Epler og kanel smaker himmelsk sammen, og hvis man ønsker å lage en sunn og enkel dessert på under halvtimen så anbefaler jeg ovnsbakte epler. Smaker fantastisk godt sammen med en liten skje vaniljeis eller vaniljesaus.
Ovnsbakte epler er en kalorifattig dessert, og kan spises med god samvittighet enten midt i uken hvis man har lyst på noe ekstra godt, eller som helgedessert. I denne varianten har jeg også brukt sukrin gold og fibersirup, som er et enda sunnere alternativ. Men hvis du ikke har fibersirup kan du alternativt øke mengden honning.
Tips! Snitt eplene langs «ekvator» med en kniv, så sprekker de ikke så lett.
Som tilbehør til de ovnsbakte eplene hadde jeg på forhånd laget en sukkerfri vaniljesaus.
Ovnsbakte epler med kanel og honning
- 17. oktober 2015
- 2 epler
- 30 min
- Skriv ut

Ingredienser
- 2 epler
- 2 ss sukrin gold/brunt sukker
- 1 ss honning
- 2 ss fibersirup
- 1 ts kanel
- Sitronsaft
Slik gjør du det
- Steg 1
- Start med å vaske eplene.
- Steg 2
- Stikk deretter ut kjernehusene i hvert av eplene.
- Steg 3
- Bland sammen sukrin gold/brun farin, honning, fibersirup og kanel, og fyll dette nedi hullene og litt utover eplene.
- Steg 4
- Ha til slutt litt sitronsaft over eplene.
- Steg 5
- Stekes på 180 grader midt i ovnen, i ca 20-25 minutter.
Epledagen 17. oktober
Det var bare tilfeldig at jeg ble oppmerksom på at det er noe som heter Den Norske Epledagen. Denne dagen stiftet i 1990 av Opplysningskontoret for frukt og grønt for å rette fokus mot norsk matproduksjon og hvilken posisjon eplet har i vår fruktproduksjon og kosthold.