg 6
Skyll saltet av skreien og tørk den med et kjøkkenpapir. Legg den over i en smurt ildfastform med skinnsiden ned, og bak skreien i ovnen i 10-12 minutter.
Steg 7
Del purreløken i to eller tre deler, og deretter på langs. Stek den i litt olje i en varm stekepanne. Mens skreien står i ovnen lager du smørsausen. Finhakk chili og hvitløk, og surr det i smør i en liten kasserolle. Tilsett revet ingefær og surr videre et lite minutt. Ha i soyasaus, finhakket gressløk og en god skvis sitronsaft, og skru ned varmen inntil skreien skal serveres.
Steg 8
Server ovnsbakt skrei med syltet gulrot, spicy smørsaus, poteter og purreløk. Håper det smaker!

Stikkord

  • Skrei

Del dette:

  • Klikk for å dele på Twitter(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på Facebook(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på Pinterest(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på LinkedIn(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å skrive ut(åpnes i en ny fane)

Innleggsnavigasjon

12 lunsjtips for deg med hjemmekontor
Rislapper

Relaterte innlegg

Koteletter i form
24. februar 2021
0 kommentarer

Koteletter i form

Gulrotsuppe med sprøstekte kikerter
19. februar 2021
0 kommentarer

Gulrotsuppe med sprøstekte kikerter

Thaigryte med torsk
16. februar 2021
0 kommentarer

Thaigryte med torsk

Del dine tanker Avbryt svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Om meg

Rolf-Anders

Hei! Jeg heter Rolf-Anders og driver matbloggen Det glade kjøkken.

Her håper jeg å kunne inspirere deg både til å lage sunn og god hverdagsmat, og oppskrifter som bare skal nytes.

Les mer om bloggen her

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Mail

Stikkord

  • BBQ
  • Biff
  • boller
  • Brød
  • burger
  • curry
  • eltefrie rundstykker
  • eltefritt
  • glutenfritt
  • grateng
  • grillsalat
  • grovbrød
  • gryter
  • gryterett
  • Grøt
  • Hamburger
  • indisk
  • iskrem
  • Kanelsnurrer
  • kjøleskapsgrøt
  • Lasagne
  • mat i form
  • Omelett
  • one pot
  • Pannekaker
  • Pasta
  • Pizza
  • potet
  • Rundstykker
  • salat
  • Salsa
  • Scones
  • Smoothie
  • surdeig
  • sushi
  • Syltetøy
  • tapas
  • Tex-mex
  • Tilbehør til grillmat
  • tomatsuppe
  • Tradisjonelle brød
  • tradisjonsmat
  • vafler
  • Wok
  • Wraps

MOTTA SKREDDERSYDDE E-POSTER

Fyll inn navn og e-post for å registrere deg på e-post listen min. Jeg sender ut skreddersydde e-poster et par ganger i måneden, med små oppdateringer siden sist, matbloggtipset, tips og triks, nyheter mm.

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Mail

Finn noe som frister

  • Forside
  • Oppskrifter
  • Personvern
  • Bruk av bilder, tekst eller video fra nettsiden må avtales