• OM MEG
  • KONTAKT
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Mail
Det glade kjøkken - logo
  • FORSIDE
  • OPPSKRIFTER
    • Jul (Sesong)
    • FROKOST
    • LUNSJ
    • MIDDAGSTIPS
    • — KJØTT —
    • — FISK —
    • — FUGL —
    • — KJØTTFRITT —
    • — HELGEKOS —
    • — PÅ UNDER HALVTIMEN —
    • DESSERT
    • BAKST
    • SUPPE
    • SNACKS
    • TILBEHØR
  • BLOGG
  • MENYER
  • TA KONTAKT
  • SØK
17. oktober 2015

Ovnsbakte epler med kanel og honning (sunnere variant)

Del dette:

  • Klikk for å dele på Twitter(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på Facebook(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på Pinterest(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på LinkedIn(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å skrive ut(åpnes i en ny fane)
Gå til oppskriften

Ovnsbakte epler med kanel og honning

Epler og kanel smaker himmelsk sammen, og hvis man ønsker å lage en sunn og enkel dessert  på under halvtimen så anbefaler jeg ovnsbakte epler. Smaker fantastisk godt sammen med en liten skje vaniljeis eller vaniljesaus.

Ovnsbakte epler er en kalorifattig dessert, og kan spises med god samvittighet enten midt i uken hvis man har lyst på noe ekstra godt, eller som helgedessert. I denne varianten har jeg også brukt sukrin gold og fibersirup, som er et enda sunnere alternativ. Men hvis du ikke har fibersirup kan du alternativt øke mengden honning.

Tips! Snitt eplene langs «ekvator» med en kniv, så sprekker de ikke så lett.

Som tilbehør til de ovnsbakte eplene hadde jeg på forhånd laget en sukkerfri vaniljesaus.

Ovnsbakte epler med kanel og honning

Av: Rolf-Anders Vollan
  • 17. oktober 2015
  • 2 epler
  • 30 min
  • Skriv ut
Ovnsbakte epler med kanel og honning
Ingredienser
  • 2 epler
  • 2 ss sukrin gold/brunt sukker
  • 1 ss honning
  • 2 ss fibersirup
  • 1 ts kanel
  • Sitronsaft
Slik gjør du det
Steg 1
Start med å vaske eplene.
Steg 2
Stikk deretter ut kjernehusene i hvert av eplene.
Steg 3
Bland sammen sukrin gold/brun farin, honning, fibersirup og kanel, og fyll dette nedi hullene og litt utover eplene.
Steg 4
Ha til slutt litt sitronsaft over eplene.
Steg 5
Stekes på 180 grader midt i ovnen, i ca 20-25 minutter.

 


Epledagen 17. oktober

Det var bare tilfeldig at jeg ble oppmerksom på at det er noe som heter Den Norske Epledagen. Denne dagen stiftet i 1990 av Opplysningskontoret for frukt og grønt for å rette fokus mot norsk matproduksjon og hvilken  posisjon eplet har i vår fruktproduksjon og kosthold.

Del dette:

  • Klikk for å dele på Twitter(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på Facebook(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på Pinterest(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på LinkedIn(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å skrive ut(åpnes i en ny fane)

Innleggsnavigasjon

Hvit pizza med skinke og chorizo
Pasta med kylling i tomatsaus

Relaterte innlegg

Riskrem med jordbærsaus
26. desember 2020

Riskrem med jordbærsaus

Karamellpudding
12. desember 2020

Karamellpudding

Bakte epler med kardemommeis
7. november 2020

Bakte epler med kardemommeis

Om meg

Rolf-Anders

Hei! Jeg heter Rolf-Anders og driver matbloggen Det glade kjøkken.

Her håper jeg å kunne inspirere deg både til å lage sunn og god hverdagsmat, og oppskrifter som bare skal nytes.

Les mer om bloggen her

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Mail

Stikkord

  • BBQ
  • Biff
  • boller
  • Brød
  • burger
  • curry
  • eltefrie rundstykker
  • eltefritt
  • glutenfritt
  • grateng
  • grillsalat
  • grovbrød
  • gryter
  • gryterett
  • Grøt
  • Hamburger
  • indisk
  • iskrem
  • Kanelsnurrer
  • kjøleskapsgrøt
  • Lasagne
  • mat i form
  • Omelett
  • one pot
  • Pannekaker
  • Pasta
  • Pizza
  • potet
  • Rundstykker
  • salat
  • Salsa
  • Scones
  • Smoothie
  • surdeig
  • sushi
  • Syltetøy
  • tapas
  • Tex-mex
  • Tilbehør til grillmat
  • tomatsuppe
  • Tradisjonelle brød
  • tradisjonsmat
  • vafler
  • Wok
  • Wraps

MOTTA SKREDDERSYDDE E-POSTER

Fyll inn navn og e-post for å registrere deg på e-post listen min. Jeg sender ut skreddersydde e-poster et par ganger i måneden, med små oppdateringer siden sist, matbloggtipset, tips og triks, nyheter mm.

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Mail

Finn noe som frister

  • Forside
  • Oppskrifter
  • Personvern
  • Bruk av bilder, tekst eller video fra nettsiden må avtales